SISTA MARS

Imorgon får vi förhoppningsvis en blå aprilhimmel, det ska på ett sätt bli lite skönt att lämna mars bakom sig. Mars har varit SÅ LÅNG. Herregud.
Iallafall, 17.07 imorgon sitter jag på tåget mot Västerås, för byte till tåg mot Ludvika. Påsken ska firas på landet, med andra ord. Kommer bli fint, tror jag. Det tillverkas kusiner i ett hujedanes tempo, en på snart 2 och i augusti kommer en till. Bebisar, finns det något mysigare (när de är snälla, tysta, inte dreglar, gärna sover)?


Sommar på landet, aaaah, ge mig!

EN TISDAG


(Bilder från weheartit)

!

Varför tar allt slut på hm.com på EN dag? Imorse fanns det. Nu är det slut. Tack för den då. Får slänga mig på datorn imorgonbitti om det ska hinna komma fram innan påskhelgen, vilket var tanken. Nu ska jag varva ner framför CSI (som började för 20 minuter sen) och pilla mig i naveln. Plugga, vad är det?

Förresten, finaste soundtracket hittar ni här!


500 days of Summer.

MÅNDAGSINSPIRATION







(Bilder från weheartit, har tappat de exakta länkarna)

FARLIGT

Söndagen försvann liksom i.o.m. att sommartiden började (JA jag skyller min handlingsförlamade dag på att en timme försvann!), så idag har jag uträttat... ingenting av betydelse. Jag har kollat runt på hm.com och tror minsann jag beställer lite grejer imorgon om allt faller på plats. Det kommer bli äckligt och farligt dyrt. Hmm. Kanske bäst att hålla i stålarna.

Ett skepp kommer lastat med en helrolig video från igår:

SLICE


Vi var som sagt på Andreas skiva igår, lite folk men mycket dans, samt knasigt att sommartiden började mitt i allt för då stängde de en timme tidigare. Nåväl, lite pommes frites och 8h sömn på det och så vaknar man vid halv två och undrar varför klockan är så mycket? Jaja, ska väl ta tag i disken snart... men snabbmakaroner är ju gott.
Fick förresten ett bra mejl idag. Håller tummarna, för imorgon kommer förhoppningsvis ett till bra mejl!

ROCK

Fredagen bestod av finalen i Let's Dance plus någon konstig flygplansfilm med Andrea som sen sov över. Nu har jag tränat (woho!) och ska bada. Därefter åka ner på stan och hitta någonting kul till ikväll, då bästa Andrea har sin studentskiva i Skyddsrummet! Kommer bli askalas tror jag minsann. Tema Sex, drugs & rock n' roll. Hmm...?




TJING TJONG

Gårdagskvällen var helbra, hemma hos Joanna med minipizzor och stora lass med våfflor. Hur gott är egentligen våfflor? Väldigt underskattat tror jag, iallafall. Nu sitter jag här, nyduschad och påklädd med ansiktsmask-gegg i hela ansiktet, försöker skriva klart ekonomiarbetet som ska in om, tja, typ 1,5h. Det går nog bra... eller?
Fredag. Mums, jag vet inte vad jag ska hitta på ikväll men lugnt kommer det bli, då min kära vän Andrea har sin studentskiva imorgon. Då måste man vara på topp!

Nu ska jag dyka tillbaka in i näringslivets värld. Tjing tjong långkalsong!

OM GLEE

Var ska man börja? Den är ju helt fantastiskt fin.

Nördigheten blandat med känslan av att inte passa in. Vi har nog alla varit där någon gång. Känt sig malplacerad, som att man inte vore inbjuden. Men så, öppnar sig en dörr. Glee. Där hör alla hemma, fastän ingen egentligen gör det. Rachel med sin perfektionistiska sida, Finn med den osäkra sidan och Quinn som är väldigt elak men som det egentligen är rätt synd om. Kurt är den osäkra lilla killen man bara vill krama om, och HUR fin är inte Emma? Jag älskar att Wills hemska fru var dumihuvet och att han äntligen(!) lämnade honom. Tack för det, nu slipper jag sitta och vara irriterad.
Nä, jag vill bara ha nästa säsong nu, tack.








(Bilder härifrån)

VÅFF VÅFF!


(Bild)

Idag är det våffeldagen, vilket innebär att man ska äta våfflor tills man spricker. Jag föredrar sylt och grädde, men är öppen för förslag. Joanna och jag ska ställa till med våffelkalas till middagsmat, kommer bli en helbra avslutning på en rätt lång dag. Jag saknar däremot serien Fringe som brukade gå på torsdagar, och även Glee såklart. Åh, Glee...

BROKEN KEYBOARD


Det är ju så man blir ledsen i själen, Joanna den fulingen...

Kvällen består för övrigt av att slåss med tangentbordet som verkar ha slut på batterier. En mening ser oftast ut såhär: DDDDDdddeta ärEn meningGggg...... då det hakar upp sig och sådär. Mindre kul, men jag orkar inte byta.
Lyssnar på Hot Chip och skriver klart ekonomiarbete och mediearbete. Om 1,5h är det Grey's anatomy, och det ser jag fram emot!
(Har förresten skickat ett läskigt mejl idag. Vi hoppas på ett positivt svar! Om fallet är så, befinner jag mig antagligen inte på svensk mark om 5,5 månader.)

SCHOOL

Från dator till dator idag igen. Härmed har jag skrivit halva mediekommunikations-uppgiften, det är ju alltid något. Fast mesta tiden av lektionen har gått åt till att kolla efter roliga hattar tills vår skiva. Det finns ignet slut på hur absurda hattar det finns! Rätt olämpligt att lägga upp här kanske, men ni som har attendat vår skiva får ta och kolla där, bilden är bytt och den är rättså fin om jag får säga det själv. (Den som kommer med en sån hatt får en öl!)


(Bild härifrån)

GODNATT


Vill bara hälsa Julia välkommen hem från Indien. Bäst för dig att du stannar i Sverige ett tag nu, okej?

NEWS




(Bilder här, här, här)


Dagen har varit smärtfri och spenderats framför dator efter dator med en hel del kul planering inför studentskivan. Halvt bestämt att alla ska få varsin medalj med "Klassens..." och vad man nu är. Vi har en hel del folk i vår klass, bland annat let's dance, fria själar, gnällspikar, tjuvrökare, bloggare (NicolasG), statusuppdaterare, ex tofflor, lättroade och förseningar. På lördag är första studentskivan för min del och det kommer gå i en rasande fart för snart står vi där med vita klänningar, hatten på sned, tårarna sprutandes, solen i ögonen och framtiden oklar. Hjälphjälp.

Skriver för fullt, så näsblodet sprutar (oja, det kommer lite ibland, rätt okul men men), om internationell handel och resurser, handels- betalnings- transferrerings- tjänste- kapital- samt bytesbalansen. Därefter ska jag hugga tag i mediainlämningen. Fullt upp ikväll med andra ord, det är Word och jag hela kvällen lång. Eventuellt ett avsnitt House och en kopp te, eventuellt.

Tänkte bara säga att jag har gjort om lite här. Vårstädat, kan vi kalla det. Jag vet inte riktigt, men jag tror jag kommer gilla det! Eventuellt ryker den prickiga bakgrunden om det blir för plottrigt och rörigt.
Vad tycker ni?

CHECK


Bokat och klart! Känns skönt med en lägenhet men ändå en hel del ansvar, nåja, det löser sig. Jag har en tendens att gå och oroa mig inför sånt här, vilket naturligtvis inte är kul men ibland nödvändigt. A:et på kartan är var lägenheten ligger!
Idag ska jag skriva två arbeten. KUL! Kanske hinner jag med att.. nej, vem försöker jag lura. Jag hinner inget mer än det, jobbig skit.

(PS skämtar vädret eller?!?! DS)

KLICK


(Väskan är förresten från Don Donna)


Skulle inte ha något emot att se ut såhär i sommar. Och självklart kommer jeanshortsen (om jag känner mig själv rätt kommer jag bo i dem) hänga med i sommar precis som förra. På torsdag är det 25e (= woho, pengar!) och ska man slå till med en beställning från h&m är det väl då. Blir som julafton när paketet kommer hem!

09:25


(Hittad hos denna tjej)

Det är fint när man börjar tolv på måndagar, så himla välbehövlig sovmorgon. Skulle inte byta dag på den om jag så kunde. Det är tjusningen med att läsa Elle halva natten (eller okej, till tolv kanske, jag var helt sjukt trött), vakna av sig själv vid halv nio för det är så ljust i rummet, men det bästa - att vakna utvilad. Herre min skapare, hur längesen var det inte det hände!
Så idag har jag bestämt mig för att vara kreativ. Oh yes. Wish me luck!

TRAIN


Hörrni, man ska inte underskatta Spotifyreklamen. Den tipsade mig idag om Train, och sen dess har jag lyssnat igenom många av deras låtar och de är ju helt underbara! Hey Soul Sister är väldigt somrig och fin. Lyssna!

SUNDAY SUNDAY SUNDAY


Joanna, Fanny och jag började kvällen med middag och sangria, drinkar och drinkar. Lagom glada i hatten begav vi oss ut i natten. (He he he det rimmade!)




Det var dansdansdans ölölöl och (för) mycket människor, vi befann oss på Hybris!



Vi trallade iväg över Sture P när Hybris stängde och mötte Ludvig och Jesper, för vidare färd mot Ellinor och efterfestmys. Svepa redbullvodka. När klockan var halv fem tänkte Nilsson och jag på refrängen och begav oss hemåt helt enkelt.


Solen går upp när man kommer hem. Fan vad fint.

Ja det var väl det. Eller, vem är anonym som undrar vilka som ska till Berlin? Ge dig till känna, stranger!

32 DAYS TO GO!

Ja, men hej på er. Gårdagen var helbra, skoldag och projekt som vanligt, snabbisfika med Wille och byte av skivbiljetter, därefter en hejdundrans bra kväll hemma hos Ellinor med Berlingänget minus Sam, vi planerade vad vi ville göra och checkade även lägenheter att hyra. Tror resan kommer bli hur bra som helst!

Såhär såg det ut sist staden besöktes för min del, då med Andrea och Helle, för snart ett år sen:


Det var mestadels väldigt varmt. Den här satt dock på innegården och i lä, med sol hela dagen lång, men när det var skugga var det ändå över 20-strecket. Underbart.


Vi besökte såklart muren. Den står ju lite varstans, utspritt över hela staden. Man sprang på den lite då och då.


Åt helt galet god mat. Mumma.


Jag och Andrea chillade galet i en fotoautomat. (Andreas bild)


Något vi aldrig förstod. Inte på fyra dagar, vi gick över gatorna när tyskarna gjorde det. Hur fungerar de där knapparna egentligen? Det fanns ju i för sig inte ens några knappar liksom... Ja. (Andreas bild)


Efter mycket spring och lite smörande för biffvakter (ja vi loooovar att vi är världens största Mando Diao-fans!) hamnade vi på Knaack. (Andreas bild)


Den här är ju bara sååååå kul. Ehm. Tyska vimmelbilder! Har alltid undrat lite vad jag håller i men det är ju uppenbarligen fotografens kort. Fest!


Sade adjö till mina bussåkande vänner och spenderade 10h i Berlin all by myself. Det var en... konstig och smått befriande känsla på något vis. Äh, det var inte så jobbigt. Mest för att vi så fall kommit hem kl 6 och sovit 3h kvällen (morgonen?) innan. (Andreas bild)


Spenderade mina sista 3 euro på Twix @ planet hem tillsammans med The Carnivales-gänget, mitt och Andreas fellow company från kvällen innan.
Slutet på en finfinfinhelbra resa!

21-25 april är det som gäller. Snart smäller det!!!!!! Tips på bra second hand-shopping, smarta ställen i allmänhet eller überbillig öl? SÄG DET DÅE!

Oh juste. Glömde mobilen hos Ellinor igår, Bo tog med sig den så ska snart förbi honom och hämta den och därefter ska jag tränatränatränaträna. Projektet har ätit all min tid (bortförklaring) på senaste tiden... Ehm, hehe.

TAPPAD?

Ibland undrar man. Modebloggarna skriver att "oj, i vår satsar jag på nudefärgade kläder" och tror att de är helt egna med det. Under modeveckorna var många av visningarna nudefärgade och det står överallt i tidningar och på internet (med andra ord; det går inte att missa). Hur kan de tro att de är lite egna då? De följer ju bara modet slaviskt? Såklart är det lätt att börja gilla det affärerna spottar ur sig. Men att tro att man  är egen om det är ju absurt. För det är man ju verkligen inte, tvärtemot. Vi är gina tricot-kopior allihopa!

Jaja, nog om det. Dagen har bestått av skola och inställda lektioner, ingen lunch men fika med Zoë (long time no see) vilket var mycket givande. Outfiten för Södra Latins tematreors skiva är också bestämd, vi kommer rocka huset tror jag. Temat är förövrigt Sex, droger & rock n' roll. Nån som har en aning om vad vi ska vara...?

Förövrigt, våren närmar sig, jag lovar. Centimeter för centimeter is rinner ner i brunnarna och pölarna biladas när brunnen är full. Gruset ligger still på asfalten istället för på den hala isen och snart kan man slappna av och sluta spänna sig för att man inom tre, två, ett kommer ligga raklång efter att ha halkat.

Nog med prat. Vi firar att jag slipper gräva ner mig i ekonomiboken med lite fina bilder jag ramlat över:





(Bilder 1, 2, 3, 4)

VAR HAR VECKAN TAGIT VÄGEN?

Idag är det redan torsdag (vilket innebär att det är helg imorgon) och det gillar vi. Igår besökte jag och Joanna Royal Palace Sprint och tittade på hennes baby Marcus Hellner och alla de andra OS-jepparna men även norrmän och tyskar hitochdit. Kommit fram till att 1,5h utomhus i 2 plusgrader inte är bra för fötterna som tinade först när man kom hem (helt seriöst) och det gjorde verkligen ONT att gå tills dess.
Vi har kommit desto längre med projektet dessa två dagar (mån + tis) än vi kommit under hela året. 100p = 100h men visst visst att alla lägger ner hundra timmar på det, dock hade det behövts!

Igår var det St Patricks Day och alla skulle ut till höger och vänster för att dricka grön öl typ, men mitt huvud och min mage protesterade, (och ekonomiprovet gjorde sig påmind). Somnade halv elva, rock n roll vettni!




Petter Northug, Knugen, Joanna

SALEM AL FAKIR

Oj, alltså. Killen som kan leverera. Tre klockrena skivor, har lyssnat igenom allt nyss. Den senaste skivan är ju fantastisk, finns inget ord som liksom beskriver. Men bra är han iallafall, lyssna här!


20:32

En dag som denna när man suttit i skolan i 7 timmar med InDesign för att komma någon vart i projektarbetet, när bästa thaistället var stängt och vi tvingades äta låtsasthai på fiket, när det bara blev blött i skorna för att solen inte hinner med att torka de gigantiska pölarna som blir efter de sjukliga mängder snö som vart, när man är så trött att man skulle kunna stupa på direkten - då är det okej med en mugg varm choklad efter middagen. Bara för att man kan och vill. Bra filosofi hon har den där Sandra tycker jag, att bara göra saker man vill.

Jag tycker dessutom vi kan börja tänka på studentklänningar. Jag behöver verkligen inte ha en dyr, snarare ska den vara fin än ha många siffror på prislappen, men det är kruxet att hitta den som är det svåra. Möjligtvis denna skönhet från Asos kanske? Nåväl. Sökandet fortsätter.


NÄMEN?

Hallå där i stugan, vad hände igår, ni blev kanske dubbelt så många? En fin överraskning en tråkig måndag helt enkelt.
Idag är några ettor i Romme (för det är väl bara då man tycker det är kul, eller?) så vi ska jobba med projektarbetet hela dagen, dvs sitta och pilla i InDesign och tjafsa om hur vi ska ha det. Som dom säger i Tjenare Kungen, "vi bråkar inte, vi har en konstrukti diskussion!". Så ska vi ha det.

Tänkte visa lite bilder från mitt rum igen, nu när det kommit upp lite nya grejer. Såhär ser det ut:

Anslagstavla ovanför skrivbordet är nog det smartaste som finns. Bilder på Håkan och bandet, jag (som viftar med armarna?) och Selma på julafton, alla mina festival och lägerband, Coldplayfjäril, Emmabodafestivalen-biljett(!) och en kvist som Håkan kastade från senaste konserten på Gröna Lund.

Hylla nr 1 bredvid spegeln.

Hylla nr 2 under.

Helfiffigt tycker jag!
Nu måste jag springa. Tjingeling!

SNYT DIG?

Är det bara jag, eller borde bruden i Spotifyreklamen snyta sig? Hon låter heltäppt i näsan iallafall. Hon som berättar om att man kan köpa Premium genom att smsa nuförtiden.

Har dammtorkat, dammsugit och våttorkat hela lägenheten nu (vuxenpoäng!). Ska minsann välja ut 100 bilder att skicka in till Fujifilm för utskrift, och typ ta ett bad. Planera veckan.. skruva upp de två korta hyllorna så jag får ännu mer lite ordning här i mitt krypin.

(Och tänk, fönstret har stått på glänt hela dagen men det är inte kallt här inne!)


(Bild)

YOU BETTER KEEP ON WALKING


Han borde vunnit. (< klicka och lyssna på Keep on walking) Röstade som en tok, men han är nog för bra för Mello, ja så är det. För bra. Fast nu har man ju små-återupptäckt killen, det är ju bra. För gudars vad fin han är! Till exempel:

Salem Al Fakir – Astronaut
Salem Al Fakir – Good Song
Salem Al Fakir – It's True
Salem Al Fakir – This Is Who I Am
Salem Al Fakir – Devil Look
Salem Al Fakir – Dream Girl

REMEMBER ME





Jag måste bara dela med mig av en sak.
Igår gick jag, Joanna, Fanny och Fannys syster Tuva på bio och såg Remember Me.
Jag säger bara en sak, jag gråter aldrig åt filmer men störtbölade under större delen av andra halvan. Den gick rakt in i hjärtat.

Det var bara det.

NYA RUMMET!







Tionde mars klockan tjugotvå:elva

Idag har jag och kära Caroline åkt en sväng till IKEA. Rättare sagt har jag blivit skjutsad av coolingen med körkort. Det var typ 20 pers och vi på hela stället, muy skönt. Med mig fick jag; helkroppsspegel, gardiner, golvlampa, 5 hyllplan, 12(!) konsoler, doftljus, papperssamlare... och säkert något mer, jag verkligen hatälskar att gå på stället, man blir fattig och frustrerad över att man inte kan köpa _allt_, men samtidigt är det ju så himla helkul.

Nu ska jag skriva klart mitt giving an opinion-letter på engelskan. Gruset börjar smyga sig in i ögonvrån men tvingas bort av frekventa blinkningar.
Därefter ska jag hoppa ner bland 2 vita duntäcken och sova muy muy länge. Jag ska drömma om ett färdiginrett rum, med tavlor och sånt klart. Just nu ekar det typ.

Nåja. Såhär god fruktsallad gav min mamma mig igår som vitaminchock: (Gott var det dock)


FULLT UPP

Dammsugas, torkas, sorteras, slängas, sparas, flytta in i rummet igen, slänga bokhyllor.. och juste, plugga! Ja. Kul.

Lyssna sålänge. ♥

Vill...

...ha vår, vara i Berlin, bort från Sverige, ha ordning och reda, lite mer tid på dygnet, tid för sånt jag verkligen vill göra istället för att behöva prioritera för det är väldigt tråkigt (att prioritera bort bra och roliga saker alltså), att snön ska smälta och aldrig komma tillbaka, att det kunde vara som kallast 15 grader i Sverige någonsin och att det var så det var med vädret och det var inget konstigt, jorden skulle inte förruttna för det, kunna trolla lite som harry p för ibland är det så himla tråkiga grejer som måste göras typ diska städa osvosvosv.

FRUSTRATION.

Sen saknar jag lägret i somras lite. Såhär festligt var det:



Hybris @ Lois



My boys Ville och Andreas kom till Lois efter att Joanna övergett och gått på bio med sin loverboy. Hela Södra latin och halva Kärrtorp hängde denna fredagskväll på Sture P därav kände man ungefär varannan kotte som sprang förbi. Mycke roligt. Ludvig (herrn i den somriga.. sjalen?) kom efter ständningsdags på Story och bjöd på mintshots (den blåe fisken kanske?) och det diskuterades allt ifrån bisarra pissoarsituationer (kände att jag bidrog med mycket) till... nja, det var väl det som var kvällens samtalsämne. Skönt att vi diskuterar världsproblem och sånt.

Sportlovssöndag





Denna helg har jag målat mitt rum. Har dessvärre inga bilder på det färdigmålade, men ni kan väl föreställa er ljusljusgrått så har ni en bild där. Igår och i förrgår har jag alltså suttit på en kudde mot elementet för att kolla facebook och sånt där livsnödvändigt, annars har datorn fått vila och mina armar gjort jobbet som målare. Jag och Joanna konstaterade efter att första lagret var målat att, vi har nog ingen framtid inom målaryrket. Och tur det, för det är ju pissjobbigt.
De små vita prickarna på sista bilden är förresten alla nålhål som jag har spacklat och sandpapprat. Ja, men vadå, jag flyttar ju omkring affischerna lite hursomhelst. Någe problems eller? Nä, tack.

I veckan ska jag lifta med Carro för att ta mig ut till IKEA och köpa hyllor och annat krafs som ska göra rummet lite roligare än vad det är just nu. Hallelulja!

(Nu är det tråktråk som gäller: plugg (om inte röven dör av att sitta på golvet ett tag till) samt diska helgens berg. YAY!)

Fyra februaribilder


En dag i slutet av februari åt jag en hejdundrans frukost (med Love Antell mellan sconsen och juicen).


Jag tog mig även ett bad, hurra för upptinade tår och fingrar.


Med mig i badet gjorde bok och juice mig sällskap på badrumsgolvet.


På ICA Maxi kan man hitta alla möjliga tokigheter, tillexempel ett nagellack för 22kr.

Come on and leave the years when you watched the days go by

Tiden liksom rinner iväg! Under dessa dagar som gått har jag hunnit med en del ändå. Jag har klippt av några centimeter hår och målat naglarna neonröda (om det finns en sån färg), till exempel. Idag var vi och köpte ljusgrå väggfärg som ska upp i mitt rum på sisådär fredag och lördag. Gjorde mig världens godaste räksallad och har därefter smällt i mig en chokladboll så nu blir det fasta tills... ehm, middagen. Ja. Därefter ska vi hem och mysa hos Joanna då hon är ensam hemma bland åtta rum och hund.

Förresten kommer Johnossi till Emmaboda, och vad tycker vi om det? Sisådär va, för de känns lite... typ, 2008.
Däremot hade Shout out louds gärna fått komma. Okej, bra då vet vi.


Shout out louds! (bild google)

A LOVESTORY



Jag gillart

"Gilbert har redan spelat in två låtar till sitt nästa album och jobbar just nu med sjutton nya låtar till Håkan Hellströms kommande album."


EMMABODA

Nyss köpte jag två emmabodabiljetter, en till mig och en till fröken Janson. Hur bra?

Sportlovsmåndag


Pannkakslunch hemma hos Joanna gjorde måndagen lite bättre. En sväng förbi hästen och därefter ett fenomenalt mysigt firande av Zoë som fyllde 19(!) år. Helmånga bilder finns på facebook för den som är intresserad!
Idag är det tvätt och middag hemma som står på schemat. Säga hej till familjen också för den delen, har spenderat de senaste dagarna på vift när de väl varit hemma.

Har för övrigt kommit fram till att mitt iTunes behöver uppdateras lite, har på senare tid mest lyssnat på spotify, det är ju rätt bekvämt liksom. Men när det på "100 mest lyssnade" står att jag lyssnade på alla senast i typ juli 2009 (förutom Anna Bergendahls låt hihohehe) kanske det är på tiden att tanka ner det jag lyssnar på på spotify och stoppa in i iTunes... för att inte tala om att köpa en ny iPod. När är den tiden kommen undrar jag? Undrar mina stackars hörlurar som ligger och väntar också...

RSS 2.0