FREE CONE DAY

Dagen har åteigen varit rolig! Vad är det med denna vecka, herregud. En sväng förbi globala och hustla biljetter, sen Free cone day som annordnas en gång/år av Ben&Jerry's med Lovisa, David och Emilia. Nom nom nom! Vi tog två stycken i gamla stan, gick sedan på västerlånggatan/drottninggatan och tog en till vid plattan.
Ikväll är det skiiiiiiiva igen! Joanna langar och det är på Nype vi ska befinna oss. Fast först; treat (vad annars..) och gänget samlas där, för vidare gång mot Sture P.

(Parantes: Vad sägs om Au pair i Dublin...? Why not! Har också pratat i telefon med en londonbo idag. Ehm, ja. Internationell dag!)

http://www.consumerobsession.com/wp-content/uploads/2009/02/ben-and-jerrys.jpg

LEZKIGT

Wooooh, igår skrev vi engelska "nationella" i 2h. Det finns ungefär inget nationellt prov i Engelska C så vår skola hittade på ett, eller så kanske alla gör? Jag vet inte, hursomhelst var det rätt okul att gå upp fyra timmar tidigare för att sitta i skolan klockan ÅTTA en MÅNDAG. Jag har aldrig i livet varit i skolan så tidigt förut.
Efter skolan gick jag runt lite och gick sedan på den läskigaste arbetsintervjun jag varit på, för SST. Nu sitter de liksom och analyserar hur jag pratar, haha. Jaja. Träffade Charlie och hans vän Frida en sväng, whooa modelldagen liksom! Kände mig rätt kort och ugly, typ.
Hälsade på juniormötet för att pracka på Jenny och Fredrik skivbiljetter. Kommer bli naaaaajs!

http://i.models.com/oftheminute/images/2009/06/6752/Charlie-Westerberg.jpghttp://3.bp.blogspot.com/_tYXveeajoiQ/S0Zw0iRIF2I/AAAAAAAAEFc/M85OKfiS_cs/s400/frida_gustavsson_digital+test.jpg
Bredvid dessa känner man sig rätt kort och ugly, som sagt.

LIKE

Har sökt cirkus 9 jobb idag, får väl se söndagarna som sökajobb-dagen. Nåväl, ska på ett informationsmöte imorgon redan på ett ställe, de ringde upp 7h efter att jag skickat mejlet, de var inte långsamma iallafall!
Vet inte hur jag lyckas, men är alltid så extremt handlingsförlamad fram till 19-20.00 på söndagar, då får jag ett ryck och gör allt jag hade kunnat göra närsomhelst på en timme. Har sprungit till affären, lagat världens mumsigaste soppa med mozzarella och turkisk yoghurt ovanpå, halvt städat och sitter med färg i håret. Tanken är att det ska bli likadan färg i hela håret, istället för lite blandade nyanser här och var.


Klicka på bilden för att lyssna på en finfin låt!

FRE + LÖR

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/Gr%C3%B6na_Lund.jpg
Fredag, vi möttes i slussen och tog båten över till Gröna Lund. Helt galet mycket folk, men vi (som alla andra) fick våra VIP-åkband (haha) och hann under 4h åka bläckfisken, blå tåget, slänggungorna, katapulten, discojet(?) och jetline (bergochdal-banan). Helkul! Därefter tog vi båten tillbaks till fastlandet och åt helgod middag på Pizza Hut, fancy fancy. Hem till sängen efter det.


(Bild från lägret i Danmark sommaren 2009)
Lördag, gick upp klockan 7 för att göra matsäck och sånt kul. Tog bussen till Hagaparken och tillbringade dagen chillandes i solen (i kylan!) med att rätta avdelningarnas svar. Andrea, Fredrik och Jenny hade gjort kontrollen helt själva och alla var supernöjda och tyckte det var roligt, skönt för det oroliga gänget. Träffade på en hel del bland annat min lilla skitunge, hon hade minsann också tävlat fast för Kärrtorp.
Vi åkte därifårn eftersom vi var 2 cool 4 prisutdelning, så jag åkte hem till Joanna. Blokus och finmiddag med henne, hennes mami, mormor, morfar och lillasyster. Rullade till vardagsrummet efter det och spelade MIG hela kvällen.

Joanna roade sig lite också:

Och det var allt för dessa två dagar. Idag lyser solen och jag ska väl göra någonting vettigt, om inte annat ta mig till ett apotek för att köpa dunderhalstabletter för rivjärnet i halsen. Trevlig söndag!

FRIDAY I'M INLOVE

4544690344_d4ab20f6ba_large
(Bild)

En ekonomilektion med sisådär 15 närvarande av 32, det är bra klassen! Man märker att det är studentskivetider. Lunch och wienerbröd (nybakade, mm så gott) och så hämtades dessa tjejer + Fannys projektarbete ut och gud så snyggt det vart då! Herregudars. Nu ska vi ha grafisk kommunikation i drygt 2h och sedan är det Gröna Lund på tapeten.

BEVIS


JA, jag gick upp klockan sju för att skriva klart samhällsarbetet. Kände att det var bättre att komma till slutet av lektionen och ha gjort klart den, än att komma i början och inte vara klar alls. Nu ska jag knåpa vidare, finputs och sammanfattning är kvar.
I eftermiddag/kväll ska jag dessutom på genrepet för sommarjobbarna på Gröna Lund, ska bli kul! Undra bara om man hinner åka någonting då det kommer vara 10 fribiljetter på varje sommarjobbare, och hur många jobbar inte där egentligen? Jaja, det får vi se. Back till samhället nu!

RANDIGT


Ungefär såhär ska jag se ut ikväll... jeansshorts och vita tygskor, en sylvester på huvudet och så är det klart. Kalaskul! Nu ska jag hälla i mig te och rulla iväg till skolan.

FACEBOOK #2

Borde nästan göra en kategori med fjantiga facebookgrupper. Det är så dötråkigt att det blir kul. Det var åtminstone extremt roligt imorse innan man vaknat ungefär, och vi var på vippen att göra en egen i stil med "Michael Jackson sings ' You're not alone' 'Ah skönt!' och så är man det ;pPPPpppPPP;PppP"!

1. 'Vad fin du är' 'Tack du med' så är man blind ;pP;PP;PPpp;PpPpPpPPP
2. Lady Gaga säger 'Just dance' 'Okej' så har man inga ben ;PppppPP;pPpPpP;P;P
3. Ke$ha ringer 'The party don't start 'til I walk in' så har det startat ;PPpPPP;Pppp;P

happy.jpg happy image by boj_ana


PLANS

Veckan kommer bli bra tror jag, fastän jag tydligen inte alls skulle laga middag idag. Min motivation ligger på minus och plugget dränker mig.

Snart ska jag iväg till Julia och låna flytväst inför morgondagens skiva, nämligen min paralellklass med tema "kom som en sång" - gissa vad jag ska vara? Jo, båten (boten) anna, och JA jag vet att det inte är en sån båt men det är ju det som är det roliga! Så sylvester och flytväst och randig tröja åker på imorgon kväll.
Imorgon ska jag även på provsmakning (hjälp!) av nötter. Spännande.
I helgen är det scouternas dag också, om nån undrade. Ni hittar mig i Hagaparken, all day long.

Här är tre bilder från de två senaste dagarna:


Jag var rätt duktig och lyckades med detta INNAN vi ens kommit till Zoës skiva. Win win på den.


Köpte (äntligen) ett par låga, vita converse. Studenten????


Bytte mina trasiga skor från förra sommaren och fick köpa dessa för en hundring istället för två stycken.

VÄRT

Försova sig (när började detta hända MIG?) och komma till skolan med den enda lektionen inställd. FANTASTISKT kul... Vi hittade några datorer men de hade inte ens InDesign. Bajs.
Imorgon skulle vi åkt till Berlin. Bajs igen.

Vi firar med denna grupp från facebook:

"Maskinen ringer: 'Vad gör du?' *DaNsAr* så är man våldtäktsman ;PPpppPpPPPp;PP"

CANCELLED

Jaha, så var det på riktigt nu. Flighten är inställd. Vi kommer få betala halva lägenhetsavgiften för avbokningen sker tidigare än 14 dagar innan avgång. Vi får ansöka om återbetalning för flygbiljetten dock, alltid något. I slutändan; 400kr i sjön och ingen resa till Berlin denna vecka.
Lyckades vricka foten igår, så det kanske var lika bra. Indienskivan var helkul, dyrt som sjutton på stället dock! Men jag blev positivt överraskad av lokalen, den var helmysig. O'learys i Gamla stan, the place to be.

Nu på morgonen har jag bakat scones och letat upp en snygg stödstrumpa (läs: skitful) till den stackars vrickade, svullna fotleden.

Nu ska jag göra nånting av den här dagen också.

FACEBOOK

Haha. Jag sitter och småskrattar för mig själv, men det finns ju otroligt många dåliga grupper på facebook, vi tittar lite tycker jag!

  • Från början lyder meningen; My milkshake brings all the boys to the yard, and they're like 'It's better than yours' men blir tilllslut;
    - My frisbee brings all the Turks to the yard, and they're like; "vem vare?!"
    - My pölse brings all the Danish to the yard, and they're like; FO HELVEDE!
    - My kebab brings all the Arabs to the yard, and they're like; الله أكبر

  • Öh. Vet inte var dessa kommer ifrån. Men hahaha iallafall;
    - Morsan ringer "var är du?" "i skolan" så är man i stallet ;pPPppp;pPP;;PP
    - Farsan ringer "var är du?" "hemma" så är man i en vulkan ;p;P;P;P;P;P;;PP,;PP
    -
    Mormor ringer "vad gör du?" "städar" så stökar man ner ;PpppPPPp

  • Sen alla skämt om denna jävla vulkan, Eyjafjallajökull eller vad den nu heter.
    - VI SOM BLEV RIKTIGT ÖVER-ASKADE (...)
    - Eyjafjallajökull is becoming a pain in the ash.
KUUUUUUL humor har jag här borta. Nu ska jag dra ett varv med dammsugaren och borsta håret. Sen ska jag springa iväg och möta upp flickor och pojke för att bege mig till Gamla stan och SKIIIIIIVA!

Sminka mig indiskt också, juste. Hmm. Hur? Såhär: (?)

http://farm4.static.flickr.com/3212/2511933378_9f6b338333.jpg

OKEJ, DET RÄCKER


Lägg av nu, Eyjafjallafjollafjurrejökulle!

SKIVA

http://www.iimcal.ac.in/imz/archive/images/3331Bollywood_Sign.jpg
http://www.propertyinvesting.net/cgi-script/csNews/image_upload/specialreports_2edb.bollywood-actress.jpg

Ikväll är det dags för min tredje skiva att gå på, denna gång är det Globalas Indiengrupp som har fixat skiva i Gamla stan, tema - bollywood. Hmm, klurar på något att sätta på mig, har fått låna världens kreation av Julia så den åker nog på, men utöver? Blir nog helkul tror jag!
Nu ska jag få lite plugg och annat tråkigt undanstökat för att gå ut i solen en stund.

(Håll tummarna förresten, för att det satans askmolnet försvinner tills på onsdag morgon då det är meningen att vi ska åka till Berlin... hmm... jaja)

100 ÅR

År 1910, tänk, då bildades scoutkåren jag numera är medlem i. Igår firades det med buller och bång, stor middag med trerätters, 90 plussare som höll tal och annat skojsigt. Min fader lagade maten och det var mycket mumsigt, samtidigt som jag, Julia, Jossan och Jenny hjälpte till med servering + disk.
Efteråt skulle folk ut och dricka öl, men eftersom Julia var bakis som ett djur (hur är man det? Alltså, hur är ett djur bakis? Undrar lite) och jag och Jossan hade varit igång sedan åtta för att ställa iordning bord osv, var vi inte de piggaste. Vi rullade hem till Julia, pysslade ihop finfina grejer, drack te, spelade lite Buzz.
När ögonlocken blev tyngre rullade vi vidare hemåt till sängen som var mycket efterlängtad. Mysig kväll!


The grundare of the scoutrörelse, Baden Powell.

BESLUTSÅNGEST

En klänning som hänger och väntar på mig i garderoben är den urfina från H&M's Garden Collection som finns några inlägg ner. Men nu har jag hittat en till.... och den väntar också den på mig.
Jag sa det lite försiktigt till mami, att jag kanske hittat en till, men hon tyckte det var bra att ha två? Okeeeej, inte mig emot. Den är vit och lite längre skurning (säger man så elleeer?) under armarna, och högre i halsen. Den har tusen pressväck på längden, som ett dragspel. Såhär ser den ut iallafall:


HARD WORK WORK

Jag söker jobb för fullt. Fingrarna liksom glöder av entusiasm och tangenterna glöder eftersom jag mejlar så mycket. JAG MÅSTE HA ETT JOBB. Så, nu har vi sagt det.
För att prata om någonting roligare så kan vi ju titta på de här finfina bilderna. Nu ska jag göra någonting vettigt och sedan bege mig till dagens enda lektion.





(Källor ett, två, tre, fyra)

EMMABODAFESTIVALEN

De meddelade i förrgår att I'm from Barcelona OCH Billie the vision & the dancers kommer till festivalen! Hur bra är inte det? Jag är helt galet glad! Billie är så mycket sommar så det finns inte. Oj oj oj vad bra det kommer bli.


PANNKAKOR & FILM


Killen ovan var även han kalasbakis, så vi våldgästade Joanna, sjuklingen med lunginflammation. Tre lagom risiga människor under samma tak, helt enkelt. Vi gick på mysig prommis med hunden, badade hunden (har aldrig sett sötare än en blöt Sigge), gjorde ett lass pannkakor (och åt dem) samt tittade på Harry P #6 och lite The Holiday i bakgrunden. Kom inte hem förän 11, bra jobbat!

Klippt och klart är det förresten att båda "turkungarna" (Joannas brorsdotter kallade Ludvig för tokunge = lät som turkunge) kommer på min skiva, mycket roligt! Tror minsann jag kommer ta med mig de absolut snyggaste människorna i utklädnadsväg, vad jag förstod av det de ska komma som... Hello djurparken!

SKIVA


Värmdös Gymnasium, K15, öl och vin, say no more. Hemskt rolig blandning på musiken och på torsdagen mådde man som förtjänat inklusive sömnbrist. (Ps. Skelar jag???)

58 KR

Med 17 dagar kvar tills studiebidrag och upplyftande 58kr kvar på kontot är glädjen inte sprudlande idag. Färgen i skrivaren här i skolan är dessutom slut, så projektet blev inte gjort idag heller. Jag har roat mig med att vela mellan dessa skor till studentklänningen, och det är inte lätt. Egentligen vill jag ha båda. Får man det, mån tro?


50 FIRST DATES


Iförrgår när jag kom hem gick denna film på tv3. Jag totalt och handlöst har fallit för Drew Barrymore, är hon inte fantastisk? Filmen är helt galet fin den med. Synd att de har gjort trailern till världens mest komiska klyscha och inte lite gullig sådär, som filmen egentligen är. Nåväl, se den!

THE MONKEES


Lyssna på The Monkees, en grupp fyra unga män som likar The Beatles, med album släppta sedan 1967. De har bland annat gjort låten "I'm a believer"!

VÅR


Här tänkte man vara duktig och skicka tillbaka H&M-grejer innan skolan, men icke. "Jag är tillbaka 10.30"-lappen förstörde liksom, så jag tog kort på blommor istället; *eStEtIsK*!

CAKE

Söndagen avslutades hemma hos Julia i några h med prat och "plugg". Hennes mamma körde storkok på bläckfisk(?) så det luktade mumma i hela köket, därav att vi höll oss på balkongen så länge som möjligt, vilket man med en filt minsann inte tackade nej till då kvällssolen tittade rakt på oss. Två-tre kannor te sveptes och 3/4 av en kladdkaka likaså.
Har också komponerat världens ungefär bästa spotifylista, den kommer säkerligen fyllas på men just nu, mmm-mm, säger jag bara.
Lyssna här! Då får man en ganska klar bild av min musiksmak också för den delen.


(Weheartit)

SÖNDAG

GUD så effektiv jag har varit, helt sjukt egentligen. Diska - check, städa - check, vattna blommor - check, planera inför veckan - check. Och allt detta på sjukliga 45 minuter eller nånting i den stilen. Nu ska jag bege mig hem till Julia för kladdkaka och solsken på ballen (balkongen).


BROKEN BELLS

Broken Bells består av James Mercer från The Shins och Brian Burton, ena halvan av Gnarls Barkley. Genialisk matchning och fantastiska toner. Lyssna här!



BICYCLE

Jag hittade till slut cykelnyckeln, pumpade några drag med den sketna pumpen och rullade iväg mot lokalen och hämtade lakanet vi målade för några dagar sen. Tjusigt var det! Cyklade hem och bestämde träff med Julia, så nu måste jag lägga på ett kol då jag ska diska och dra ett varv med dammtrasan innan jag beger mig. Summan av kardemumman var iallafall; årets första cykeltur, check!


SIMON LJUNGMAN



Mannen längst till höger på bilden, Simon Ljungman, knatade in hemma hos Joanna igår där vi desperat försökt gömma allt som kunde avslöja oss, typ Håkan-böcker, dvder och bakgrundsbilden på datorn.
"Nä men, det är ju ni! Ja men det är väl klart att ni bor här..." Haha. Kul kille.

Ps. Nya albumet är tydligen GRYMT!! Ds.
Ps2. Håll er i skinnet i oktober/november... Ds2.

KL 08.20

Högskoleprov, ja. Imorgon, 8.20-16.15, hej och hå vad roligt då. Har plockat fram en 30 centimeter lång linjal, två nya stiftpennor, ett suddigum och en överstrykningspenna. Mer fick man inte ha med sig. Upplyftande!
Jag ska på sin höjd bada idag. Därefter förbereda mig mentalt inför imorgon. Därefter panik:a lite.

Men en bra grej, Joanna är tillbaka i Schweden! Det gillar vi. Mycket! Om allt går som det borde så hänger vi med Simon Ljungman (Håkan Hellströms ena gitarrist) imorrn kväll.

Joanna i torpet, en roadtrip till sundsvall (för Håkan såklart) i februari förra året.

HEJÅHÅ



I nästan 5 timmar målade, klistrade, klippte, och gnuggade 8 tjejer geniknölarna. Nu har vi iallafall ett färdigt lakan att hänga i ljushallen på måndag samt en hel del planer inför middagen på vår studentskiva. Tror minsann det kommer bli kalasbra.
Väl hemma åt jag fiskpinnar och spenat (halvkonstig blandning men mat som mat) och har inom loppet av typ 5 minuter varit i tvättstugan, källaren och grovsoprummet. Effektiv när jag vill, oja!
Imorgon skall ägnas åt tvätt och utrensning av garderob samt retur av h&m-grejer plus nybeställning av lite annat krafs. Givande... not. Men hursomhelst, det blir varken sen eller livlig kväll imorgon då jag skall stå i givant kl 8.20 utanför sal *någonting* på lördag, i Kungsholmens Gymnasium för att skriva fett seriöst högskoleprov. Ehm. Kommer gå TOPPEN! ...........

MONTY


En fin kille jag lyssnade på under Nyhetsmorgon på TV4 imorse är Monty. Han som även spelar under namnet Montt Mardié, ni vet? Gloria och Paraply, de fina svenska versionerna av Halo och Umbrella har han till exempel gjort. Han låter helt galet somrig. Så, lyssna! Klicka på bilden så kommer du till nya albumet.

SUN


Bangar inte på ovanstående idag. Döcoola skor med fladdriga byxor och tunn tröja plus solglasögon. Det är ju försjutton sol idag! Så, ut i solen med er!

KANEL

En kopp kanelte och fyra flickor plus enochenhalv timmes prat blev dagsnöjet. Bilderna på Julia blev, haha, finfina. Nu ska det bara redigeras! Om 40 minuter möter jag några glada flickor på Fridhemsplan för en lugn utekväll, fint. Trevlig onsdag på er!

ONSDAG


(Ett, två, tre, fyra)

Det är så mycket som står på schemat idag. Jag ska först och främst äta en skål med äpple/kanel müsli (den bästa hittar ni på coop, deras egna märke!) för att komma igång, därefter städa undan lite samt duscha och klä på mig något som passar denna gråa himmel och tillhörande 5 grader. Jag ska rulla vidare till Julia där fotoprojektet ska rulla igång, och vi ska äta ännu mer frukost är tanken. Dessutom ska vi minsann möta upp andra tjejor och fika, det var liksom längesen. Och eftersom det är onsdag, är tanken att vi ska hälla i oss några glas senare ikväll. Vi får la se hur det blir.

Steg ett: dusch.

BOMB

När mamma väckte mig klockan 03 sharp trodde jag hon skämtade, men nej, vi skulle visst upp och in i bilen. Med jackor över mig och kudden i ett stadigt grepp sov jag vidare och hem kom vi vid 06. De rullade vidare till jobbet och jag rullade ner i sängen. Idag ska jag försöka färga håret och träna lite tror jag minsann. Boka tvättid skulle underlätta då tvättkorgen svämmar över...... kul!

En liten bildbomb med bilder från sommarstugan, dagen vi var där och roade oss.


Smultronbladen började visa sig, ett solklart vårtecken!


Man kan knappast tro att denna bild bara är 5m bort från smultronbladet, men så är fallet. Snö från taket åkte ner och ställde stegen sådär.



En av fyra stugor.


Min mamma är en kul typ och planterade blommor och påskfjädrar i en väldigt (väldigt väldigt väldigt) tung hink.


Enbär.



En holk som jag klättrade upp på stegen och spikade upp förrförra sommaren. Ska man kanske vårstäda dem åt fåglarna?

Förutom detta så skottade vi fram tulpanskott, åt mikrovärmd lax och potatis, borrade hål i isen och fiskade, satt i solen och njöt samt en hel del annat som hanns med under dagen där. Härligt!

COUNTDOWN

+ 2 dagar kvar i Ludvika.
+ 5 dagar kvar till Joanna kommer hem.
+ 17 dagar kvar till Berlin.
+ 65 dagar kvar till studenten.

Folks. Jag gör ungefär inget annat än äter hela dagarna långa. Idag har det varit stora släktdagen med fika. Vi rörde oss från soffbord till kinarestaurang till nästa soffbord. Det är fint att ha släkt som kan laga ordentliga cheesecakes med lime och annat gottigt. Små dreggliga barn som säger "vi kör rallybil, morfar kör sopbil" och "janne surläpp" istället för "janne persson" är också fint.
Nu ska jag fortsätta med mitt plugg inför högskoleprovet på fredag (iiiih).


Lillskiten när hon var liten. Nu är hon snart 2 år!

FINT SOM SNUS

+ 17.07 går mitt tåg upp till påskfirandet med nästan-släkten, fyra-fem dagars avkoppling.

+ Det är 20 dagar kvar tills vi åker till Berlin!

+ Min säng är nog världens bästa.

+ Jag kommer ha ett paket från h&m väntandes på posten när jag kommer hem från dalarna.

- Joanna åkte till USA imorse. (Men + att hon skulle leta converse till mig!)

- MITT HÅR! Herregud, jag vill bara gå loss med saxen (för att göra det längre, he he) och färga.


(Bilden kommer från... ehm, bra fråga!)

RSS 2.0