16.29

Jag antar att det lägger sig som ett soggigt grått täcke över en så fort det blir mörkt. Vilket det blir vid 3 nu för tiden. Så man liksom hasar sig fram till ingen nytta. Idag har jag tittat på the Holiday. Jude Law är så äckligt snygg i den att det inte är sant. Fy fan. Sen har jag: dammsugit och våttorkat hela lägenheten, skrivit klart mdk-fördjupning, pluggat lite buddhism och druckit en halvliter te. Och klockan är bara halv fem. Jaha. Nu då??????

but that was hard cause she's an astronaut.

He loved her so, but she was already gone, long ago. 
He really wanted her to stay, she couldn't wait to get away.
And I was stuck in the middle.

He tried to work it out, but that was hard 'cause she is an astronaut.
He didn't know a thing.
Mm.. And I was back what’s all was happening.
And I was stuck in the middle

He loved her so, but she was already gone, long ago.
He really tried until the end. Mm.. She had him on back to attend.
And I was stuck in the middle
I was stuck in the middle
I was stuck in the middle

She left him to be with me. We had a few things together but eventually.
I understood what she was up to.
It was planned from the beginning and the plan was carried through.
oh oh oh oh..
And I'm still in the middle

I loved her so, but she was already gone, to the next in role. I really wanted her to stay.
She couldn't wait to get away.
And I was stuck in the middle

I loved her so, but she was already gone, long ago.
I really tried until the end. She had him on back to attend.
And I was stuck in the middle
I was struck in the middle
I was stuck in the middle

så det kan se ut.



på onsdag i min brevlåda.


om helgen.

Oj, sicken helg. Bra på alla sätt och vis.

I fredags var jag hos Joanna och åt middag, samt julpysslade finfina smällkarameller, Ludvig kom även över. Jag och Joanna gick ut och hamnade efter många om och men, bl a ett hej till Julia, Johanna & co, på After i gamla stan. Inte vad vi tänkte oss från början men där våra vänner befinner sig får man helt enkelt ta sig.
Det var helt trevligt och vid halv tre sen så mötte vi upp Ludvig igen, jätteknäppt, men så gick vi hem och sov hos Joanna. Halv fyra somnade vi ungefär, sen var det väl 3-4 timmar av fnissig sömn, lakan, ben och armar helt blandat på 2x1,4 meter.
Så vaknade vi och mådde kalas. Och lekte lite mer, åt mat, segade. Ludvig åkte åt sitt håll och jag åkte hem för att tagga inför scoutbandy, och herregudars vad bra vi var!
Helt otroligt, vann 3 av 4 matcher men det var verkligen Bo och Johns förtjänst. John langade bilskjuts hem så vi gled därifrån med flaggan i topp och vetskapen att vi slog förra årets vinnare med 7-3.
Och med sömn i ögonen och matsäck i väskan begav vi oss till kårens julbasar i förmiddags för att fixa och trixa. En helmysig dag helt enkelt, nu har jag städat och så ska jag bara plocka ordning lite i rummet för jag tänker då minsann ICKE plugga idag.. sådetså.

En massa babbel men jag bjussar på denna också:

Salem Al Fakir – Astronaut

musicmusicmusic.

Nu är det så att jag behöver lite ny musik, om man säger så. Så skriv din bästa/höstigaste/mysigaste/finaste/mest fantastiska låt här ner i fältet så ska jag trolla lite.

Jag kan ju bjussa på den här.


om jag ändå hade en katt.


Om jag hade en orange katt, långt oborstat hår, en fantastisk bok med sagor och snirliga berättelser om pojknackar och sommarnätter, en mönstrad stickad tjocktröja, ja då vet ni nog var jag skulle befinna mig.
Nu har jag väl på sin höjd en stickad tröja nånstans.

+++++++++


The Dreamers

Hur kan man inte älska denna film, speciellt Louis Garrel? Andetag, kroppar virade i lakan, Paris, sent 60tal.
(Det där med pluggandet går sådär måste jag säga. Men jag kollar på The Dreamers istället, som flyttat in till min hårddisk.)

... eller en otroligt effektiv tisdag.

Måste nog säga att jag aldrig gjort såhär mycket läxor på en och samma dag. Tryckt in både grafisk kommunikation-teori samt medielagar i huvet, samt nu har jag strax skrivit klart om bokpresentationen imorgon. YAY. Så himlans skönt. Fan vad jag är bra. Det firar vi:

Kent – VinterNoll2
Noah And The Whale – 5 Years Time
Bon Iver – For Emma
Beirut – Nantes
The Flirtations – Nothing But A Heartache

en otroligt hes tisdag.

Jag ser inte vad jag gör, jag tänker inte på var jag går. Livet går liksom runt i någon slags tjock soggig dimma, man vaknar, går till skolan, får ångest för att det är så mycket att plugga/göra, går hem och stirrar in i väggen över att det är så mycket man borde göra men inte gör, tittar på något 9-program och så sover man. Sen vaknar man. Och samma sak igen.

Och idag har jag pissont i halsen och är sådär ohärligt hes. Men jag har ju bara en lektion. Kul.

söndagslåt.



Och dom säger att stan blivit tyst och ful och öde, älskling
Att det kommer bli en lång, kall vinter
Jag har lärt mig att saknaden är värst när nån har sovit som ett barn
Genom en iskall vinter

Du är min hjälte för du vågar vara rak
Du är min hjälte för du är precis så svag som jag
Kom och hjälp mig, jag behöver dig igen, igen, igen...

Och du säger att staden är precis som staden alltid varit
I väntan på en lång, kall vinter
Och du säger att saknad kan man lära sig att leva med ibland
Genom en iskall vinter

Du är min hjälte för du vågar vara rak
Du är min hjälte för du är precis så svag som jag
Kom och hjälp mig, jag behöver dig igen, igen, igen...

Du är min hjälte för du vågar vara rak
Du är min hjälte för du är precis så svag som jag
Kom och hjälp mig, jag behöver dig igen, igen, igen...

Igen, igen...

dödamignutack-veckan+helgen.

Denna vecka måste jag: läsa 300 sidor i min engelskabok, plugga till 2 prov som är på torsdag samt göra en fördjupning till torsdag. Och till ikväll ska jag göra samhällsuppsats, där typ 4 sidor av 15 ska in.
Har laddat med soppa i magen och ska sätta på mig myskläder samt fixa en kopp te och banka huvudet i väggen så kanske det slutar bra. Annars är detta utvägen.

Min helg har varit bombastic fantastic iallafall, BOMBARDIER STHLM i fredags, åt middag med Joanna innan här hemma, och det blev alldeles för mycket av allt men det var underbart trots det. Igår var jag på bio, New Moon såklart, som alla andra. Den var bra, inte fantastisk men den är ju lite mellanspel tills Eclipse och Breaking Dawn kommer. Därefter middag hos Jocelyn som fyllde år, mycket gott och mysigt. Och så blev jag hämtad på Gullmarsplan av John, Bo och Joanna och så hälsade vi på Bos nya lägenhet, mycket prat och skratt och vi rullade därifrån vid kvart i två.
Idag har jag spenderat 3 mycket underbara timmar på Stadsteatern framför Bröderna Lejonhjärta med Julia och Jossan. Den var fantastiskt rolig, bra och sevärd. Det var vi och sen barnfamiljerna med föräldrar. Hahaha.


vad jag vill är inte det jag gör.

Denna torsdagen kunde ju varit sämre. Två lektioner varav den första grafiska kommunikationen fasansfullt rolig eftersom så många var otroligt bakis och trötta. Festligt tyckte jag, som inte var det. De är bara roliga att skratta åt, för de gör så konstiga saker. Sätter texten utanför sidan tillexempel, skitbra Bella!
Fikade efter skolan och pluggade psykologi (duktigt!!) samt tog vad som skulle vara en kort sväng, men som blev typ en timmes sväng, förbi Södra för att lämna film till Joanna. De har fanimej ett sjukt konstigt rum att vara i, de där naturvetarna. Böcker från säkert 1800talet om hur homosexualitet var en abnorm sjukdom som gjorde en lite opålitlig. Det var rätt kul faktiskt.

Så dagen kunde vart sämre. Men jag önskar hellre att jag skulle:


- haft långt hår som kunde flätas i oändliga tjocka flätor.


- haft massor av fräknar som inte kundes räknas på 2 händer, täta ögonfransar och blivit sedd i svartvitt.


- kunnat dricka kaffe (annars te) och ätit små chokladfyllda hjärtformade kakor.


- ha ett handfat fullt av små guldfiskar. Eller en minisköldpadda duger väl också.


- ha lite sommar. Oj vad jag saknar sommaren. Fast så säger man väl alltid, så det är ju inget konstigt. Men sommaren var så bra i år. Danmark. P&L. Allt. Men ja, allt tar väl slut nån gång.

Ja, och det var väl ungefär det. Åter till pluggandet. Djup suck.

i'll wrap you in my arms.




Bild 1 2 3

Tittade på Twilight idag, och på lördag är det dags för New Moon. Det kan aldrig bli för mycket Rob Pattinson säger jag bara. Mums. Här finns en hel massa filmer på honom. Och lyssna på hans låtar för guds skull! Han kan visst allt.

i should know who i am by now.




Joshua Radin – Winter
Joshua Radin – Only You
Joshua Radin – Closer
Joshua Radin – I'd Rather Be With You

jag tar slag på slag för kärlek, ni ska få se vem kungen är.




Idag lyssnar jag mest på det här: KLICK
Borde göra en himla massa samhälle/psykologi/engelska men sitter som vanligt på facebook eller här istället. Varför blir det alltid så?

helgen.



På fredagen åkte jag tillsammans med Zoppan och Prickenpånäsan till Ellinor som hade ordnat med indiskt kalas och hela paketet. Mycket mysigt! Och ytterst god mat. Indiskt. Mums, dregglar en aning bara jag tänker på det. Åt tills det inte fanns plats, sen åt vi lite mer. Typ den. Tidig kväll dock, med tanke vad som väntade på lördagsmorgonen:




Nämligen utflykt och övernattning med småskitarna. Dvs miniorscouterna. Vi besökte fjärilshuset i all hast, åt matsäck i Koppartälten samt pysslade julpyssel, (ja det är jag som gjort tomten ovan... he) åt en himla massa mat och så hann jag till och med plugga en sväng mellan varven. Fredrik kom med bullar från jobbet också, det gillar vi!

Söndagen bestod av städning av lokalen, städning hemma och lite plugg, sen åkte jag till Pricken och åt indisk mat med hennes pappi och syster på restaurang. Mycket fantastisk avslutning på bra dag slutade i säng på högbergsgatan.

Det var väl ungefär den helgen.

tisdagen blir genast lite finare.



och jag hamnar ju alltid här tillslut ändå.




Varför är det så att när man verkligen verkligen borde skriva en halv uppsats, lära sig om konformitet eller ledarskap så hamnar man ändå alltid framför bloggar fullproppade av fina bilder eller facebook?
Här sitter jag och dagarna tills inlämning blir inte direkt färre. Sen borde jag läsa 1984. Den boken är svår, jag läser jättedåligt på engelska, det är såndär snirklig 40tals engelska, visserligen fint, men lite knepigt. Imorgon ska jag låna den på svenska tror jag. Eller hyra filmen, finns den ens på film?
Nåja. Nu ska jag trösta mig med te. (Och imorgon har jag en endaste lektion så _SÅ_ synd är det ju inte om mig... än.)

weheartit.com.




En väldigt fin sida med ännu finare bilder. Om någon har fem minuter över tycker jag man skall spendera dem där.

Annars var jag på Ellinors middag i fredags, ytterst trevligt och fint, mycket god mat och massa glas hävdes. Kom hem vid tolv då jag skulle upp för miniorövernattning lör-sön. Har spenderat de två dagarna på fjärilshuset samt i lokalen, pysslandes och lekandes, ätandes och sovandes. Igår städade jag lägenheten som vanligt, sen åkte jag hem till Joanna och så gick vi ut och åt, indisk mat. Gottigottgott, kan nog konstatera att denna helg har jag ätit mat från världens hörn; indisk, mexikansk och amerikansk. Kulturen flödar!
Sen sov jag här hos J också, hon är i skolan nu, men kommer tillbaks om ungefär en timma. Så här är jag helt själv, heeee... Mohaha. Börjar tolv idag. YAY!!

ryssland är allt bra roliga.

"(... ) Russia audaciously planted its national flag, encased in titanium, on the seabed below the North Pole. (...) Russia is laying claim to the area under the Arctic that is becoming more accessible as global warming thaws the ice above it."

SMART!! De fattar inte att när isen smält har de antagligen andra problem, typ översvämning, torka, svält (bara för att nämna några liksom) att tänka på? Nä. Klart vi ska ha Arktis! Gud så smart.


spotifyfavoriter.

Idag har jag endast haft en lektion, ont i armen, ätit soppa hos Joanna, mött upp Andrea och sagt farväl då hon åker till Indien i 2 veckor, ätit laxpasta till middag och ska snart kolla lite tv innan jag däckar i sängen.

Det firar vi med lite spotify.

Noah And The Whale – 5 Years Time - lite somrig på något vis. Eller mer vår kanske.
Laleh – Bjurö klubb - massa p&l över den här. Sommar.
Fibes, Oh Fibes! – Run to You - underskattad grupp. Extremt bra.
Melissa Horn – Hur ska det gå? - "din sol har landat i mitt knä och gått sönder".
Jens Lekman – Kanske är jag kär i dig - han vet vad han gör, den där Jens.
Shout Out Louds – 100° - typsikt dem, himla fina är dom.
Nic & The Family – Zoo - fintfint. Mest rolig.
The Killers – Somebody Told Me - de kan inte göra en dålig låt, tror jag.
Kristian Anttila – Smutser - "har du hört, va, killen är cp".
Håkan Hellström – Nu Sigge - såndär håkanlåt som inte finns att hitta överallt.


we're just ordinary people, we don't know which way to go.



Åh, så dum jag är. Skulle visa en otroligt korkad kommentar som jag i studens hetta svarade väldigt bittert på. På facebook har jag och min vän ett team om "Kladdkakans dag" och drog till med ett datum bara ur luften. Då kommer en jävla massa besserwissrar och säger att nämen, det finns en ÄKTA OFFICIELL DUNDERBRA dag till detta redan sådetså osv. En helvetes massa tjatter. Tog bort typ 30 wallposts som handlade endast om detta andra datumhelvete. Och en tjej skrev igår typ "Hahaha. Den var i söndags. Synd för er som missade den", då skrev jag nyss "Hahaha på dig Sara (eller vad hon nu hette)". Men det var ju inte så snällt, tänkte jag. Så jag printscreenade och tänkte visa hur bitter jag var, och tog sen bort både hennes och min kommentar. Men så printade jag nyss nånting annat. Skitbra!
Nåväl.

Kan trösta med att jag har avverkat en himla massa idag: naturprovet (går nog över förväntan), mössprovning (jävlans dyrt med studenten hörrni) samt svinisvaccin (bigtime träningsvärk i vänsterarmen).

Ja. Det var väl det. Grey's Anatomy ikväll. Yeyeyeyeye.

Tipstips: John Legend – Ordinary People

091110


Hade jag suttit vid ett sånt här skrivbord hade jag nog varit lite lyckligare. Men nu får mitt bleka från ikea duga fint. Har en halv fråga kvar på religionsarbetet, därefter ska jag begrava mig i naturböckerna då det är prov imorgon. Kan inte riktigt fatta att det är IMORGON. För jag kommer indeed inte klara det jättebra. NOx och H2SO4, here I come!
8.25 på torsdag blir jag vaccinerad mot nöffnöff. Ojojdå.

tisdag.





Nu har jag sett bästa filmen nånsin för typ hundrade gången. Hon är vacker och filmen är fantastiskt fin.
Religionen ska skrivas klart och naturkunskapen skall in i huvudet. Sen tar jag ledigt för denna veckan, typ.

söndagslista.


är:
nyduschad.
kan: pusta ut, för snart är det helg (om 5 dagar)
vill: åka till varma breddgrader
får: inte lön längre = inga pengar
tycker: vädret får bestämma sig
bor: precis här, på andra våningen
samlar på: fina bilder i mappen "fint"
lyssnar just nu på: jason mraz – you and i both
gör just nu: facebook, men borde sova
läser just nu: andra bloggar
vill flytta: berlin
dricker: te te te!
äter: ingenting, men som sagt, te
går: inte alls, sitter
favoritfrisyr: mittbena om man har lång hår, annars lugg
tittar: i engelskaboken som aldrig kommer bli läst
pratar: oftast i telefon

en cool och en galen.



Det var med dessa två som först Treat besöktes och inom loppet av en halvtimme sveptes det två tequila och därefter en busstur till söders höjder och Zoë. Röka inomhus, akustisk gitarrspelande av denna låten, utklädnad och två tjocka katter. En lussebulle vid 2-snåret och sen bar det av hem till sängen. Kulkulkul kväll!

and that's OK, cause i remember everything you sang.


Har nog svarat på 6 av 10 frågor till inlämningen av islam. Har skrivit hälften av alla kunna-grejer till naturkunskapsprovet om miljö. Har städat hela lägenheten. Och klockan är inte ens 6. Fan vad jag är bra.

maybe we won't survive, but maybe we'll grow.



HÖST HÖST HÖST HÖST (spotifylänkar)

En typisk tidig lördagskväll sysselsätts med naturkunskapsplugg och rödmålade naglar. Joanna kommer hit snart så ska vi se på film också. Mysmys. Hon är bäst!

091106








Eftermiddagen spenderades hos Joanna med tv-tittande samt promenad i regnet med hunden. Lillasystern lagade mat som vi fick äta, smidigt smidigt. Idol tittades på och så gjorde vi oss i ordning och mötte upp Ludvig utanför porten för att gå till Little Persia och spendera kvällen där. A lot of peeps joinade och kvällen var heltrevlig och mysig om vartannat. Precis som det ska vara helt enkelt. Brabra kväll!

lovequotes.


Något jag samlar på i en mapp gömd på datorn (så pass bra att jag inte hittar den ens nu) är fina citat. Från böcker och låtar tillexempel. Här är tre favoriter.
"Jag går inte isär när jag går med dig" / Håkan Hellström - Gårdakvarnar och skit
"I wish I was strong enough to carry her in my arms to paradise" / The Notebook
"Jag står utanför din dörr, bara för att säga, att jag aldrig aldrig känt mig så ensam" / Håkan Hellström - Augusti i helvetet




Vill du också dela med dig av nånting fint?

are we human, or are we dancer?


LYSSNA

tar den långa vägen så jag får känna mer av din lukt.

"Kom till Little Persia?" Sms från, aningens förfriskad anar jag, Ludvig. Men en onsdag som denna med för lite sömn och för mycket plugg där en likadan dag imorgon är omöjlig att undvika känns en lillördag lite opassande. Men vem skulle inte vilja dricka Apple Snapple eller Leom Drop shots såhär en tisdag vid tiosnåret? Skulle inte tacka nej, det är liksom helt fel vecka bara. Nästa vecka är det nog också aningens osäkert. Men därefter så! Det är rätt lugnt i skolan och man har nog 'saknat' Babasonic lagom på tre veckor eller så.

Nu har jag nyss efter stort övertalande iallafall tittat klart på Grey's Anatomy. Förstår inte min mamma och sambo som vill titta på nån dålig film på TV6. Man får helt enkelt inte titta på annat än Grey's på onsdagar. Så är det bara, okej?

Ska jag läsa lite i min otroligt lättlästa men trevlig bok av Denise Rudberg, eller ska jag plugga naturkunskap? Ganska givet väl, självklart naturkunskapen.



Not.

nån måste ju gå emot strömmen. eller?

Vet ni, jag tittade igenom mina gamla bilder från min uråldriga gamla slaska till blogg som det skrev i under förra året. I slutet av november 2008 besökte vi Ropnäs för första gången. Pulka och singstar var på schemat då och det gav träningsvärk i magen på grund av skratt, vill jag lova.
Så jag måste ju säga att vintern inte är helt fel. (Längden på den kan diskuteras!) Men det är ju ändå lite trevligt om den ser ut såhär, tycker jag.





Och så vidare. Jag tror ni fattar galoppen.

where do you go, when you're in love. and the world knows.


Vem är du som läser? Hur hittade du hit? Vad vill du läsa om? (Hallå, jag ser ju att ni är typ 20st varje dag. Kom igen nu! Fast jag vet att ni är rätt tysta liksom. Så ingen lär ju skriva nånting. Men det kan ju vara trevligt att prova.)
Skriv en rad eller två så gör jag en kopp te och läser min engelskabok så länge. Deal?

2 plus i kanten.

Det är verkligen höst nu. Imorgon ska jag införskaffa mig ett urtjusigt tjockt pannband som provades idag på Åhléns. Och just nu sitter jag och dricker balja efter balja med gröna höjder och en skvätt mjölk. På naglarna sitter nummer 645 från IsaDora och är fint. Igår gjorde jag soppa på potatis, broccoli och gröna ärtor.
Det är alltså nästan tre bra grejer med hösten. Nagellack i mörka färger, te(!!!) och soppor i alla möjliga färger och former. Paprikasoppan med kokosmjölk jag åt en gång ute på Lidingö kommer jag nog aldrig glömma, mums på den.



tvafternoon.

Vi ni, jag klippte nyss av mig håret. Eller ja, lite grann iallafall. Sådär så det blev en lugg kvar, gardinen framför ansiktet ligger numera i toaletten.
Och en eftermiddag bestående av brabrabra serier: Grey's Anatomy-reprisen kl 17.10 på TV3, Gossip Girl/Top Model kl 19.00 på kanal5/TV3. Sen är det väl ingen som missar Djävulen bär prada på TV4 klockan 21? Nä, bra.
Nu ska jag turboskriva så jag kan lägga mig framför tv:n och dö lite om en sisådär 40 min.

ehehehesorry.

Jamen, det var visst lite för låga och tjocka moln igår så inte ens låghopparna fick köra från 1200m (tandem körs från 4000). Så det var bara att packa ihop, sova en timme i bilen och äta pesto-mackor hos Andrea. Hon sprang iväg på (S)-fest i älvsjö och jag åkte hem och målade naglarna och borstade håret samt bytte kläder och sprang vidare hem till Johanna där Julia befann sig. Vi studsade vidare på äventyr och hamnade slutligen på ACE där en himla massa människor slöt upp, tillexempel nyhemkomna Joanna, Fanny, Matti och Ella. Heeeelbra kväll med massa dans och tror totalt 4 Håkanlåtar (denna, denna, denna och denna), slutade i sängen vid kvart i fyra efter en vända på Donken.

Idag kände jag mig förvånadsvärt pigg och taggad, har ätit mat och städat undan och nu sitter jag faktiskt här och gör både job application och letar artikel till religionen. Shit pommes frites!

RSS 2.0