SISTA FEBRUARI



Så fort det river i halsen springer man och köper citron och ingefära. Honung finns ju hemma. Klämma i en klyfta citronsaft, lite riven ingefära och en klick honung i hett vatten och svepa. Gör susen. Lyxade till det med Bafucin också, man kanske måste ha lite riktig läkemedelskonst och inte bara yogayoggi liksom.
Idag är det måndag och sista februari vilket betyder månadsbokslut på jobbet -> alla stressar som tomtenissar den 23e december. Jag äter potatis och räkröra till middag, ringer körskolor och städar inför M&Ts hemkomst på onsdag morgon.

MÅNDAGSPRESENT



Mitt busskort bor finast i stan nu, tror jag. Fina Kristina kom med en måndagspresent då jag trånat efter hennes fodral sen enheterna slogs ihop (amen tja typ ett halvår sen) och hon hade trillat över ett exemplar på rea i helgen. Lyckan!

v. 8



- Veckan då mina visdomständer bråkade mer än någonsin. Gav mig feber och allt möjligt.
- Då en fredag blev till indisk middag till öl på Viking till kaos i Fruängen och tre tjejer påväg hem kl 06.00.
- Då jag orkade träna två gånger. JIPPIE.
- Och då man blev tjenistjenis med Simon. Eller nåt. Haha.
(- Och då man typ blev tvingad att börja ta körkort. Eller inte tvingad. Men sparkad i baken!)

SÖDERMALM



En klassisk söndag av lurre på stan. Ändå hände allt komiskt på en gång kändes det som. För det första orkade jag släpa mig och träna sådär på morgonkvisten. Bara den liksom. Sen en dusch och iväg och möta upp Fampan. Spatserade söder upp och ner för att mitt i götgatsbacken springa på en flinande man, nämligen han till höger här ovan. Simon Ljungman. Hejhejhej! Glad och pratig som alltid och vi var på jakt efter ett lunchställe och hans vän satt på ett så vi följde med och tog ut pengar samt promenerade dit och hejade på kompisen och sa hejdå ses i västerås! Fanns dock inga sittplatser så vi fick bege oss därifrån när vi insett att ingen tänkte lyfta på röven och ge plats åt oss. Dock en himla kul grej!
Slutade med timmar på String tills lokalen började tömmas. Jag åkte hem och klippte av mig håret. Rastlöshet är farligt.

BREAKFAST 4 DINNER



Man kan ju tro att detta är en bild på frukosten jag nyss slängde i mig. Men icke. Har inte ätit denna morgon ännu, dock var det min middag med tillhörande melodifestival igår. 2 kokta ägg och 2 rostade mackor, ett glas apelsinjuice. Men ja, det blir liksom så när man vaknar fel tid och börjar med att äta lunch. Kanske ska äta middag nu då så cirkeln sluts liksom? Om än en dag för sent. Men nej, nu ska jag hitta något i kylen att äta. Sen lite träning och sen om Fanny behagat vakna så blir det lurre på stan. Hejdåååååååå.

JAG VET VILKEN DY HON VARIT I



En bild från Gomorron Sveriges inslag om Håkan Hellström. Jag är så ofantligt trött idag, en kväll med indisk mat, en sväng på Viking och ett antal timmar i Fruängen satte sina spår. Har sovit 10 timmar, men helt fel timmar. 6-16, hehe. Chocken när mobilen visar 15:54 istället för kanske 12 åtminstone. Åååååkej. Nåja. Snart sova igen då!!!! *tagga*

HJÄRTA


TRASH

I lördags tyckte jag att ett smart drag var att slänga väskan med systemkamera+objektiv i tunnelbanegolvet. Bra tyckte mitt objektiv som passade på att trilla sönder. Nu kan den endast användas som maracas. Tur då att T har några objektiv som egentligen tillhör en analog systemkamera men som passar mitt hus. Dock måste jag vänja mig vid manuell fokus. Nåja, jag ger det ett försök. Det är två macroobjektiv och ett zoomobjektiv. Bilderna är tagna med en 40/1.8 lins. Här är ett av objektiven:




Och här är den gamla linsen där man ser den traaaasiga lilla plastpluppen som jag drog upp och klämde fast så man skulle se lite bättre. Den inre ringen är egentligen innuti där och fungerar som sanden i maracasen. Festligt? Nja. 

MIDSUMMER'S NIGHT



Varför är inte Håkans musikvideor som En midsommarnattsdröm, allihopa? Den är ju det mest fantastiska han skapat. Vill se den om och om igen, flytta in i den. Bo där varje dag. Strålande fint.

I TAXIN, I TRAPPEN, I HISSEN, I HALLEN, JAG FALLER

Har ätit samma middag tre dagar i rad. Det blir väl så när man är själv hemma och får bestämma själv. Då äter jag bara det som är gott. Som lax, haricot verts, morötter och broccoli i ugnen i cirkus 20 minuter med olja, salt och peppar. Äts med alanis ailoi. Supergott!
På fredag åker Js mamma och hälsar på. Önskar man kunde få packa ner sig själv i resväskan.

-


What am I gonna do when the best part of me was always you?


v. 7


- Måndagen min m & t åkte till Thai, och jag spenderade alla hjärtans äckeldag med Mean girls 2.
- Veckan då vi spenderade en tisdag på indisk restaurang.
- Fikade lite spontant med räkan & fanny en tråkig onsdag.
- Och en torsdag för att återhämta sig.
- Fredagen spenderades i kylan och virradnes omkring på södermalm.
- ...och en konstig, knäpp och keff lördagsnatt efter Armand Mirpours spelning.

ARMAND MIRPOUR


Lördagskvällen. Började hos Frida och drack vin och skriksjöng till Glee och allt möjligt. Vi begav oss till Debaser och tittade på finfina Armand Mirpours spelning (här nånstans gick mitt objektiv sönder <//////3), och därefter mötte vi upp Fanny som inte hann in med oss men som hade chillat med Åse sålänge. Vi åkte i samlad trupp till Viking där halva världen befann sig just denna kväll. Victor hade kommit direkt från Arlanda till Viking och fått stående ovationer av Ktorp när han klev in.
På något vänster var vi påväg till Fruängen när Viking stängt, och där väntade en natt med alldeles för konstiga lekar, pannkakor (jag gräddade supergoda) samt några timmars sömn i ett rum utan fönster. Otippat men kult!

PICTURES

ONSDAG.

FREDAG.

LÖRDAG.

FULL MOON


Igår lös fullmånen upp alla gator och snön gnistrade mer än vanligt. Fullmånen är någonting fascinerande, just för att den lyser så starkt, men ändå är så långt bort.
Nåja. Pratade med mamsi och thomas nyss, de har en jacuzzi på balkongen där nere, och när de badar så svalkar det inte utan de blir mest blöta. Nä, men vilka problem! Byta? -8 grader mot +35-40?  

pics from weheartit.com

JAG KOMMER


Du, håll ut. Du vet att jag kommer, jag kommer, jag kommer. Baby, jag tror jag är kär. I taxin, i trappen, i hissen, i hallen. Jag faller, jag tror att jag faller. 

Veronica Maggio - Jag Kommer

POLAR BEAR


Isbjörnar kan vara bland de mest fantastiska djur som finns. Ni ser ju själva. Åh.

AND ANYTHING TO MAKE YOU SMILE



Mitt hjärta slits sönder till det här.

FOOD


Tisdagen = fem vänner och en helmassa indisk mat, superfin kväll. Toppen från början till slut!

IT'S ALL ABOUT COURAGE


MONDAY = CHAOSDAY

Måndag = kaosdag #1 på jobbet. När jag och K får hoppa in och packa mackor då han som ska göra detta är hemma och vabbar, "två frallor till Svea i den backen, tio till Prego i den där backen, ånej wait det är en över?!". När man får tillbringa 3 timmar med att säga "hej, vill du ha kaffe till maten? okej, det blir 72kr tack" 300 gånger. Och tillslut tröttnar man.
Så idag har jag skämtat med varannan, klappat på en pälsmössa gjord av kanin (vidrigt, men extremt mjuk) och sagt att en dam hade en helfin klargrön kappa. Idag sa även 2 personer upp sig, så det var lite kaos i hjärnan på kontorsfolket ett tag. Och så levererade vi en fikavagn till fel hus. Ja, ni märker ju.

Trots allt är det alla stjärtans äckeldag och jag tillbringar den med varm choklad och Mean Girls 2. Och här är lite helfina grejer jag hittat i dagens Metro!


v. 6



- Veckan då jag fick tillbaka och lämnade in mobilen på lagning igen efter två dagar. Jäkla skit-elgiganten.
- En dag åt vi kak- och bullprover till lunch då bageriet kommit med prover för prissättning. Muns muns!
- Blev alldeles ännumer sugen på att klippa någon slags assymetrisk kort frippa (kort bak längre framåt).
- Fikade med Fanny och Nico!
- ... och besökte Wollmars+Viking två dagar i rad. Inte ok.

HELLO GOODBYE



Har storhandlat med kära mami idag och fyllt kylskåp, frys och skafferi så jag ska klara mig dessa 15 dagar de är på andra sidan jorden och dyker, åker kajak och äter glass till frukost. Jag fick även ett härligt städryck så nu är det ordning och reda i mitt rum, onödiga kläder ska slängas och skickas ner i källaren samt annat i kategorin övrigt kommer också åka ner. Ah!!!!! Så skönt. Kanske lite dammsugning men sen så. Pörfekt.
JAG VILL KLIPPA MIG OCH FÄRGA HÅRET GO CRAZY LIKSOM. Ska göra massa coolt när de är borta så att de tror någon annan flyttat in här när de är tillbaka. Haha.

2011 02 13

Det där med söndagar. Man vet aldrig riktigt vad man ska göra med dem. Dra ner rullgardinen och byta sida på kudden, somna om? Göra någonting i stil med städa/tvätta/vattna blommor? Eller varför inte göra någonting av dagen. Och när man vaknar känner man liksom av i vilken tonart dagen kommer fortsätta. Idag kommer det säkerligen bli en produktiv dag då kära mami som sagt är kvar i stan och vill fixa och dona inför resan och jag säkerligen kommer behöva följa med som släptåg (smakråd).

Med tanke på knasig gårdagskväll så vill jag ju egentligen bara göra alternativ #1 där uppe. Endast av trötthet då, jag är inte speciellt bakiz. Det var fistligt och trevligt igår men det blev en tidig kväll.


SKAJP


Idag pratade jag på ett livs levande vis med bästa Joanna direkt från India! Det var helmysgt och fint att höra dem på riktigt. Hallelulja!

I'M STILL AN ANIMAL

Åhléns & GT

Hur toppen är inte de här små filurerna? Har pulsat i snön med min mami som handlat grejer inför deras resa till Thailand på måndag. Snel hesten mami köpte lite småsaker till mig och åt även en gottig kräftstjärtsallad till lunch. Nu kollar vi på dåliga repriser på tv och ska snart tjocka lite glass och chokladbananer. Mami-dagen!

2011 02 12

Jaha. Känns nog onödigt att jag som alla andra ska säga någonting meningslöst om det hopplösa vädret. Men kan inte låta bli att inte bry mig det minsta, för det blir ju bara jobbigare då. Om jag istället klär på mig och är varm istället för att gå i converse och skinnjacka så blir ju tillvaron lite mer uthärdig. Ett stort frågetecken i det hela är att M&T åker till Koh Chang på måndag = heido ha det så kult i värmen! De ska minsann få med sig en låååååå (åååå) ng lista på grejer de ska köpa till mig. Tackoadjö.

2011 02 09

Snart har jag fått nog av den här tristessen kallad Sverige. Snart får det lov att hända något. Japp. Skall bara bestämma mig först. Hur lång tid et nu tar.....

EIGHT

Idag har jag uträttat en hel del. Hann både byta mina gamla trasiga kängor som läcker vatten till ett par sprillans nya fejk DrM, hämta ut min mobil från lagning, åka och hjälpa mami och handla, hämta ut mitt nya visakort, samt öppna ett kuvert med mitt nya SL kort. Nu ska jag förbi Urban Outfitters imorgon och köpa mig en ny plånbok. För det är jag vääääärd! För övrigt hade vi världens tjockisdag på jobbet idag. Bageriet kom med prover till Fest & Catering-underlaget som vi smakade och petade och tittade på och så smaka lite mer. Hjjjääällpppp, rullade hem. Ps ingen lunch, endast kakor...... hehe.

MITT HJÄRTA

Idag saknar jag korven till vänster där. 10 veckor och 5 dagar kvar.

MONDAY

Ja. Man vill ju tatuera sig. Klippa av håret. Flytta hemifrån. Införa sommar året runt. Göra något. Känns som tiden står still. Vaihelvete.

v. 5

- Jag måndagshejdåfikade med Julia som senare skulle åka till Kina och Asien i två månader. Hejdåååå!
- Tvättstugetiden glömdes bort till förmån för sushitillverkning. GOTT.
- Mitt morgontrötta dumma jag glömde plånboken på bussen. Duktigt!!!!!
- Träffade Ella för första gången på evigheter och vi hade massor att prata om. Och planer att smida.
- Gjorde även en sunkhak-runda på fredagen med Ella och Fanny som hette duga..... haha.
- Och avslutade veckan på årets första Berwald för min del. 9h Afternoon tea, typ.
Bild: weheartit

SUNNY SUNDAY

Somnade som en stock vid 22-tiden igår och vaknade i panik tjugo över 5. Är det söndag eller måndag? ÄR DET MÅNDAG SÅ HAR JAG FÖRSOVIT MIG. Men, kom fram till att jag nog inte hade jobbat på Berwald ännu, vilket jag ska göra idag, så jag somnade om och vaknade vid tjugo över åtta istället. Aspigg! Skönt.
Blå himmel, sol och någon plusgrad. Som hittat! Synd att jag ska jobba hela dagen bara. Men kommer befinna mig på högsta våningen så kanske får se lite dagsljus ändå.

VAD HÄNDE?

Efter att jag efter 8 timmar fick sätta mig ner och äta lunch vid klockan tre så var jag och min chef helt slut i rutan. Det enda vi tänkte var - vadfan hände? För det var ju inte direkt en lugn dag. Stress, stress, stress, visdomständer som bråkar, kunder som är uppkäftiga och konferensdeltagare som kommer 3-400 stycken på en gång och skriker efter kaffet som inte är beställt förrän om 30 minuter. Nåja. Vadfan hände, är bra ord för den dagen.

Även en rätt bra beskrivning på kvällen. Vilken började med att jag fick strömavbrott i lägenheten, wtf?! Sen när brukar det hända? Nåja, en mörk kvart och sen sa det swooom och så blev det ljust igen. Weird. Hursomhelst, jag, Fanny och Ella försökte gnugga geniknölarna om var vi skulle ta vägen en kväll som denna, men hamnade till slut på Viking Bar. Ktorp var där som vanligt och även Andrea, och när Viking stängde så rullade vi genom Söders gator till Gamla Stan för att sluta vid halv tre på McD. En jordgubbspaj var pricken över i:et på denna kväll.


music box

Stockholms tunnelbana är en speciell plats, som en liten värld inne i en egen värld. Folk vågar knappt röra varann utan sitter på yttersta kanten av stolsdynan alternativt tryckt mot väggen. Gamla människor som har överlevt båda världskrigen, blandas med små små 13 åringar med sin första bh och det nya läppglanset från h&m på läpparna.
Och idag, på hemvägen efter att ha fikat med bästa Ella, så kliver en man på med sin barnvagn och har en speldosa hängandes i taket på vagnen, plingandes en fin liten pling-plong-ramsa. Varje lång repet nådde hela vägen upp så drog mannen ner det igen och plinget fortsatte där det började. Rättså fridfullt och stillsamt, och en verklig kontrast från den vanliga stressen och människolukten som annars brukar finnas på tbanan.
Så, skaffar du en speldosa får du himla gärna sitta bredvid mig. Alla gånger.

Tumblr_lcrwkm8z0j1qek2r6o1_500_large

SUSHI


+ 60 bitar utan att överdriva. Ett jäkla meck med riset men sen flöt det på rätt bra. Gurka, avokado, crabfish. Wasabi vid sidan av för att lugna min kära moders smaklökar en aning. MIKET GOTT!


RSS 2.0