mtwTFSS v. 39



here comes the pain again, there ain't nobody givin' it up.



Idag gjorde jag det sensationella: städade badrumsskåpet för första gången på... jag vet inte hur längre. Trevligt.

Har nog dessutom aldrig sett ett femsiffrigt belopp på mitt konto. Men det var ju en trevlig överraskning, typ. Har till och med betalat räkningar idag(!). Den ni.
Nu sitter jag med ansiktsmask i fejan och ska leta upp en artikel till engelskan imorgon. Även fundera på hur sjutton våran redovisning kommer bli. Hmm. Men idol om tio minuter då? Nåväl. Natten är lång!

i think we can make tonight last just a little bit longer.



Allt detta har snurrat runt denna helg när jag stått och lurat i kiosken på Lidingö Golfklubb. Och idag är det klubbmöte men jag går i skolan så jag slipper. Heltrevligt tycker jag.

1280 ord och 1,5h senare.


Detta är vad jag åstadkommit. Är rätt nöjd, faktiskt. Fingrarna mest flög över tangenterna men observera, hörrni, att jag bland annat skrivit "Tillåt mig först att gäspa. Därefter blädda. Det finns ingenting i den här annonsen som får mig att vilja antingen titta på bilarna, vilken återförsäljare det är eller ens bry mig om de är billiga eller inte. Nej tack". Helfyndig är man ibland!
Nu ska jag ögna igenom engelskaartikeln och stryka under lite roliga saker. Därefter: stupa i säng. Denna vecka framtills onsdag = a living hell, så att säga.
Goodnight.

nästa station: golfklubben.

Och nu rullar jag iväg, likt en golfboll, trött och nyduschad, icke ätit frukost men det kan jag göra där ju, till Lidingö Golfklubb. Ska man så ska man. Idag blir det väl också cirkus 10-11 timmar. Precis som igår.
Har smärre panik inför: psykologin, men mest MK-arbetet. Dör nog en smula på jobbet sen, sörrni. Det är lugnt på den fronten. Nu är det meningen att jag ska gå hemifrån om 1 minut. Extreeeeemt seg idag. Hejdå.


nu ska jag berätta vad jag fick i present.

Av min pappas bästa vän och hans sambo fick jag två helfina saker. 1. En gammal scouthandbok från 1946 med nötta kanter som kan berätta historier om åtminstone 60 års scouting. Det är bilder på stiliga pojkar och en hel del råd som då säkert passade perfekt. 2. En lykta, som ska drivas med lampolja. Den är fin för den ser ut som en konservburk i tusen bitar som blivit ihoplimmad igen. Den är nämligen gjord av återvunnet material. Och det gillar vi ju!
Såhär ser allt ut:

1.




2.



autumn leaves under frozen trees.

Nu blev jag sådär fasligt sugen på höst. Ni vet, stora tjocka halsdukar, sockor i skorna, temuggen framför brasan (okej lite fjällstuge-varning på brasan kanske), frisk luft och röda kinder. Allt sånt. Och fint att man just fått lön också, då kanske man skulle ta sig i kragen och köpa nån fin höstjacka. Det skulle sitta fint, och en halsduk, en stor och inte svart iallafall.

Klicka på bilden så får ni höra killen (Paolo Nutini) sjunga sin fina sång Autumn.



090925


Dagarna går och idag var det speciellt svårt att kliva upp. Igår efter minimötet gick vi till After... och sa bland annat hej till Filip bredvid och fick lyssna på fotbollsgalningar när Malmö gick från 0 till 3 mål på en timme.
Därefter mötte vi upp en hel drös med folk på Slussen och så åkte tåget mot Zoë och Telefonplan, helkul var det faktiskt hela kvällen, nattbuss hem vid 01 och trodde jag skulle få gå från sergels torg hem, i bästa fall från fridhemsplan och hem. Så hittar vi en konstig buss som visar sig gå så nära mig som tunnelbanan. Fantastiskt, då blev jag helglad!
Nu ska jag äta massa mat, sen plugga mediekommunikation och psykologi, därefter ska jag göra mig iordning för ikväll ska vi fira Fredrik. Kommer bli fint!

vad jag gjort tre torsdagsmorgnar i rad.


Nu är det bara att anlita mig, Håkan. Hör du det?

det där lilla som får mig att stanna en timme extra.

De är knäppa i huvudet på LGK. Jag stannade en timme extra efter att jag hade stämplat ut till och med. Bara för att det var kul. Det är exakt så det ska vara. Jag gillart, mycket mycket.
Sista dagen innan tre-dagars helgen. Ska bli fint. Klockan tre kanske tegelstenarna fladdrar iväg och medan den flyger så landar helgen. Kommer bli fantastiskt bra.


det var allt vi väntat på.


Fantastiskt. Dog en smula där under den mörkblåa himlen. År och dagar av tjat (enligt håkan: pushande) så spelade han finally Atombomb. Jag hoppas ni inser hur underbart det var. Hur underbara de är. Att han dessutom frågade om det var något mer vi ville höra.. åh. Enough said.

Idag var jag och öppnade nytt bankkonto och sparkonto, fixade med internetdosor och allt vad det hette. Vuxenpoäng! Nu ska jag åter igen dyka ner bland fotosynteser och miljöfaktorer. Hej!

tre sorters kakor och ladder 49

Efter gårdagens kalas då det både blev brownie över och då jag fick mig en massa chokladboll (ja, singular, en gigantisk en!) samt kokostoppar trodde ni jag skulle vara trött på att fika. Icke då. Kanal 9 bjöd på Ladder 49 och jag bjöd tillbaks med några tårar, den är helt hemsk faktiskt. Hemskt bra. Men lite sorglig sådär.
Nu är det snart CSI och sen ska jag sova.


har du en famn för mig, har du en famn för mig, var du än befinner dig



Livet går bra nu, tycker jag. Rummet luktar jordgubbsfält, jobben och pengarna trillar in, mina vänner är de finaste man kan önska sig. Det enda jag hade önskat lite mer tid på kanske skulle vara skolarbetena, de är för många och tiden är för knapp. Men vet ni, det löser sig.

Timo Räisänen – You get what you give
Bon Iver – Brackett, WI
The National – So Far Around The Bend
Kevin Drew – Love vs. Porn

Lite höstlåtar sådär.
Nu ska jag fortsätta vända och vrida på fotosyntesen och cellandningen, mineralämnen och allt vad det heter. För jag förstår knappt själv vad jag håller på med och det är prov om ynka 2 dagar. Så det är bäst att gräva ned sig ungefär, nu.

jag har hört att du träffat nån, och jag hör att han är allt jag inte var.


livet innan dig kunde jag, utan och innan
jag kunde haft det så för alltid
men jag föll för dig
du förtjänade, nominering för rollen du spelade
det kommer alltid finnas en hand för dig nånstans
du kan sluta dina ögon
aldrig känna dig ensam
och alla vill väl ha dig nu
dom har ju väntat på det här
och jag hatar att jag älskar dig, och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

crayons, beer, wine bottle opener, peanut, female symbol

Det ovan är allt som befinner sig runt min handled just nu. I en fin guldig kedja dinglar de små berlockerna och kittlar huden när jag rör handen lite.
Det har minsann varit en fin dag. Jag tror minsann min gräsplätt utanför huset blev besökt av 15 stycken fina vänner under eftermiddagen, det har ätits och ätits och druckits hallonsoda för fulla muggar och sugrör.
En fin sjal fick jag, den luktar kokostoppar efter att ha legat bredvid dem också, jag har fått 4 stora bubbliga badbomber, en drinkbok, fina vinglas och drinkglas, en dejt till New Moon, en underbart god kokosdoftande body milk, en 1kgs chokladboll, en månad spotify premium och nu tror jag att allt blivit uppradat.
Men mest spännande av allt: ett tandemhopp och en dyk med syrgastuber. Mamma mia hur ska JAG våga?! Har hoppat från trean ner i poolen men tandemhopp? Kommer bli sjukt. Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot det.

Har förresten röstat idag också. Det var en annorlunda upplevelse.

Sen måste jag babbla lite mer om att denna vecka kommer vara helt konstigt upptagen fastän jag är helt ledig från skolan två dagar. Imorgon är det helt vanlig dag inklusive laga mat till familjen (dock blir det mest rester från idag) och tvätta men även plugga lite. På tisdag är jag ledig men jobbar halv tre-åtta. Onsdag har jag ekologiprov och går vanlig skoldag men jobbar halv tre-åtta. Torsdag är det vanlig skoldag från halv nio-fem och minimöte på kvällen. På fredag är jag ledig. Pust och stånk. Lördag och söndag jobbar jag halv nio-åtta varje dag. Heltrist helg faktiskt. Men väldigt nödvändigt när det är sista tiderna jag har på golfen.
(Det måste nämnas att jag har psykologiprov samt reklamanalys-inlämning på måndag nästa vecka så tisdag & fredag blir stora pluggdagar.)

Nu är det slut på tråkigt babbel. En fin bild avslutar detta inlägg, denna dag och vecka. Adjöken!


sitter på ett stängsel, håller takten med foten.

Idag ska mina vänner komma över och äta en massa mat. Min pappa har lagat och haft sig. Undrar lite när han tänkte komma men jag ska nog duscha och slå honom en pling. Det är lite mycket att göra såhär precis innan så jag vet inte (förlåt allihop som kommer bli arga nu, i förväg) om jag hinner gå och rösta i kyrkovalet. Jag måste ju röja här hemma och sånt där. Det tar liksom sin lilla tid. Jaja.
Vaknade pigg som en lärka klockan åtta förresten. Det blir himla konstigt när man sover en hel dag sådär att försöka sova en natt också. Men det gick ju rätt bra trots allt.
Nu är det slut på ordbajs, nu ska jag duscha.
(Insåg nyss att det är sjukt mycket att plugga nu för tiden. Ekologiprov på onsdag, då ska vi också ha kollat klart på filmen - hur nu det ska hinnas med, Psykologiprov nästa måndag och då ska även reklamanalysen in. KUL!!!)


kom kom atombomb, om vi nån gång, nånsin, blir som dom



Tåget rullade iväg och så småningom kom vi fram till Göteborg. Vi åt otroligt god mat som en start på dessa 14 timmar som skulle tillbringas i staden.









Det går inte att beskriva hur bra det var att de äntligen spelade Atombomb. Som vi tjatat och tjatat.

Nånstans långt bort.


Ja men klart sprang vi på Labbe. "Jag visste att det var en Anna men inte Anna HAMNEVIK!" Rolig typ.



Vi hängde på Burger King tills klockan halv fem.


(gammal bild sen popcirkus) Vem står inte utanför S/B då om lilla parveln Håkan Hellström? Vi tackar så hemskt för Atombomb och året och allt. Vi kände oss nog lite tjatiga om den där satans låten, men han sa bara "tack för att ni pushat mig". Då kändes allting perfa helt plötsligt. Som om allt tjat hade varit befogat. För det känns ju alltid bättre då. Och vi babblade lite och han avslutade nästan med att undra "vilken låt vill ni höra nu?". Oj oj. Han är fin den där Hellström.


Sen tog vi tåget vid 06.02 från Göteborg och kom tillbaks till civilisationen vid 11. Hem, mat, sova. Vaknade igen vid 18, perfekt tänkt där tror jag. Åkte och handlade fryslasagne och hallonmarmelad. Värt!

biljetterna är bokade och utskrivna


Imorgon bär det av. Vi ska faktiskt dit. Liseberg. Vi ska se dem. Min fjortonde gång. På fyra år. För få egentligen. När det hade kunnat bli så många fler. Åh. SÅ. BRA. Det kommer bli.

babasonic 090916







en annan del av köping/julias land

En fantastiskt rolig helg. Helt underbart jävla roligt hade vi det. Frukost i solen, baka en massa, bastu, mys, SÖMN(!), mer mat och så fint sällskap. Kan aldrig slå fel. Jag gillart, väldigt väldigt mycket. Julia, Andrea, Lovisa och Jossan. Och jag då. Helbra.





joanna & matti 18 och några månader




happy birthday myself

Idag fyller jag 18 barre. Vi ska ut och äta, sen hem och äta gottigott, sen ska jag ut. Kalaskul ju!
Det kommer en hel massa bilder sen, snart, när jag har tid. Från i helgen vid Julias land, Joanna & Mattis party, veckan som gått och sånt. När jag har tid. Eventuellt efter den här helgen också. Då vi åker till GÖTEBORG för att kolla på HÅKAN HELLSTRÖM på fredag.
Apropå Håkan.
Gissa vem som ringde(!) och sa grattis till mig idag? Jodå. Labbe Grimelund, Håkans trummis. Helfina tjejer (Joanna och Andrea) hade smsat honom och bett honom ringa. Helkul att han gjorde det också, världens chock fick jag iallafall. Och nu har vi lite hemlisar som ingen annan får veta (råkade säga lite till Joanna men hon ska också knipa igen munnen). Hjälp hjälp så bra det kommer bli. Vojne vojne.
Nu: mat.



1 endaste dag kvar

Så är det. En dag, mindre än 24h nu, är det kvar på mitt artonde år. Sen firas att det är slut, och då tar mitt nittonde år vid. Jag fyller alltså 18 för er som inte hängde med i den kluriga svängen. Imorgon. Jag föddes på södersjukhuset klockan 00.10 så jag är verkligen 18 när jag vaknar till och med. Det gillar vi.

Idag ska Kärran krossa Värmdö i fussball på Zinken. Vi ska tydligen vara grönklädda men jag äger då ingen grön tröja eller ens jacka. Tror inte jag har något grönt klädesplagg. Men jag får väl heja på ändå! Måste dock gå mitt i alltihop för att åka till lidingö och jobba. Som vanligt på tisdagar. (Men imorgon slapp jag!)


Här var jag minsann ett helt år fyllda. Snygga snickarbrallor!

but love is too hard to break, love ain't nothing you can take.


röda löv och blöta vantar.

röda löv och blöta vantar

Jag har gjort en spellista (här ovanför). Även fast vädret skvallrar om sommardagar och ljumna nätter står termometern på 16 och tickar nedåt i en stående takt. Om ändå solen kunde ge lite skugga snart, åtminstone. (Någon kanske tycker jag är knäpp men jag tycker hösten är fin på nåt sätt. Vi har ju haft våran sommar nu, och fin har den varit, så nu lämnar vi plats tycker jag.)

Jag sltuade ofantligt tidigt idag, ungefär 9.25 med andra ord. En endaste lektion behagade skolan erbjuda idag, då jag gjort laborationen på naturkunskapen och psykologiläraren visst var hemma sjuk. Jaaa, ja. Men efter lite googlande om studentflak och intagandes av mat så åkte jag nästan raka vägen hem, är helslut. En timme glömdes bort i soffan framför något fånigt program som kanske Alla älskar Raymond eller någon talkshow.

Ikväll vet jag iallafall. Vi ska skaka våra kroppar till dunkande musik och varenda liten svettdroppe ska ut med glädje. Joanna och Matilda har sin försenade födelsedagsfest, med andra ord.
Så om ungefär 5h beger jag mig mot söders höjder och drömmer mig bort i en av de sista sommarkvällarna. (Jag tycker vi njuter september ut, som i den där visan ni vet - juli, augusti och september, härlig sommar är det då... okej? Bra, då säger vi så.)


come on skinny love just like the last year, pour a little salt we were never here.

Jag gör nog allt förutom det man ska på lektionerna. På Grafiska Kommunikationen skulle vi göra cd/bokomslag. Vilket var lite knepigt, så jag behövde liksom en bild av nåt slag. Gick in på flickr.com som vanligt. Men fastnade bara för en massa andra bilder. Helfina var de iochförsig, men inget för skolarbetet... Nåväl.
En promenix i det idylliska villaområdet och det tillagades couscous, mozzarella, sallad och tillochmed våfflor, ett litet kalas i sig. Med fyra fina tjejer och en katt som var det mjukaste jag känt på tror jag. Bra håltimme helt enkelt!
Därefter en lektion och en föreläsning på det, sen off to miniscouterna och sedan handla till Ropnäs i helgen. Mycket uträttat idag! Men nu: sömn.



what you feel is what you are, and what you are is beautiful.



Idag har jag jobbat som vilken annan tisdag som helst. Fick ett plåtfat i pannan så nu har jag ett snyggt blåmärke/bula. Riktigt fint. Var lite att göra idag faktiskt, blev lite förvånad.. han skriva en religionsfråga av typ 15. Måste renskriva labbrapporten till naturkunskapen men den kunde man ju lämna in nästa måndag så det är lugnt. Hmm, hmm, mycket som snurrar i hjärnan. Köpte en "one size" svart tröja med vita ränder som var som en fyrkant från Monki idag, riktigt skön. Och en svart klänning från (hör å häpna) Cubus.

Nu: sängen.
Imorgon: skolan 9.00-12.45, LGK 14.30-20.00.

Tjolahopp!

jag skäms för att säga, du är kvar i mig. skratta åt det, för då kommer jag kanske över det.


Denna kväll har jag pysslat och åter pysslat hemliga grejer. Lagat middag (lax, mums) och städat mitt rum för första gången på år och dar. Nu ska jag kolla på återstoden av CSI:NY.

en jobbdag på lidingövis.








jag kommer inte älska dig, för resten av livet.


(förlåt alla dessa tusen Håkaninlägg men sätter han hjärtat i brand så gör han, liksom)

BARA DÅRAR RUSAR IN & KÄR I EN ÄNGEL



oho för ditt hjärta i din älskades händer.

Ett himla långt inlägg med kanske tusen bilder från Håkan Hellströms konsert på Gröna Lund igår. Oj vad bra det var. (Fastän publiken skulle hängas i granen och kastas ut genom fönstret.)


Detta var förresten den bästa vakten, David heter han! Himla bra med en massa hjälp och helrolig var han.













Detta spelade han. (Spotifylista)
Rubriken: Håkan Hellström – Sång i buss på villovägar 2007

och till oss kom lukt av vatten, av rök och av solvarmt trä.




Rubriken: Håkan Hellström – Sigge Skoog

hur kan han vara både fin och trasig samtidigt?




med falskt pass, smugglad över gränsen, gömd i containers.





Rubriken: Florence Valentin – Du Kommer Gå Långt

RSS 2.0