3 fredagsgrejer

Vill egentligen bara vira på mig en stor halsduk, snöra på mig kängorna, sätta på mig den här fantastiska röda tröjan jag köpte för en vecka sedan (som jag inte hunnit använda då jag bara gått och kliat mig i baken i mjukisbyxor i princip). 

Går och sniffar på den här parfymen jag fick när jag fyllde år. Fantastiskt gott luktar den!

Som sagt, vira på sig halsduk + lite parfym och gå UT. Det är för sjutton 20 grader, blå himmel och sol!!!!!!! Jag avlider snart. Tror jag ska gå en sväng om så bara till ica. Ja, that's what I'll do. Får sluta tänka på engelska också, blir så knepigt när det blandas men vad gör man om man har lyckats kolla igenom 12 avsnitt H5-O på typ 3-4 dagar. 

Ska helt enkelt samla energi. Duscha(!), klä på mig och rulla till Ica. Deadline? Innan de stänger. (Pratar inte högt om att det är ett Maxi som stänger kl 22, hehe)

årets skämt???

Haha. Jag skriver inte här för någon annans skull än min egen. Så när det då ploppar opp att man har fått 8 kommentarer på typ 1h trodde jag det var en bugg :PPP Sen ba, jaha. Haha. But how cooooome?

molly

HERREGUD? Hur kan alla tjejer vara så jädra duktiga i år? Laila Bagge sa att det var tävlingens bästa röst sen den startade!!!!!!!!!

t o r s d a g

JAG DÖR VAD TRÅKIGT DET HÄR ÄR. Alltså nej, att växla mellan strepsils, noskapin, quilla simplex, soffan, sängen, idol på tv4play, alltså nej! Hatar det. Hade jag kunnat ta en promenix i det fina vädret - amen då hade jag ju såklart gjort det! Men när varje steg ger mig hostattacker utan dess like så är det liksom ingen idé.
Imorgon kanske jag orkar plugga lite körkortsteori iallafall! Beger mig om en vecka mot myggtätare trakter för att få det där rosa kortet gjort. Ska bli skönt!

Under tiden roar jag mig med:
* VeckoRevyn (tack mami)
* Säsong 1 av Hawaii Five-0
* Pilla mig i naveln
* Skapa några slags framtidsplaner med utgångspunkt i att jag BLIR FRISK typ... imorgon???
* Och lyssnar på fantastiska Melissa:



moa lignell

HERREGUD? Så bra!!!!!!!!!!

lemon sorbet

Jaha. Det deppigaste är att jag inte ens blir glad när m&t kommer hem från jobbet så man får lite sällskap. Nej, det betyder att en heeeel dag har gått - och VAD har jag åstadkommit?! Nä, precis. Äter citronsorbé och tittar ikapp alla idolavsnitt jag har missat.

Sen har jag laddat ner alla avsnitt av första säsongen av Hawaii Five-0, men datorn laggar så mycket???? Får damp snart. Inget laddas ner/streamar och det är endast VLC player som är öppen men ändå, efter typ 10 min så hakkkakkkakakakar det? Dör. Ahhhhh. Nåja. Får lösa det dääär! Fläkten är väl paj så mycket som jag haft den på täcket denna vecka eller vad vet jag.

Nåja, tillbaks till citronsorbén.

onsdagslista

Matvanor:
Bästa maträtt?
Bästa efterrätt?
Bästa dryck?
Hatdryck och maträtt?
Bästa alkoholdryck?
Använder du smör på smörgåsen?
Smågodis eller färdiga påsar?
Bästa soppan?
Favoritglass? Sandwich och Piggelin.
Shoppingvanor:
Hur mycket shoppar du för varje månad?
Har du mer skor än kläder?
Favoritplagg?
Favoritfärg på kläder?
Favoritfrisyr:
Bästa mönster:
Bästa accessoar:
Underkläder?
Hatplagg?
Arbete, utbildning:
Jobbar eller pluggar du?
Vad vill du bli?
Trivs du med ditt jobb/din utbildning?
Är lönen viktigast?
Lite allt möjligt:
Har du barn?
Är otrohet okej?
Älskar du någon?
Betyder familjen mycket för dig?
Vart åker du helst på semester?
Bästa klimatet?
Hemmafest eller krogen?

Matvanor:
Bästa maträtt? Det där är lite beroende på årstid. Såhär när det blir höst är favoriten soppor av alla slag, helst med tomatbas och gärna med en klick typ grekisk yoghurt i. I sommartider är det sallader med bulgur, potatis eller något sånt. Och överlag all sorts lax, pasta och spenat. Min pappas gryta med spenat, curry och scampi är dögod.
Bästa efterrätt? Åh, all sorts choklad och maräng! Färska bär är också en hit.
Bästa dryck? Mjölk, hehe? Nej men, vatten och lingondricka.
Hatdryck och maträtt? Hostmedicin som smakar lakrits, och så äter jag inte kött så det får väl bli någonting riktigt köttigt då.
Bästa alkoholdryck? Varannan vin, varannan öl, typ.
Använder du smör på smörgåsen? Jadå.
Smågodis eller färdiga påsar? Smågodis, fast helst typ kladdkaka eller annat kladdigt bakverk.
Bästa soppan? Ja men det var väl det där med soppor igen då, min favvo. Tomat eller fisk och skaldjur måste jag säga.
Favoritglass? Sandwich är sjukt underskattat men annars äter jag ofta piggelin eller twister.


Shoppingvanor:
Hur mycket shoppar du för varje månad? Hm, kanske 1000? Inte alltför mycket iallafall.
Har du mer skor än kläder? Näe du.
Favoritplagg? Stickade tröjor. Hösten är en favorit just därför. Annars är oversized tröjor + svarta stuprör en favorit.
Favoritfärg på kläder? Om jag kikar till höger in i garderoben är varannat plagg svart. Weho! Fast i förra veckan köpte jag faktiskt en klarröd stickad tröja. Den sticker liksom ut lite i garderoben som ensamt färgglatt platt. Stackars den, helt ensam. Måste få en kompis snart. En grön eller blå, har jag tänkt mig.
Favoritfrisyr: Nytvättat, fräscht och det ska lukta gott!
Bästa mönster: Randigt, alla gånger.
Bästa accessoar: Äger typ inga? Ringar då kanske? Har ett halsband jag fick när jag fyllde 18 ibland men det räknas nog inte, det är som en del av mig, hehe.
Hatplagg? Ah, klarar inte av någonting i manschester eller vita jeans. URK.

Arbete, utbildning:
Jobbar eller pluggar du? Just nu jobbar jag inom café och konferensverksamheten på SU, företaget heter Högskolerestauranger > läs om det här.
Vad vill du bli? Något där jag gör någon slags skillnad för någon eller några, under dagens lopp eller under en längre tid.
Trivs du med ditt jobb/din utbildning? Jag har störtkul på jobbet varje dag. Att de trivs med mig är ju iochförsig lika viktigt! Men det gör de nog, vad jag förstår.
Är lönen viktigast? Svår fråga, det är en balansgång. Ett jobb kan ju inte vara hur tråkigt som helst men sjukt bra betalt, det håller ju inte, och tvärtom, fantastiskt roligt och skitlön. Någonstans därimellan liksom. Men viktigast är väl att man trivs och har kul, känner att man utvecklas osv samt att man kan leva på sin lön!


Lite allt möjligt:
Har du barn? Nej, inte ännu. Min syster har däremot världens finaste lilla skrutt!
Är otrohet okej? Nej.
Älskar du någon? Alldeles för många?
Betyder familjen mycket för dig? Dum fråga.
Vart åker du helst på semester? Varmt varmt varmt ställe. Och helst med ett mål/för en anledning. Blir så lätt uttråkad.
Bästa klimatet? Typ sensommar eller försommar. Krispig luft. Och bastusvettig öken utomlands någonstans där man måste krypa in i kylen för att kunna tänka, där fotsulorna bränns sönder av sanden. De två klimaten!
Hemmafest eller krogen? Hemmafest, alla gånger!

onsdagsuttråkad

Orkar inte vara sjuk mer. Kul att ligga i sängen och plöja tv-serier och filmer, dricka te med 1kg honung i och hosta lungorna ur sig. Näe!!! Inte så himla kul. Har tillochmed fått greja så jag skjuter på intensivkursen en vecka, ifall att jag inte skulle vara helt hundra frisk på måndag. Så det var ju snällt iallafall. JAHA. Så himla uttråkad........ Och klockan är bara 10? Hjälp mig någon...



en dag som denna

Önskar jag mig en kanin med nos som går upp och ner snabbare än snabbast.

Skulle det sitta fint att gunga med i explodera bateria mitt i ett folkhav.

Och så vill jag gosa med den här godingen. Det var allt. Nu ska jag fortsätta titta på Hawaii Five-0!

LOST IN THE WORLD

Mickaela är sinnessjukt bra på att hitta små guldklimpar till youtubeklipp. Här är ett utav dem. Mums! Vad händer annars då............. Laddar ner filmer för fullt, kunde inte hålla mig från att se första avsnittet av säsong 9 av Two and a half men, det första med Ashton Kutcher. FINFINT hörrni.
Smaskar quilla simplex (stavning???) och dricker te med honung. Det här med "virus" och "vänta ut det" är inte min starka sida. Rastlös...... jakanskelitegrannjomenja. Sämst dock för har ingen ork till någonting vilket suger. Nu ska jag försöka peta i mig typ en banan eller nånting. Yeeha!

räkmackor och flygbussar

I helgen hade jag då som sagt finfinbesök från Hinsaryd i djupaste smålands skogar, bästa syster och bästa lilla Alva! Martin åkte hem under lördagen pga alldeles för mycket jobb. Då passade vi på att gå på Junibacken med pappa & Leona! Räkmacka och hallonsoda blev lunch och då det är barnvagnsförbud där inne somnade lilltjejen i Cissis famn ett tag, haha. Mys!
Söndagen spenderades på stan, rullandes på barnvagn och väskor för att tillslut ta bussen ut till Arlanda och skicka hem de två med flyg. Vi ses om typ 2 månader igen!!!!! Bäst helg. (Nu är jag iof sjuk kanske pga alla snorungar på junibacken?? Nåja, titta på film och äta alvedon är också fint)

Finbebis sov även i mitt knä på flygbussen. Mysigt!

finbesök

Har haft bästa syster, systers man och bebis på besök i helgen! Veronica Maggio på grönan, Junibacken och långa vändor på stan har hunnits med. Finfint och så himla mysigt!

Göteborg


20

Denna bild är tagen för på pricken 19 år sedan, då jag fyllde 1. Nu har jag alltså lämnat tonåren bakom mig för att kliva in i tjugoåren. Hurra! Firade med laxfajita och vin igår med familjen på bästa restaurangen, mumz. Rullade därifrån efter en creme brule också. Nu packar jag och håller på för om 2 timmar lämnar vi Stockholm för Göteborg och Håkan i två dagar!

TISDAG

Efter en stressig dag så är det som hjälper allra mest potatismos, lingon och strömming (ser typ ut som en snuskig köttbit men icke)! Mums fillibabba. Joanna försökte därefter lära mig lite matte och jag har förhoppningsvis kommit under fund med hur jag ska hinna ta körkort! Alltid något. Får la se vad jobbet säger bara. Nu: SÖMN.

en minut

Tio år sen. Minns röran i korridorerna på Eiraskolan när detta hände, jag förstod cirka noll men visste att Johannas pappa var i USA och fick inte åka hem för alla plan var inställda (han var turligt nog i en annan stad) så alla var lite rädda bara därför. Hursomhelst. En tanke till alla offer och anhöriga!

bartömning på sommar!

Kön var helt galet lång. Man ser inte så bra för det var mörkt och sådär ju, men den gick iallafall förbi och under bron där borta samt en annan kö som gick upp i trappan till fleminggatan.
Julia var fin och glad som vanligt och brydde sig inte vidare mycket. Vi skulle ju snart få bärtz!
Tomas körde LA representing...
Veronica spred budskapet om bartömningsrean!!!!
Hittade två mongon.
Vi drack tuborg! Och pyntade Julias fejs.
Shottade även tequila och det var då det gick lite utför och jag typ somnade på bordet då jag jobbat 7-16 på dagen... Vandrade mot fridhemsplan och sprang in i Bahri, Livia, Julia och company. Bangade Dovas på sveavägen och åkte hem med bussen istället. SÅ.SKÖNT.ATT.SOVA.

nej tack, ingen mer rumba.

Hetsade från jobbet och mötte upp Julia och Mathilda, klämde oss på en smockad spårvagn och klev av vid Gröna lund, där Veronica och Maja väntade. Stod i kö kanske 20 minuter, kom in och åt glass, korv och pommes. Sprang in i Lukas, Jesper och Johan som även de åt glass & korv. Gröna lund-standard liksom. Sen kom det vi faktiskt var där för:

Håkan! Herre vad bra det var, som alltid. Publiken var även de som vanligt sämst, men det är smällar man får ta, typ. Hur som helst, lite konstigt upplagd konsert med Nu kan du få mig så lätt någonstans i mitten och så började han med Tro och tvivel vilket han gjorde för några år sen??? Very strange. Bäst som vanligt med 2 steg från paradise som allra sista raket, dock kan den ha varit fetare i Gbg i juni. Då såg det ut såhär:

Fantastiskt bra kväll som slutade tidigt pga jobb på lördagen för min del :(((( VI SES PÅ LISEBERG KÄRA LILLA HÅKIS!!!!!!!!

kan vara en av världens bästa låtar.


2 grejer.


I onsdags morgon packade vi exakt 2500 bullar i 2500 påsar till 2500 högstadie(skit)ungar. Jävlar snooooorungar! Och herrrrrregud vad tid det tar. Orkarinteorkarinteorkarktinteorkarjittineokrtien. Så. fick en briljant idé tillslut "FRÅGA OM DE BETALAR ATT VI HYR EN LASTBIL!!!!!!" så fick vi det! Lyckan. Istället för att köra fram och tillbaks med lille skåpisen så kunde vi slänga på de på typ 15 burvagnar och upp med baklyften i lastbilen. Tjoff sa det och påsarna var slut. Glupska barn.


Och nu på hemvägen så vet jag inte om de som bor i mina kvarter har lite problem med att hitta till papperskorgen med hundbajspåsen? Någon som kan svara? Knepigt det där. Den var ju så långt borta........

en alldeles förträfflig söndag.

Dagen började med en fenomenal frulle som vanligt, därefter rullade jag in till gamla stan för att möta uupp min alldra bästa Sofia som var i stan några dagar innan hon skulle vidare till Hawaii och USA. Vi drack kaffe och pratade bort tiden. Skulle ta en genis via slottet men det gick rätt dåligt med avspärrningar och vi var ungefär de enda som inte var turister. Fotade för syns skull typ. Så vi smälte in lite.

Hon var fin som vanligt, och vi hittade en buss som tog oss ut till gärdet och en till kaffe hos Aline på TV-kaféet. Lyfte på hatten och begav mig mot Aspudden, det var ju för sjutton 2km loppis!

Mötte upp Julia och lämnade Sofia i Slussen, åkte mot Aspudden. Var inte tänkt att jag skulle gå för skulle hänga med Sofia men hon hade gäster hemma så jag hakade på Julia istället! Kanoners, bara att vi var trötta på allt folk efter 2 minuter/50 meter. Hittade Fanny & Victor, varav den senare åkte hemåt och vi tre satte oss och åt indisk mat! Åh så gottigt det var. Har en ful bild på Julia som äter också men den skippar jag nog, hehe. Åkte hem och hade matkoma för mig själv sen, men fin dag och bra laddning inför veckan som lurade runt hörnet!

+


Bästa morgonpromenixen på länge, Kungsholms/Hornsbergs/Kristinebergs strand. Finemang!

Följt av bästa frukosten. Mums! Nu är jag redo för en spontandag på Ikea och vem vet vad som händer ikväll, woop!

AH

En sån vecka. Har börjat med kallkökshetsen varje morgon 06.00 sharp. Bara det innebär ju att man känner sig lite lätt trött, dessutom blir jag alltid så deppig när jag måste ställa klockan på någonting innan 06, och nu stod väcklarklockan på 04.45. 04.45!!!!! Herregud. Nåja, långa dagar, mycket matteplugg, sjukgymnast och Oskar Linnros på Gröna Lund och återigen sovit typ 5h per natt. Så ja, var lite trött när det blev fredag, när jag och en av mina bästa chefer tog 3-4 öl och babblade, spelade hänga gubbe och tillslut nästan somnade på stolen. Det var helt enkelt dags att rulla hem och HERREGUD vad det var skönt att få sova ut. Åh!



RSS 2.0