Dom måste lära sig gå, det är vad folk säger om oss två

Sakta men säkert blir jag friskare här borta, och har väl insett att om 2 veckor står jag och Joanna och fnittrar i vimlet bland folk i slottsskogen, för snart spelar ju Håkan för oss. Hela Känn ingen sorg för mig göteborg-albumet, hur fint? Jag ska knapra c-vitamin, selen-piller och tvätta händerna samt bara b l i f r i s k tills dess. Helt fantastiskt ju. Såhär har det sett ut förr i tiden när jag sett herr Hellström och bandet runt om i Sverige:


(mobilbild heheehehh!) Scandinavium, april 2008


Cirkus, oktober 2008 (vad som följde med hem, trumpinne och signerad tygkasse)


Sundsvall, februari 2009


Örebro, februari 2009


Popcirkus, mars 2009


Gröna Lund, september 2009


Liseberg, september 2009

Det var väl ett axplock, kanske hälften av alla mina besök på deras spelningar. Innan detta år är slut har listan ökat fyra rader; Way out west, Stockholm, Köpenhamn och Lund. Kommer bli hur fint som helst!

He says ho, he says hey

Såhär ser det ut från min säng, om man tittar runt lite medan mamma dammsuger datorn innuti, svär över att jag aldrig dammsuger bakom datorn (... vem ska titta där?) och är så extremt oteknisk att jag skrattar så det gör ont i halsen. Hon är rolig hon, min mami. Men bra att hon kommit hem för att ta hand om mig iallafall, hon lagar mat just nu och det är heeeeelt okej för mig.

Fick höra Billie the vision genom ett telefonlinje rakt in i mitt öra, det var finfint. Tack Bellaaaa!

I have run through the fields, only to be with you


Hmm. Såhär ser min dagsdiet ut (plus att jag har tömt ett paket alvedon på typ 10 dagar...) nudlar, juice, yoghurt och varma koppen är det enda jag kan äta ungefär. Och där i hörnet är de oooootroligt mysiga pillerna.


Sen kan man ju roa sig med att det var såhär fint utanför mitt fönster igår kväll:



Mitt hjärta blöder

Ja, det är lite så. Mitt hjärta blöder lite för att mina fem festivalvänner sitter på tåget om 1 timme och 3 minuter och att jag då kommer vara hemma. Vad är grejen? Man blir ju lite deppig.

Så jag tycker vi tittar på dessa bilder från filmen The Dreamers, jag har den någonstans på datorn, nästan värt att sätta igång sökmotorn för att den är så himla fin.

The Dreamers

The Dreamers

The Dreamers

The Dreamers

The Dreamers


Mardrömmen

Det här är nog det värsta jag varit med om. Jag tackar gudarna för att jag inte har astmahosta samtidigt för det hade jag SÅ inte klarat av. Fräsch pigg tjej satt imorse klockan 8.00 på Cityakuten och fick lila kapslar att äta 3 gånger om dagen i 10 dagar. F E S T.

De senaste 5 dagarna har jag inte kunnat göra följande, pga smärtan:
- Gäspat
- Hostat
- Kunna tryckutjämna öronen
- Äta annat än soppa, extremt överkokt pasta, yoghurt

Däremot har jag:
- Ätit minst 3 alvedon per dag
- Grinat lite varje dag för det gör så jävla ont
- Pratat högt för mig själv för att se om jag låter bättre (nej, det gör jag inte)
- Skaffat mig ett snyggt blåmärke i armvecket efter blodprov
- Inte diskat på en vecka
- Skaffat mig feber på 38,7 grader. K U L!

Min tillvaro är med andra ord inte extremt festlig. Har berordat alla jag känner som kommer åka till Emmaboda att komma med sms-updates om vilka som bråkar, haffar, vars tält går sönder osv, allt kul/smaskigt som händer. Sadly enough går jag back typ 1200kr på denna resa men vadfan, pengar eller min hälsa! (Hehe, hello pensionär, men faktiiiiist!)


En sån här sköning sväljer jag 3 gånger per dag. DEN ÄR JÄTTEEEESTOR! :(

B o m b e n

Känslan kommer krypandes, smyger sig på bakifrån. Paniken väller in över axlarna och ner i magen. Hjälp, jag måste ju. Varenda muskel spänns i hela kroppen, händerna famlar efter något att klämma sönder, så inte smärtan blir alltför dödlig; och jag sväljer. För det måste man ju göra, men det gör så fördjävulskt ont att jag grinar lite varje gång jag måste dricka vatten, att jag delar alvedonen i 3 för annars kommer den inte genom mina biffar till halsvakter (halsmandlarna), att jag bara åt ett paket nudlar igår för jag ville inte utsätta mig för mer smärta.


VAAAAFAAAAAAAAN! Jag borde ju åka till Emmaboda på onsdag liksom. Ser ut som det rinner ut i sanden, precis som förra året. Jävla immunförsvar.

21, 112, 119, 120

TJUGOEN dagar tills vi ser Håkan på Way out west. Etthundratolv dagar tills vi ser Håkan i Stockholm. Etthundranitton dagar tills vi ser Håkan i Köpenhamn, och etthundratjugo dagar tills vi ser Håkan i Lund.
H E R R E G U D, mina vänner, som vi längtat.

Haha, när jag fyllde arton fick jag en fin present av mina vänner, eller snarare Labbe som de hade tjatat på. Han ringde och sa grattis! Hejhopp vad jag satte lunchen i halsen, ungefär. Dessutom avslöjade han att de skulle spela Atombomb på Liseberg två dagar senare. Men det var man ju tvungen att hålla truten om.

S L E E P

Tumblr_kpvjamcj5x1qze8lio1_500_large

3405877734_d3b40b245e_large

20090206192425

Tumblr_l4cp0uecjq1qc4m6wo1_400_large

Idag vaknade jag med en avdomnad arm. Det var en knäpp känsla. Nu har den vaknat lite men det sticks fortfarande. (?????????) Jaja.  Idag ska jag inte göra nånting. Spännande va? Har ätit tomatsoppa, det var dagens roliga liksom. Det går bara s k i t på tv. Tittar på Sex and the city filmen som jag har bränt. Kanske ska kolla på något skoj som finns undangömt på datorn. Nä. Ordbajs. Ont i halsen. Hejdå.

KLÄ MIG


H&M, Monki, Accent

Kan tänka mig äga detta i höst. Jadå.

Tjugotre snedstreck sju

Detta är mitt överlevnadskit för helgen. Kosttillskott, bedövande munskölj och soppa (vilket är i stort sett det enda jag kan äta just nu förutom glarre, som herr doktor även ordinerade). Jag ber till alla gudar som finns att det värsta ska försvinna tills på onsdag då vi åker till emmabodafestivalen. Hmm.
Förövrigt en mycket härlig och ej skrämmande färg på munsköljet.

P a r a n t e s

(Jag har satt mig själv i husarrest, på sin höjd ett besök till ICA Maxi eller sådär. Iallafall till söndag. Här ska vilas och kureras, knapras Selen+E tillskott som ska stärka immunförsvaret, gurglas smärtstillande grön(!) medicin och knapras lite mer piller typ ipren och panodil. Jag har gjort mig bekant med tv-tablån och det ser helt okej ut. Jag ska även tvätta, möjligtvis. Iallafall städa och vattna blommorna så mor min blir glad (det var tydligen inte så kul att komma hem sist tyckte dom, vadå ett diskberg och några döda blommor är väl inget, jag hade kunnat orsaka SÅ mycket mer) men också ringa min doktor imorgon bitti och se om man kan få göra ett nytt prov - höööörde jag hypokondriker?! - jag tror nämligen inte på vetenskapen just idag.
Annars äter jag soppa och dricker te bäst jag kan. Jag ska läsa tredje Milleniumboken och bädda om i alla sängarna med nya lakan. Åh herregud vad jag ordbajsar. Jag ska kolla på Fringe iallafall. Hejdå.)

Ps.

Måste bara meddela att jag tycker hemskt mycket om mitt jobb på Restaurang Lantis, fest och catering. Under stressigaste dagarna på konferensen stod vi i korridoren bredvid kallköket, satte på Turn me on med Kevin Lyttle och hela kallköket och alla som gick förbi skakade lite rumpa, haha. Vem har sagt att man inte kan dansa medan man lägger matlådor/fruktfat, hmm? Helbra är dom allihopa!

You've got me going crazy

På den sista tiden har jag jobbat som en gris, ätit klart penicillinkuren samt blivit sjuk igen. Någon jobbkväll cyklade vi till Essingen och åt pizza samt badade. Helbra tjejer!

Vi besökte F12, efter att jag äntligen avslutat 55 timmars jobb på 7 dagar. Trampade på en glasbit så det sprutade blod över hela skon och foten (myz), dansade till mmbop och hårdrock, drack för mycket öl, kom hem klockan fyra, ja ni vet.


Har besökt Gröna Lund med familjen (dagen efter F12, det var....... en upplevelse).






Vi tog oss in alldeles förmånligt billigt på Skansen för att picknicka med pannkakor som J & J gjort medan jag varit på Grönan, det var alltså samma dag, avverka djurgården - jarrråå! Klappade kaniner och minigrisar och tittade på sälar och björnar, men framför allt tittade vi på Oskar och Salem. Finfina killar!


19 ÅR

Idag fyller fina Isabella år. Det ska vi fira med kaffe för min del, utgång för restens del. Börjar man bli gammal? Nej, men tanken på 3600 koppar kaffe som ska bryggas imorgon gör mig trötttttttttt! Hur som helst. Grattis min fina Bella!

19:22

Hjälp mig, någon. Ungefär så känns det.
Idag har vi möblerat, räknat, dukat, bytt bestick, jag har blivit kär i Zambia Youth Groups underbara bongotrummor, lagt duk på en miljon bord och jag har även kastat skor på elektrikern.

Såhär är det. Vi hyr in folk som hjälper oss eftersom det är en så hemskt stor konferens. Kan man åtminstone vara kompetent om man är dubbelt så dyr som jag är? Det krävdes tre inhyrda för att lägga på pappersduk från en rulle på borden. T R E! Herregud, jag gjorde det själv, inga konstigheter. Men nej, en höll emot, en höll i rullen och en tredje klippte. Hjälp mig, någon.

Det är folk från hela världen på denna konferens och kineserna är nog roligast. Vad man än säger så ler de och säger "yes yes thank you" ungefär. De hade en massa saker ivägen när vi skulle lägga duk så jag flyttade på ett par skor, tänkte att det var som en barbänk vid elektrikerbåset men nej, det var typ ett hål. Så han som skötte ljus och ljud fick minsann snällt krypa på knä för det. Haha.


Imorgon ska jag förresten gå upp 04.30 för att koka kaffe. Festligt va? Det är ju som en utmaning, fast jag skrattade mest åt det.

Skulle sitta fint just nu



En fläkt
Den här i en svettig solstol på Emmaboda
Och juste, Emmabodafestivalen också, faktiskt
Lite mer ork, lite mer mod, lite mer av det mesta
Miljöombyte, nu tack



Anna

OS i svett

Idag har jag för första gången i mitt liv köpt en vit skjorta. På fredag drar nämligen feta feta feta konferensen igång där jag jobbar och vi ska alltså vara finklädda, och jag äger ju inga sådana finheter. Antar att man ska ha någonting under också, och eftersom jag inte ägde ett vitt linne (hallå? vem gör inte det? jag, uppenbarligen) köpte jag det också. Sicken storshopping! Men hallå, svarta långbyxor, vit skjorta och svart förkläde. VEM KOMMER VINNA OS I SVETTNING PÅ FREDAG? Tror jag vinner.

Annars har jag svettats, lagat veckans första riktiga måltid (dvs tallriksmodellen, annars äter jag typ bara pasta/nudlar/tonfiskröra) som bestod av vitlök, lax, ärtor, morötter, gul lök, currysås och ris. Värsta grejen!
Svettades lite i tvättstugan nu på kvällskvisten också, men nu har jag iallafall rena kläder (haaalleluljah).


Ps. Jag orkar inte diska idag, förlåt mamma.



Anna

Hjälp, för i helvete

Vaknade för en timme sen och ligger nu och tittar på ettan där Mia Törnblom berättar om sig själv, sitt liv och sina värderingar. Jag har hört så mycket om denna kvinna men aldrig riktigt kunna sätta fingret på spiken hur hon är eller vad jag tycker om henne. Det är ju den mest logiska kvinna jag hört talas om! Jag vill bara springa ut och läsa alla hennes böcker och gå på alla föreläsningar.

"Jag har alltid vetat att jag kan bli vad jag vill. Jag startade mitt första företag som 18-åring, har bott i olika länder och vågat göra en massa saker, men mina val var inte mina egna. Jag valde att prestera för att visa för min omgivning att jag kunde, istället för att göra det jag ville. Jag insåg att jag med en stark självkänsla skulle kunna nå dit jag själv ville och - framförallt - må bra på vägen dit."

http://www.hassleholm.se/images/kultur/Varen09/Mia-Tornblom.gif

Och, tio steg till bättre självkänsla hittas här.



Anna

22:28

Jag har aldrig varit den som kan sova på eftermiddagen, ni vet när man kommer hem från skola eller jobb och är så extremt trött att man vill sova i en vecka? Idag hände det nämligen. Värmebölja, penicillin och jobbet tog kol på mig. Låg raklång i soffan i säkert 2h innan jag vaknade upp i vild panik och undrade vad jag hette, ungefär. Kanske var temperaturskillnaden, från läskkylen där vi har packat all dryck till frälsningsarmé-eventet denna långhelg och var jag spenderade 2 timmar idag, till att klippa 500 menyer på mitten i ett stekhett rum, lite för mycket för mitt arma halsflusshuvud.

Igår fyllde min lilla Julia 19 långa år! Det firade vi hemma hos Mathilda som snällt bjudit in till sin (grymt stora och snygga) lägenhet mitt i Vasastan och där vi överraskade födelsedagsbarnet. Jag gav bort ett medlemskort på Treat, haha, hon hänger där lite för ofta tror jag. Därefter mötte jag upp Nico, Olivia och Andrea för en sväng på F12. Jag var pisstrött så åkte hem rätt tidigt!

Nicolas ska ut idag igen. Är jag sugen? Jag vettefan. Ordbajs? Ja. Kalldusch innan sängdags? INDEED!


Julia, från i onsdags (torsdags morgon?) när vi G I C K hem från Spy bar inkl färdkost och försök till uppraggningar av random boys. Det var spännande, gjorde ont i fötterna men var ändå s k ö ö ö ö n t för det var ljust, klockan var fyra, det var sommar och pommes frites har aldrig smakat så gott!



Anna

P och L 2009












Festivalpeppen inför Emmaboda '10 är det som får mig att gå till jobbet, typ.

22:11

Håller på och redigerar midsommarbilder för fullt, men datorn kraschade igår så får ta det lite lugnt med det. Klockan är tio över tio och jag måste verkligen, _verkligen_, diska innan jag går och lägger mig, alltså det ser ut som tredje världskriget och jag pallarrrrr inte vakna till det.

Ps. Det är ungefär 400 grader på mitt rum. Lycka till att somna!!!!!!!!!!!

Sunday sun

Dsc_1372_97496839_large
Idag har jag och Julia belägrat lilla essingen. Mellan halv tolv och fyra pressades det som aldrig förr med sololjor och diverse vita krämer. I kombination med glass, matsäck, kaffe, 40-gradigt vatten i flaskorna och en brygga 5 meter bort var söndagen helbra. Svetten samlades i sjöar i svanken respektive naveln men annars var det skööööön....... t! 30 grader i skuggan klockan halv sju, ps.

Nu ska jag försöka få någon ordning på den här lägenheten och mitt liv, typ. Hejzzzz!

The Kooks – Always Where I Need To Be

tio snedstreck sju

Går ju som sagt på penicillin nu, lagom kul att få massa sms som berättar var vännerna höll hus i går kväll, när man själv låg i sängen och tittade på Walk the line (som i och för sig inte är fy skam men liksom... hallå). Sommar!, Treat, Trädgården, F12, Berns, liksom lägg av att göra sånt utan mig. Haha.

Har spenderat förmiddagen tittandes på den sämsta serien ever - Tough love. Ett gäng trökiga kvinnor som inte kan skaffa sig en man på egen hand får hjälp i tv-rutan ungefär, och det slog mig när jag läste Blondinbellas blogg att hon har samma problem som en av tjejerna där, vilket var att hon satte jobbet före hela tiden. Jajajajaja Bella har sin Nisse men ändå - nätverka hit och dit. Kan man inte bara ha kul istället, undrar jag?

Och en grej till. Varför är det ingen som städar här hemma? Är det meningen att jag ska behöva göra det själv? Nån som vill komma och städa, pliiiiis?

S U M M E R



Mycket har hänt sen sisssssst! Orkar sort of inte hålla igång här när det är 30 grader ute. Vi har iallafall besökt trädgården > spy bar, i den ordningen.




Firat Joanna på henens landställe.


Besökt Sommar!



Besökt F12.




Besökt treat > trädgården > spy bar.


Och allt detta på typ åtta dagar. Hur mår jag nu? Svar:


H A L S F L U S S !

Karma kommer och tar mig.

RSS 2.0