Håkan Hellström till P&L '09

Jag är så himla arg på mig själv. Jag vet ju innerst inne att jag måste ha ett jobb. Och de veckor som är lediga under sommaren är v 26, 27 och 28. Peace and love är en utav de veckorna. Och nu kommer den satans Håkan till P&L.
"Den älskade glädjespridaren Håkan Hellström som nyligen täcktes i galapriser gör sin enda spelning i sommar på Peace & Love!
Håkan är den överlägset mest önskade artisten till Peace & Love i år och har de senaste tre åren innehaft förstaplatsen när Peace & Loves besökare fått rösta. Så räkna med att luften kommer vibrera av kärlek!"
Arg är jag.
Men, Örebro och Sundsvall.. förhoppningsvis Borås också. Jag får väl vara nöjd åt det.

I taket lyser stjärnorna

Igår såg jag och Ella som sagt biofilmen I taket lyser stjärnorna. Den var lite fin stundtals men ganska sorglig egentligen. Och majoriteten av alla i salongen var tjejer, det var minst 90%.
Men den var bra. När det var som sorgligast så snyftade alla 14-åringar riktigt jävla högt, överallt i hela salongen.. lite absurt.


Egentligen har jag bara mig själv att skylla

Jag är så fruktansvärt trött på mig själv att jag inte vet vart jag ska ta mig till.
Jag måste skärpa mig.

Sida 175 av 300

Vi har fått en ny uppgift i textkommunikationskursen, nämligen att utifrån en bild som består av svart och vitt samt 2 män och en fågel skriva en sida, närmare bestämt sida 175 av 300, mitt i en roman. Det är lite klurigt, men jag tror det blir bra.

Under hela lektionen har jag lyssnat på Bella's Lullaby med Carter Burwell. Den är så fin. Det är pianospelandet från Twilightfilmen, åh hela den och skådespelarna är så himlans bra. Detta är ju 1000 gånger bättre än Harry Potter.

Ikväll ska jag på bio med Ella, vi ska se I taket lyser stjärnorna. Det blir finemang.

Första och sista gången

Torsdagar är enligt detta nuvarande schema den mest nej-jag-vill-inte-gå-upp-dagen. Inte för att vi börjar tidigt. Nej, vi slutar nämligen halv fem. Halv fem! Det gör man inte. Detta var första och sista gången vi hade lektionen denna tiden, nu har vi istället flyttat den till onsdagmorgnar där vi hade en grov sovmorgon innan, synd, nu har vi inte den längre men vi slutar å andra sidan klockan tre på torsdagar. Mm-m!
Å andra sidan var det rättså kul med spanska när man var helt övertrött. Och det delades ut ig-varningar. Usch. Men terminen är inte slut än, så det löser sig nog för dem.
 
Sen åkte jag till scoutmötet, och vi ritade lite med kidsen och hade oss. Larma-rädda-släck var temat. 112 kan de nu iallafall, grattis.

Nu har jag druckit upp min kopp med himlagott-te (det var ett tag sen, men mm-så-gott-så) och funderar på att lägga mig i sängen och läsa klart twilightboken. Har visserligen halva kvar. Men jag ska sträckläsa. Lätt som en plätt. Och jag ska tvinga mamma att köpa den åt mig, denna är Ellinors. Men hon lär ju inte fatta varför jag ska ha den då, om jag ändå har läst den... mammor.

Däremot borde ni ladda ner Bella's Lullaby, soundtracket som Robert Pattinson spelar på piano i filmen. Det är himlans fint, som en blommig äng en sommardag.


Twilight

Innan jag går och lägger mig måste jag bara meddela att, jag läser twilightboken (ja fortfarande, jag är helseg! men den är så bra att man vill njuta sig igenom den) och jag har aldrig fastnat såhär mycket för någon bok eller film någonsin. Nog för att det är hysteri omkring den, eller inte lika mycket nu som det var när den kom ut men ändock, mycket hysteriskt. Den är värd att vara just hysterisk för! Speciellt boken - läs den för guds skull inte på svenska! - allt är så otroligt noggrannt beskrivet, alla personer, alla dofter, syner, ljud, känslor. Allt är så fint skrivet. Stephanie Meyer är en underbart begåvad författare.
Så, läs! Mer info här.

        
        

Core

Ojoj, aldrig hade jag trott att en friskisledare kunde vara så hurtig så! Hela tiden var det såhär: "jaaaa sträck lite mer, huuuah! fina fingrar, uuuut med nagelbanden, yaaaaaarrrå! ååååHEJ lite mer!" Jag låg och skrattade på golvet alltså. Så skojsigt var det. Men tur det, lite jobbigt om han hade varit helstel. (heh det rimmade)

Jag tror jag är klar med min uppsats om trafficking. Men på fredag ska jag lägga upp den här. Det känns lite knas om någon ska läsa den (inte för att jag tror att någon snooor och nu låter jag sjukt självgod och tycker att min är den bästa i vääärlden! men ni hajar) innan den ska vara inlämnad. Så fredag it is.

Jag har ätit en macka med paprika och ost. Vi hade ingen gurka. Gurka och ost-mackor är det ultimata.

Etnografiska museet, traffickingutställningen

Idag var en annan smärtfri dag med ekonomi och matte (favvoämnena på samma dag, yay.. fast jag förstod en grej på matten, då blev jag happy!) men på KÄR-dagen besökte vi Etnografiska museet vid gärdet. Det var både hjärtskärande och intressant. Chockerande hur nära det kan komma en själv, och samtidigt frustrerande över hur lite som görs i vissa delar av världen. Irland har inte ens någon lag om människohandel, ingenting. De hänvisar till frivilligorganisationer. Schyrre!
Det är iallafall en väldigt intressant utställning, ni borde gå och titta! Upp tillochmed 19 år är det gratis.



Ps. Snart ska jag till friskis för kondiion & core-pass!

Spotify

Åh jag måste skänka en liten bit lycka åt den som kom på detta fenomenala program! Här finns ALL musik du någonsin önskat dig. Bara att söka på en artist och lyssna. Man kan dessutom ställa musik på kö och göra världens bästa spellistor och allt möjligt! Den som kom på detta borde få nobelpris. Nästan.

En busschaufför och en granne

Nu är det visserligen någon vecka sedan detta skedde, men eftersom mitt internet är lite som det är och för att min mobil är på lagning (vad är det med teknikaliteterna (är det ens ett ord?)?) så kom jag på detta nu, heh. Det står i anteckningarna i min riktiga mobil förstår ni. Den som är på lagning alltså. Men jag kom ihåg ändå.

Den första grejen är såhär, att när jag och Caroline åkte hem från friskispasset en lördag för lite mer än en vecka sedan så tog vi bussen. Trean tror jag bestämt det var. Det var inget konstigt med det. Det fina var att busschauffören var helhurtig och trevlig. Sa "välkommen, hej, välkommen" till alla som klev på. Och avslutade med ett "ja nu åker vi mot södersjukhuset då!" och var helrolig. Så borde busschaufförer vara. En busschaufför, en busschaufför, det är en man med glatt humör!

Den andra grejen var att förra tisdagen när jag vandrade hem från scoutmötet, tog jag fel buss och gick av en station tidigare så jag skulle slippa gå hela tunnelbaneperrongen, och gick ovan jord istället. Då gick jag utanför min gamla lägenhet och jag var lite tunnelseende i min egna musikvärld men jag skymtade, var det inte min gamla granne? Ja minsann, så träffade jag Anna där utanför, det var fantastiskt! De är så underbara, precis sånna grannar jag hoppas få när jag väl flyttar hemifrån. Sånna grannar alla önskar sig. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, vad som har hänt på knappt 3 år sedan vi flyttade, hur lilla Lukas 5 år har det, hur mamma hade det, allt. Klockan elva ringde mamma och undrade vart jag var, ojoj då hade vi stått där i en halvtimme nästan. Men det var fint.
Synd bara att jag inte har hennes nummer eller något. (PS hon är typ 37 eller något, men heltrevlig!) Fast jag vet ju vart dom bor.

Bilder vecka 4






Lite blandat från denna vecka.

20 meter förlängningssladd

Ja, nu sitter jag vid min egna dator efter att en liten finful sladd har kopplats in från modemet i vardagsrummet genom hela lägenheten till min dator. Fint är det inte, men men.
Kvällen igår hos Ille var hur mysig som helst! Jag ska bara ladda mina kamerabatterier (båda är slut) och sen laddar jag upp bilder. VI var väl som mest 25 personer i en liten etta, men det var mysigt ändå! Sen fick jag lov att åka med Zoë till slussen för hon kan inte åka tunnelbana själv. Lilla tjejen. Där mötte hon några från sin gamla klass, jag mötte Fanny och Julia så jag slapp iallafall åka hela vägen hem själv, det var najs!
Jag sov till tolv och gick upp, fick mat, åkte och fikade med Jennie, det var värt! Helmysigt var det och det var alltför längesen. Nu är jag även kvitt med pengar och grejer, haha. Men det är bra.

Nu har jag typ 2-3 lektioners matteuppgifter att göra, lär ta APlång tid så jag bara skjuter upp det, ångest över det där alltså. Uschchhhh. Sen måste jag översätta spanskatexten. GUD vad jag hatar läxor, vem sjutton kom på den idén? Ingen smarting iallafall.
Well.

Hammarbyhöjden

Nu är jag hos papi, det är helt ohyggligt halt påvägen från tunnelbanan och hit. Den vägen som brukar gå på 4-5 minuter tog en kvart att gå för att man inte ville halka. Eller så kunde man göra som pappa och gå mitt i vägen. Det var ju en annan femma.

Jag är helt förvirrad idag, vi står och pratar om hammarbyhöjden medans jag ska logga in här på blogg.se. Klart jag skriver "hammarbyhö[email protected]" istället för min mail. Herrejisses.
Ikväll ska jag möta Zoë och vi ska till Ille, det kommer bli fint.
Pappa lagar soppi till mig, gott!

Imorgon ska jag fika med Jennie.
Det blir inga bilder förens internetet på min dator hemma fungerar igen då jag inte kan stoppa in dom någon annanstans än där, och internet behövs liksom för att kunna ladda upp dem som sagt. Detta var ju... ett väldigt förvirrat inlägg. Men den är jag ju det. Förvirrad alltså.


Äh, hejdå.


Biceps/någon muskel i armen iallafall

Jag har så himlans ont i armen! Ungefär som om någon hade bankat lite på den och sedan skruvat lite och därefter sprungit sin väg.
Igår kom Ellinor och Joanna hit som sagt och vi tittade på Harry P och den flammande bägaren samt aaaallt extramaterial. Daniel Radcliffe är så himlans konstig.. och Robert Pattinson är sjukt förvirrad. Men så himla snygg. Så det är helt okej att han är lite förvirrad.

Nu kollar jag på Gilmore Girls och snart ska jag duscha, åka till papi, leka med Leona, äta middag, sen möta Fredrik och Jocelyn för att åka till Ille i Farsta. Det kommer bli helmysigt ikväll.

Nu ska jag tycka synd om mig och min arm, äta pasta och duscha. Kanske diska, men det är så tråkigt.

Fredag

Denna helgen kommer nog bli bra. Ikväll ska Joanna och Ellinor komma och våldgästa mig, imorgon har Ille 20-års kalas. Och för första gången på jag vet inte hur länge får jag träffa inte minst henne men även Fredrik och Jocelyn igen, de är fina de!
Nu har vi 1h 40min håltimme, eller ja nu är det väl bara 1h 10min för vi har ätit också, rast tills idrotten. Vad gör man då? Skrivstugan såklart.

Internetfail

Vårat internet fungerar inte. Vi har en trådlös router och min dator är 2 cementväggar bort så vi har en grå plastdonk som sitter i väggen vid routern, och en vid min dator som ska skicka internet genom vägguttaget liksom. En utav de gråa sakerna funkar inte. Dumma. Men jag har massa konstiga grejer på g, jag skriver upp allt i mobilen. Så när jag har tid så kommer det om både grannar och busschaufförer samt snöflingor och sommaren!

Så ni vet. Men jag försöker pusha mamma så gott det går, hon ska ringa com hem ikväll. Tjoho.


När jag ändå är igång...

Under den korta period jag hade BitComet (jag avinstallerade det imorse för datorn blev så otroligt långsam..) så laddade jag ner en del bra skivor. Rekommenderas!

Markus Krunegård - Markusevangeliet
Timo Räisänen (ja andrea I did it..) - ... and then there was Timo
Coldplay - Viva la vida
Amy McDonald - This is the life
Those Dancing Days - In our space hero suits
Christian Walz - The Corner

Så detta kommer att förgylla mina regniga och snöiga vårkvällar framöver. Äpple/kanel-ljusen brinner för fullt och det är allmänt trevligt just nu. Jag ska jympa mig svettig ikväll och jag håller på att läsa Candide-berättelsen som ska vara utläst till kapitel 14 imorgon. Jag har 2 st kvar.

Lite smakprov på artisterna ovan:

Markus Krunegård - Rocken spelar ingen roll längre


Timo Räisänen - About you now


Coldplay - Viva la vida


Amy McDonald - Mr. Rock and roll


Those dancing days - Actionman


Christian Walz - What's your name

Okej, det här blev typ 7 mil långt men ni förstår grejen. Musik är det finaste jag vet.

Actionman

Jag måste medge att de är rättså tråkiga live. Jag har sett dem två gånger typ, och det är aldrig någon energi liksom. Pianisten är dock hur gullig som helst, står och viftar och har sig. Det är fint, men det händer ingenting mer än musiken.
Dock, är de hur söta som helst, när man sitter hemma och lyssnar.
Jag pratar om Those Dancing Days.
Ladda ner deras nya album!


Fruktsallad och United 93

Söndagen var relativt lugn. Eller vadå relativt, den var aplugn! Zoë och jag vaknade vid halv tolv-ish och gjorde oss iordning, sen åkte hon och jag rullade tummarna ett tag tills mami och thomas trillade in. Då bokade vi och köpte Sundsvallbiljetten, då Joannas papi kunde köra upp oss! Så det blir som en långhelg inklusive Håkankonsert och jättemys på landstället. Det blir hur bra som helst, jag är världstaggad, 12e februari!
Det enda kruxet mamma ställde om jag fick åka eller inte (man måste ju ta ledigt två dagar, torsdag och fredag) var att jag skulle städa mitt rum från golv till tak varenda söndag i tio år framåt. Hmm. Ja, det var  ju bara att skaka hand på det och börja med det samma. Så jag städade som jag aldrig har städat förrut, herrejisses jag tror man kan slicka på golvet istället för att borsta tänderna, så rent är det!
Därefter åt jag potatisbullar för 3e gången den helgen och så gick jag och mötte Joanna för att handla frukt: äpple, apelsin (jättejättestor!), kiwi, ananas och päron, och så begav vi oss till Ellinor. Fruktsallad åt vi, apmycket!

Vi tittade även på United 93, jag trodde den skulle vara lite bättre men men, den var ganska rörig liksom. Hursomhelst, det var en cozy kväll och jag tackar gudarna för att vi var lediga idag, det var välpassande.
(Ps mindre passande att det snöar?!)


Jag spikade bland annat upp la guitarra på väggen!

P3 Guld 2009

Igår var Zoppën och Andrea här för att se på P3 Guldgalan efter lite om och men (men även efter lite potatisbullar och chokladbollar).
Det är även ett år sen vi var här sist och kollade på samma gala.

Vinnarna var helt rätt:
Årets artist: Håkan Hellström
Årets rock/metal: In Flames
Årets grupp: Johnossi
Årets pop: El Perro Del Mar
Årets låt: Markus Krunegård - Jag är en vampyr
Årets nykomling: Lykke Li
Guldmicken (Årets liveakt): Håkan Hellström



Det borde finnas ett pris till Anders som ledde galan också. Han var helbra!
Det finns även en hel del (typ 50) fula bilder som togs. Tur att Zoë aldrig lägger upp några bilder.

Om detta vore en modeblogg


Skulle jag väl slängt upp en sånhär bild och skriva "dessa köpte jag för en femtilapp, halv reapriset, på indiska påväg hem efter att jag var på spinnpuls med carro".
Och det var ju precis vad jag gjorde.

4 av 5 toasters

Ja hej och oj vad jag behöver sova mer. Igårkväll gjorde jag nada de nada men ändå så såg jag klart på en film med Julia Roberts (hon är galet snygg) som slutade halv ett, därefter läste jag tills jag nästan somnade med boken i handen, i Twilight. Den är ju så bra, men jag har lite för lite motivation. Men i eftermiddag kanske.. eller något.
Nu ska jag bege mig hemifrån, Spinnpuls var det!
Ps. Jag har laddat ner massa musik, jag har skaffat mig BitComet. Kanonkul! Ds.

Let's Dance

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om detta folkkära program på tv4.

Nog för att Niclas Wahlgren är typ den roligaste som finns, eller att jag förstår hans interna gester till stackars Mojje som ligger hemma (eller är han kvar på sjukan månne) då Nicke tog hans plats. Nä, jag är inte kompis med Niclas, varför skulle jag vara det? För 17, det är ju Nicke & Mojje! Hallå. Nittitalister, ni vet vad jag snackar om. Chew the fat. (där vet sm2a vad jag pratar om)

Så när Nicke skulle hälsa lite till Mojje i tv-rutan gjorde han rörelserna till låten "tjabba tjena hallå". Den kommer ni väl ihåg?! "tjabba tjena hallå, vi säger så.." och hur den nu gick. Det var fint iallafall.
Laila är ju en hejare på att dansa, men stackars Bella ska nog hålla sig till bloggandet, och det samma gäller Kitty, ho ho. Men Jan Banan är rolig han, ojoj vilken vilsen kille.

Trafficking och potatisbullar


Idag har jag gått i skolan, vi hade bland annat samhälls-omdömesprat. Det gick bra, jag har två kriterier av 11 jag inte har uppfyllt, men de har jag planerat ha med nu i min rapport om trafficking som vi arbetar om. Jag blev så exalterad (det låter lite pluggisvarning över det här, men vadå.. det är ju intressant!) så jag började skriva nu. Man fick ha 1000 ord, jag har 77 stycken för mycket. Det är nog okej.
För övrigt har jag tvättat 4 maskiner och ätit lika många potatisbullar med sylt till middag, jag är själv hemma och det är så skönt, så. Imorgon ska jag och Carro hurta oss klockan 10.30 på morgonen (okej förmiddagen, men det är tidig förmiddag isåfall) och inleda dagen med spinningpuls. Kommer bli.. svettigt. Men det är fint! Slipper man duscha innan, eftersom man ändå blir svettgrisen #1.

Sommar 2008 var fantastisk, men sommar 2009 slår vi alla rekord


Oye!

Efter skolan som var lagom tråkig mötte jag Wille och vi gick och parkerade oss på café Oye! på katarina bangata i typ två timmar, det var trevlans. Dessutom pillade han isär min stackars lilla ipod och jag vet inte hur han lyckades (det visste han inte själv) men nu fungerar den igen. Kalasfint!
Sen var det miniormöte, jobbigt som vanligt men dom är fina dom små liven. Nu ska har jag ätit fil och så ska jag ha ångest inför imorgon, 8.20 börjar vi då, tack skolan! Och så ska jag stoppa in massa bra musik på ipoden.


Det förklarar ju saken

När jag laddar upp bilder i ett album på fejjan så brukar jag först göra så att bara jag kan se det, så man kan ladda upp i lugn och ro och så vidare. Men nu glömde jag ta bort det.
Nu är det fixat. 2008, blandat är öppet för alla nu!


Glans och Gustafsson på Guldbaggegalan

 



Haha, alltså. Så sjukt jävla satan i gatan bra.

Facebook

Ja, som alla andra har jag facebook. Det är ju inget konstigt med det. Där finns en funktion på "startsidan" som har rubriken "people you may know". Ibland står det anledningar där under, som att man har många mutal friends eller att vi går i samma skola, ja men det är ju inget konstigt.
Men ibland står det "you and .. both live in stockholm". Jaha, fint, de har inte funderat över hur många det egentligen bor i Stockholm? Närå. Ja men klart jag ska bli kompis med han, vi bor i Stockholm båda två! Smart.

Oj vad glad jag är


Till alla er te-älskare där ute

Detta är min nya absoluta favorit. Lingonlängtan, låter det inte gott eller? Det är lingon och grädde och det luktar som en sommaräng fyllda med gelélingon(?) och smakar likadant. Det är underbart. Jag vill slänga mig i sängen på direkten bara för att det ska bli morgon så man får dricka te och äta fil med müsli. Mums.
Jag är taggad på dessa möten denna termin: 80tals gympa, spa, fotomöte, kafferep, kajak.
Resten kan slänga sig i väggen. Museum? Flygplan? Bada? Eh okok. Nej tack.

Imorgon börjar skolan klockan 10:40 och slutar på moderna museet någon gång vid fyra, sen ska vi boka Håkanbiljetter om allt går som det ska, och därefter ska jag träna skivstång (rädd). Nu ska jag läsa Twilight!


Albumet på facebook "2008, blandat"




Guldbaggegalan

Ojojoj. Jag var inte så insatt i själva galan eftersom att den hade hållt på i en timme drygt när jag kom hem från Friskis, så jag orkade inte engagera mig, förutom när Björn och Johan skulle göra en parodi på slutet av Mamma Mia filmen. Herremingud vad skoj det var. Han är knäpp, han. Jag hoppades på att det hade funnits ett klipp på youtube vid det här laget, men jag kan inte hitta något. Men ojoj vad skoj, det får ni leta efter tycker jag.

Polaroidbilder


Jag måste vara den sista personen som upptäckt det här fantastiska programmet. Det blir så fint, så.

Rubrik saknas


En helg i Lycksjöhagen





Vi gjorde allt och ingenting, åt mycket god mat samt åkte pulka och fikade våfflor med varm choklad.

Blodcirkulation eller dåliga element

Jag fryser konstant. Jag, som brukar vara varm som en stekpanna och aldrig kall om händerna fryser numera som sjutton om händer och fötter. Det går knappt att sova pga det här. Så himla konstigt. Dock upptäckte vi att elementet i mitt rum är kallt. Vad roligt hörni Stockholmshem, det är 10 minus ute och det är fortfarande inte dags att skruva upp värmen ett snäpp? Nänä. Får väl fortsätta sova med raggsockor OCH duntofflor. Och två täcken. Då går det ju skapligt. Om man har långkallingar. Måste väl sätta på mig vantar och mössa snart, varför inte köra sovsäck när jag ändå är igång. Morr.

Idag åker vi ut till Lyckan iallafall. Det blir nog trevligt. Jag ska hämta min pulka från källaren och ta med den.

Grammisgalan

Håkan Hellström vann årets manliga artist igår på Grammisgalan, hurra för honom! Det var en millimeter tills han skulle vunnit bästa liveakt också, men Robyn hade en millimeter mer i bagaget. Men men. Håkan liknade priset vid "någonting annat, passande för det här manliga priset...". Knasig kille.
Hello Saferide vann också ett pris, nämligen årets textförfattare. Det var lämpligt för henne, tycker jag. Hon skriver bra texter till sina låtar.
En grej som är lite överskattad, var att Anna Ternheim fick typ 40 priser. Nej men, två ungefär, och med tanke på all gratisalkohol som fanns tillgänglig, var det lite kul att se hur det hade gått utför på bara en timme eller hur lite tid det nu skiljde mellan utdelningarna av årets kvinnliga artist, och bästa album.
En grej till, Kleerup är sjukt dräggig och dryg. Han hade utnyttjat det där med gratis alkohol lite för mycket, kanske.
Här är iallafall resten av vinnarna.

Årets album: Anna Ternheim - "Leaving on a may day"
Årets låt: EMD - "Jennie let me love you"
Årets kvinnliga artist: Anna Ternheim - "Leaving on a may day"
Årets manliga artist: Håkan Hellström - "För sent för edelweiss"
Årets grupp: Soundtrack of our Lives - "Communion"
Årets nykomling: Kleerup - "Kleerup"
Årets producent: Kleerup - "Kleerup"
Årets kompositör: Kleerup - "Kleerup"
Årets textförfattare: Annika Norlin - "More modern short stories from Hello Saferide"
Årets liveakt: Robyn
Årets hårdrock: In Flames - "A sense of purpose"
Årets jazz: EST - "Leucocyte"
Årets klassiska: Allmänna sången och Anders Widmark - "Resonanser"
Årets folkmusik/visa: Abalone Dots - "Traveler"
Årets dans/hiphop/soul: Afasi & Filthy - "Fläcken"
Årets barnalbum: Trazan & Banarne - "Swingtajm"
Årets dansband/schlager: Lasse Stefanz - "Rallarsväng"
Årets elektroniska producent: Eric Prydz
Regeringens musikexportpris: Benny Andersson och Björn Ulvaeus


Jag kanske måste vara tydligare?

Grammsigalan går på tv just nu, och mamma stoppade in huvudet och slängde ur sig "Takida är på tv". Jaha? Jag väntade på om det skulle komma någonting mer, men det tog slut där. Hon trodde jag tyckte om dem. Jag kanske ska skruva upp volymen lite på högtalarna? Det spelas väl ändå ingen satana perkele Takida här! Nej usch.

Billie the vision & the dancers



Åh, detta band. Jag tänker på sommar, festival, värme och glädje och allt annat som hör sommaren till.  Så himla fina allihopa, och spelningen på emmaboda var fantastisk! Vi står där och trycker med flaggan precis skymda av stativet. Åh vad livet var helt okomplicerat just i denna stund, värme, lycka, sommarlov, musik i hela luften. Det är så livet ska vara.
Lyssna eller titta/läs.

Tillbaka till rutiner och vardagen

Skolan började idag, och bittert nog blev man påmind av verkligheten av att gå upp innan tolv på dagen. Det kändes.
Den tolfe januari öppnar F&S i lindhagen, det blir ju jättenära och smidigt, tack tack så mycket. Men det ska börjas även idag och imorgon, springspring och något random, det blir bra.
Lyckan i helgen, det blir nog också bra. Inte så taggad.

Det blir fisk till middag, gott. Det är jag taggad på. (Idag börjar förresten det nya livet, inga gottigheter)

Hits you when you're down

Är det alltid såhär? Varför är allting mitt fel? Är det jag eller är det alla andra?
Det är orättvist. Jag får aldrig vara den jobbiga, jag ska vara alla till lags, men vad fan får jag tillbaka?

Montt Mardié/Håkan Hellström

Stop dreamin' about La Dolce Vita, we'll never reach it girl
Never say you're sorry, for all the things that never happened
We'll meet you while you're trying to sleep
How clearly I can see, something so close can be, so hard to reach
I know that there are all just fantazies
Now she's in me, she always will me
I know it's part of this stupid game that we play
I couldn't care less
Not while you're dancing and kissing me this way
Come on Eileen, what else could we do now?

Sluta drömma om det ljuva livet, vi kommer aldrig vara med om det
Och be aldrig mer om ursäkt, för sakerna vi aldrig gjorde
Och det äter upp dig när du ligger i din säng
Åh gud det gör så ont att något så nära kan vara så långt bort
Jag vet att de bara är fantasier, men nu är hon i mig
Och kommer alltid vara
Och jag vet att allt är falskt och bedrägeri, men det struntar jag i
För vi dansar och du har så mjuka läppar
Kom igen Lena, vad skulle vi annars göra?

Min kulturella sida

Under det här lovet har jag förundrat mig själv. Alltid förut tyckte jag det var jobbigt att läsa engelska böcker, tillexempel i skolan så läste jag hälften av boken i bästa fall och gissade mig till vad jag skulle skriva på recensionerna. Men på lovet, helt frivilligt, har jag läst en bok av Nicholas Sparks. Den heter The Notebook och måste vara den mest fantastiska bok jag har läst, hur äkta kärlek kan vara beskrivs uti fingrarna i denna 200-sidor långa bok. (Läs den, läs den. Annars missar ni någonting viktigt)

Det handlar om Noah och Allie, hur de var förälskade som unga men hur han åkte ut i kriget och hon förlovade sig med Lon. När hon sedan får se ett urklipp i en tidning åker hon tillbaka och de träffas igen, tiotals år senare och samma kraftiga kärlek uppstår. Och hela den här historien sitter 80-åriga Noah och berättar för sin älskade Allie som har långt gången alzheimers och känner inte igen honom eller några utav deras barn. Tills miraklerna trillar in.

"How I wish I was strong enough to carry her in my arms to paradise"

Tidsfördriv

Håkan Hellström. (Nu Sigge, Tro och Tvivel, En midsommarnattsdröm, Långa vägar)
Hello Saferide/Säkert!. (Stetoskop, Är du fortfarande arg?, Arjeplog, Get sick soon)
Mando Diao. (Mr Moon, Gold, I don't care what people say, Welcome home, Luc Robitaille)
Hästpojken. (Caligula, Shane McGowan, Cancerkropp, Cyklar och knark)
Markus Krunegård. (Idioter, Ibland gör man rätt ibland gör man fel, Hjälp, Stjärnfallet)
Melissa Horn. (New York, Till Hiva, Sen en tid tillbaka, Som jag hade dig förut)
Billie the vision & the dancers. (A beautiful night in Oslo, Summercat, A man from Argentina, Take me to the boats)

Du har inte en aning

När inspirationen kommer, då kommer den. Snart, så.
Nytt år, nya förhoppningar, nya löften, ny omstart. Ny blogg.
Läs en bok sålänge, jag kommer igång snart. (Tillexempel Twilight eller The Notebook)

RSS 2.0