H&M och ICA


Jag har inte rört mig mer än nödvändigt idag då hela kroppen, mystiska blåmärken och huvudvärken protesterat, men detta innebar tyvärr en tripp till fridhemsplan då min mor bad mig fylla på kylskåpet. Sagt och gjort, men travar man in i västermalmsgallerian 5 minuter innan H&M stänger är det ett givet besök. Där fick dessa ringar följa med hem och efter ett besök på Ica även en kasse mat, så nu ska jag städa, diska och titta på bästa filmen (I skuggan av värmen) med snygga Joel Kinnaman samt njuta av att jag börjar 12.05 imorgon. (Dock med foto, där jag inte har nån aning alls ungefär vad jag ska göra... åh.)

BOMBARDIER STHLM


En kväll i på Bombardier i bilder, låter de tala för sig själv. Helt galet och tokig bra kväll med roliga vänner och bra musik. Ett knä ur led och en ambulans var också med på ett hörn men vi dansade bort chocken och landade i sängen vid halv fyra.

100131



(Bilder från le love & weheartit)

Lördagskvällen är till för att slå klackarna i taket




(Bilder från fashion-canvas)

Ikväll är det lördag och alla vet vad det innebär - FEEEEST! Eller ja, tokigt galen crazy utgång. Planerna är att vi ska bege oss till Bombardier STHLM men man vet aldrig var natten kan sluta. Hoppas på något som ovan, skulle iallafall inte ha något emot kläderna på leopardbruden!
Befinner mig hos Julia med tjejerna och vi har ätit ett lass pannkakor och skall nu se en film. Skön start på helgen helt enkelt!

Smutsiga armar, rufsigt hår och sotiga ögon




(Bilder från fashion-canvas)

Bland tunga sammetstyg och rökiga tapeter




Alldeles för snygga och för porriga bilder från denna tjej jag inte riktigt vet vilket land hon är ifrån, gissar på Polen. Hursomhelst, hennes blorre är full av inspiration och underbara bilder så jag föreslår att ni tar er en titt om det finns 5 min över.

GENIALT!




Är detta inte genialiskt så säg? Har alltid tyckt om ICAs reklamer men nu börjar de ju bli riktigt roliga.
"Lång" dag idag, från halv tio till typ två. Sen ska vi springa runt och göra projektarbete, shittans pommes frittans alltså. Vill träna också men det hinns nog med, i värsta fall får jag göra det imorgon. Har sån himlans träningsvärk sen i måndags från skivstångspasset att jag gått hela veckan som om jag hade något stort uppkört i arslet. Men nu börjar det lägga sig som tur är!

Så varför ligga här själv varje natt, när du kan ta på mig som ingen annan kan?








(Bilder från Burberry, Chanel, unknown)

När inspirationen är på minusnivå så är det läge att bläddra igenom alla bokmärken under fliken "bloggar" jag har här uppe i internetfliken. Jag letar och har mig, nu är det en sisådär 15 flikar öppna och Moneybrother sjunger för mig undertiden. Laddar ner I skuggan av värmen (finns också som bok, den är väldans bra så låna den på bibblan nästa gång ni har vägarna förbi vetja!) och ska snart titta på nån film på tv. Jag är mycket sugen på pesto, nån som vill förklara det? Oftare man är sugen på typ choklad eller annat gottegott men pesto? Jajaja.

Don't tell me not to leave right before I go, you don't even know what you're asking me to do.

Abstrakt är det jag vill
Abstrakt är det jag drömmer
Konkret är det jag har
Konkret är det jag aldrig glömmer
Abstrakt är längtan före
Abstrakt är saknad som blir kvar
Konkret är det jag hade
Konkret är det jag inte längre har
Abstrakt är stunder av glädje
Abstrakt är känslan av smärta
Konkret är tårar som rinner
Konkret är ett brustet hjärta




(Källa 1, 2, 3)

En grå onsdag fylld av florsocker från himlen. Tycker verkligen att all snö som vill komm får ta och göra det nu. Vi ställde in projektandet pga knappnålarna från himlen och jag kröp istället ner bland täcken och seveneleven brownies hos Joanna en stund. Borde göra en himla massa men orkar inte så jag stupar nånstans istället.

Juice.

Myckemyckeroligt att skriva arbete om God Morgon juciernas marknadsföring och de fyra p:na. Slutar om 20 minuter och då blir det firre till lurre och sedan projektarbete hela dagen lång. Ikväll önskar jag att det vore Grey's Anatomy men det är det icke, kansek ska ta och titta ikapp mig på Paradise Hotel? Något att tänka på... Tjing!


LIVING THE DREAM

Gissa vilka som startat blogg? Jo, mina snyggingar Julia, Mickaela och Mathilda. Tycker ni kikar vad de har för sig och vad de tycker om allt och inget, vad de har på sig från världens alla hörn, och annat från alla hörn av Stockholm och främst kring rådmansgatan där både Treat och Norra Real besöks varje dag, iallafall nummer 2 - klicka på bilden nedan.


Jag är inte den som är den, men om jag vore:

(så skulle ett inlägg om kläder ser ut ungefär såhär: GE MIG TACK!)

(Från Complement, Monki, H&M)

"George Clooney är så snygg", spaghettiben och pannkakor.

Idag har det hänt tre grejer som är värda att dela med mig av.

1. På tunnelbanan imorse (eller morse och morse, mer lunchtid) påväg till skolan satt två tanter, minst 60 plus med grått lagt hår och pälsar, rött läppstift och glasögon på nästippen. De påminde varandra om att ikväll var det minsann guldbaggegalan, "Men det är ju inte den som är intressant, utan alla kändisar! Mikael Persbrandt... (de tittar tyst ut i tomma intet några sekunder) Och George Clooney! Han är så snygg. Mm-m." Okej.

2. Jag och Caroline vågade på oss ett skivstångspass för första gången på över ett halvår. Och det där uttrycket när man har spaghettiben, jag har nog aldrig riktigt förstått vad som menas för... HERREGUD... H-E-R-R-E-G-U-U-U-D!!! Jag kunde inte gå rakt efteråt. Kommer nog inte komma upp ur sängen imorgon, än mindre klä på mig. Får man sjukanmäla sig pga träningsvärk?

3. Som grädden på moset eller på spaghettin egentligen, så hade min käre mor lagat pannkakor till middag. Det satt fint.


måndagstexter.







(Källa 1, 2, 3, 4, 5, 6-unknown)

RENT, will I lose my dignity, will someone care?



Fika/sen lunch/middag med Julia, Nicklas och Josefine på Vurma. Mycket gott men jag fick en baconbit i min macka av misstag, oj vad jag åt apelsin och allt möjligt efteråt för att få bort smaken. Usch. Sen begav vi oss till Östra Reals uppsättning av musikalen Rent. Nicklas var smått chockad över att jag aldrig sett den men nu har jag ju sett en förkortad/knäpp version. Duktiga var dom och roligt var det. Vinkade sedan hejdå till Nicklas och köpte två tidningar påväg hem samt mjölk på pressbyrån. Nu ska jag skriva klart oppositionen till imorgon och sen läsa mina inköp för, hör på detta; jag börjar 12.05 varje måndag hela vårterminen.

en rödtott, jude law, en halv kladdkaka och några liter te.

När jag stod i duschen plingade det på dörren, och Joanna stod där glad i hågen med ridbyxor på. Vi åt mat och gjorde te, tittade på The Holiday och dregglade över Jude Law. Ärligt talat, är han inte Guds gåva till människan så säg. Inte helt okej. (Gissa vem jag har som skrivborgsbakgrund.........)
Ett avsnitt av Glee tittades på och sen bäddade vi ner oss i stora sängen med tusen täcken och kuddar för att kolla på dålig film på tv4 alternativt läsa horoskopet inför 2010. Var det inte knäppt att min mobil krånglade och jag lämnade in den, och det faktiskt stod exakt så? Läskigt... En hel del annat stämde också! Några cosmopolitan och veckorevyn senare somnade vi och Joanna gnisslade tänder hela natten lång. Nu på morgonen har jag städat hela lägenheten och Joanna den stackarn har pluggat en hel massa matspjälkning (jobbigt ord) i Biologi B, det har även tittats på Robinson Karibien och Färjan. Himla party program som går en söndagsdag måste jag säga.
Om några fem-minutare ska jag iväg och fika på Vurma med Nicklas, Julia och Jossan för att vi senare ska bege oss och kolla på Östra Reals uppsättning av Rent. Ska bli en fin avslutning på en lugn och mysig helg!


en parantes.

(Igår skakade Vickan rumpan inför fullsatt lokal i frihamnen, och idag åker Nicolas till Argentina och WIPEOUT! Många coola i vår klass. Och ja detta är verkligen en skrytparantes, men jag känner mig som en stolt mamma... hihihihi)

universitetet 15-23.

Igår var det alltså fest för ÅF på Universitetet. Dessa töntar var i Allhuset (rummet bredvid dörren in till restaurangen) och fjantade sig lagom mycket med fel foundation och magtröjor, så mycket att polisen kom och besökte en stund.
Annars sprang jag mest runt som en tok med brickor och samlade in glas och bjöd iväg de sista vinglasen och fyllde på glas till höger och vänster samt övade min kapsylöppnarteknik på typ 3 backar Heineken. Har hällt ut så många halvfulla glas att den mängden hade kunnat försörja mig och mina vänners helger flera veckor framåt.
Också kul när överförfriskad 40 plussare kommer fram och sluddrar ur citat från sällskapsresan, typ "ja man var ju nykter imorse men nu börjar det ordna upp sig" tar ett glas vin i varje hand och vinglar iväg. Så jag har ju knappast tråkigt liksom.

Tänkte att ni verkligen undrade hur det var igår så nu vet ni. Nu städar jag i strumpor och stor t-shirt till extremt dålig musik. Ytterst givande.


1. Här hade Club Supreme sitt tillhåll. 2. Här var ÅFs party och jag sprang framochtillbaks och uppochner där pilen pekar. Det vita taket är restaurangen. (Eftersom ni är SÅ intresserade har jag tillochmed gjort kartan själv!! SHIT!!)

100121

Jag kan inte beskriva med ord hur otroligt otaggad jag är på att jobba i 8h imorgon. Det är inte jobbigt egentligen, nej, jag är en trevlig människa och de vet ju att jag inte kan allting så det är okej att fråga. Men åtta timmar jobb när jag hade kunnat göra så mycket annat. Vad hinns med på åtta timmar?

- Dricka åtaliga koppar te, och minst lika många kisspauser som fyllda temuggar.
- En hel natts sömn. Typ 2h över om det är vardag och 2h för lite om det är helg.
- Läsa kanske 1 riktigt bra bok.
- Bada väldans länge så tårna blir till russin och man blir helt seg efteråt.
- Promenixa runt valfri stadsdel.

Ni fattar?
Men nej, jag skall prompt befinna mig i ett restaurangkök och svettas. Riktigt riktigt rolig fredag! Som grädden på moset ska jag till tandläkaren innan. Hoppas dom borrar och bedövar så jag inte kan gå till jobbet.

100119

Regnet lurar i molnen och det sista jag vill är att gå ut. Tvättar kläder för fulla muggar men det gör inte så mycket, jag tycker om lukten av torkrum, nytvättade kläder ni vet. Ibland när man går på gatan så sitter det, i knähöjd ungefär, ventiler där det bara ångar varmluft från tvättstugorna. Vid ett sånt hål är det inte helt omöjligt att jag befinner mig lite då och då.
Lyckades förresten, apropå ingenting, göra en inbakad fläta på mig själv, dock hamnade den liksom på högkant? Vet inte hur man ska kunna rätta till det där.

Förresten tycker jag vi önskar oss en vår, (för _så_ långt bort är den ju inte, 2 månader som allra mest?) då det ser ut lite mer såhär:





(Bild 1, 2, 3, 4)

grafisk kommunikation i 3h.


Mycke roligt. (Känn er hedrade, Andrea, Julia, Joanna och Ludvig. Fina bilder på er är numera i min folder.)

and so it is just like you said it would be, life goes easy on me, most of the time.

En ledig dag är lika med en ordentlig frukost. Såhär såg min ut: (jo, jag bakade faktiskt scones. Verkligen hjälp vad gott det är)


how can I decide what's right, when you're clouding up my mind.

Vet ni vad man kan göra en söndag?
Laga laxpasta för tredje gången i helgen bara för att det är så extremt gott, titta på missade Grey's Anatomy-avsnitt på ch131.com, dricka mängder av te, mysa omkring ensam i lägenheten iförd rutig skjorta, mysshorts och raggsockor, göra spotifylistor för livets alla tillfällen, måla naglarna sådär blodröda, läsa fina böcker, överväga att klippa luggen kort igen men ångra sig, överväga att färga håret och inte bestämma sig, duscha i en halvtimme bara för att man kan, absolut inte diska eller städa... Ja ni förstår.
Det är iallafall precis vad jag har gjort idag.

Och det bästa? Jag kan göra samma sak imorgon också. För jag är nämligen ledig och jag minns inte sist det hände.



(Bild 1, 2)

my head is spinning around, my heart is in my shoes.


Tittade på denna konstigt fina och bra filmen med Joanna och Jonatan igår. Den var inte som vanliga filmer, men jag gillade den ändå. Knäpp och engelsk, upprorisk tonåring, lillasystrar som röker och dricker öl, mamman som inte bryr sig värst mycket... men bra var den!

Därefter åt vi mat, och sen skulle Jonte iväg så jag och Joanna kliade hunden bakom öronen, kletade mascara på ögonfransarna och spelade denna på högsta volym hos henne. Därefter begav vi oss såmåningom till Knast, eller fd. Knast, vad det heter nu vet jag inte... men då såg det ut såhär iallafall:



Vid strax innan stängning tog jag och Julia vårt pick och pack för hemfärd, en hemskt bra dag var det!

let's go bowling.

Fredagen bestod av goda betygsnyheter, sen var skolan slut. Mötte upp Julia och tittade på nya Myrorna, sen hyrde vi Män som hatar kvinnor (fattade noll förra gången jag såg den så det var lika bra att se den igen då tjejen inte hade sett den!), bakade scones och drack te ur muminmuggar. Rullade hemåt för att vända och bege mig till söder där det skulle bowlas! Började med två streck, alltså ränna båda försöken, för att sluta timmen med en strike.
Gick 50 meter bort och över gatan och bänkade oss på Viking i någon h. Tröttheten smög sig på och tillslut åkte alla hemåt, fick sällskap från slussen till och med.


let's raise our glass to the ceiling cause this could all go so wrong, but we're so happy.

"Don't push it we both know, I'm falling everytime. You look at me like you did when you were mine."
En mycket fin rad i Lalehs låt Hide away, vilken har gått på repeat här sedan jag kom hem.
Har en sisådär 1,5-2 sidor kvar att skriva på samhällsuppsatsen, vilket känns överkomligt. Då är typ 1,5 av dem analys, dvs babbla på, det bara rinner ut i fingrarna. (Paus i bloggskrivandet skedde här på 5 min, skrev hela 151 smarta ord, där ser ni!)


(När det blir lite trist bland havsrättskonventioner, FN, anspråk och andra viktiga ord så tänker jag lite på sommaren så blir det bra igen. Det är inte långt kvar!)

was looking for a place to hide away, insted i lost the heart i gave away.




Ett
, två, tre (unknown)

"Don't tell me not to leave, right before I go. You don't even know what you're asking me to do."

don't tell you weren't thinking exactly the same.



Ett, två

En onsdag bestående av en hel massa fint. Skoldagen var snabbt avklarat och extremt effektiv; betyg i natur och höll det jävla talet på svenskan, äntligen. Åkte till Joanna och slingade hår, åt mackor och tårta, tittade på tv. Åkte till lokalen och städade lite, eller ja, låtsasstädade, umgicks mest. Sen åkte jag, Julia och Jossan till Café Fix och åt massa gottis och pratade igen oss med Julia som har varit long gone i tre veckor 4,5 timmars jetlag bort, i Indien. Mycket mysigt och även fast temuggarna var kalla efter ett tag så fortsatte munnarna att glappa i takt och vi lämnade inte stället förän 2 timmar senare. Mycket fint!

Nu har jag bara samhällsuppsatsen kvar.. Men den tycker jag inte vi pratar om. Utan tittar på bilderna ovan och låtsas att det är sommarnatt, du ligger på gräset och tittar upp på stjärnorna, dröm dig bort. Jag ska läsa min bästa bok nu, och jag ska iallafall drömma mig bort som i alkoholdimmor, till festivaler och andra länder. Det är där jag vill vara nu.

utanför fönstret gick natten omkring och planterade drömmar i gräset.



Vill tänka på: bruna ben, dagslånga picnicar, bodybutter, varm choklad, citronsorbé, lukten av västkusten.
Men tänker på: talet, bokpresentationen, läxförhöret, uppsatsen.
J&J och jag bakade iallafall tårta idag för att lindra tisdagsångesten. Kladdkaka-frysta hallon-kladdkaka-grädde. Den ni. Helmumsigt och utan anledning alls, det får man när plugghögen är högre än en skollinjal, och det är den nu vill jag säga. I huvudet åtminstone.

en extreeeemt kul måndag.




No further comments, ni hajar. Jag är begravd i plugg. Återkommer om jag kommer nån vart, men antagligen inte.

you look at me like you did when you were mine.

Två fina tips såhär en söndagskväll. Vi börjar med Laleh. En fantastiskt duktig tjej med en otroligt fin röst. Låten Hide away talar för sig själv. Jag älskar varenda rad.



Sen tycker jag vi tänker lite på författaren Johanna Nilsson. Jag har lånat en bok på bibblan i skolan som heter "Hon går genom tavlan, ut ur bilden". Har inte hunnit läsa mer än en knapp fjärdedel men språket är ju fantastiskt, jag förundras de knäppa konstruktionerna och för att inte tala om själva berättelsen. Den är ju slående.
"Utanför fönstret gick natten omkring och planterade drömmar i gräset."
"Alla hus såg ut som ansikten, bilarna var platta krokodiler eller knubbiga hundar, motorcyklarnas två öogon snurrade vindögt omkring på vägarna och lyktstolparna var magra giraffhalsar som stångades med himlen. Hon hade skrivit det där i en saga en gång och fröken hade tyckt att hon var påhittig. Fröken förstoid inte att också det konstiga kunde vara verkligt."
Och en hel massa andra fina meningar som jag dock inte hittar just nu. Men iallafall. Läs den.

hur det såg ut i fredags.






jag ska lämna den här hålan med blåljusen på, jag ska långt, så långt bort som det går.

Fredagen bestod av en himla massa mat, människor och småkändisar hos familjen Janson/Carlsson. Äldsta systern i skalan fyllde jämnt och det firades med bubbel och sång. Skymtades på plats gjorde Fattaru-killen, skådespelaren som spelar Jorge i Snabba Cash samt tillskottet bland svensk rap - Näääk. "Jorge" sprang för övrigt omkring i en Näääk-tröja.
Vi begav oss till Klubb Hybris som huserade i Vinvalvet på södermalmstorg, drack öl och myste. När musiken skruvades ner och ljuset tändes klättrade vi uppför kullarna till Mosebacke där självaste Näääk hade spelat, och mötte systrarna Carlsson som även minglade runt med snyggingen Joel Kinnaman, även han med i Snabba Cash som "JW" men kanske mest känd för rollen som Dickan i Tjenare Kungen. Han halkade för övrigt in i en lyktstolpe och utropar "FUCK!!" och Joanna kontrar med ett likadant utrop.
Därefter rullade vi hem till Joanna och åt upp en himla massa mat och somnar, skedandes bland lakanen.


springspringspringeling.

Så fort tolvslaget vid nyår är över börjar nedräkningen till våren.
Våren är lika med: blekblå jeansshorts, mörka solglasögon, att kunna gå ut i bara kofta över tröjan, eller en tunn jacka, converse, lukten av bortsopat grus från vintern, den första solen på blå himmel, takeaway mat på en brygga långt bort, hur staden långsamt vaknar till liv igen efter vintern, musik som denna spellista, äta mumsig italiensk glass på en solig trappa, behöva kisa åt himlen och solen för det är tack och lov så ljust, jeansskjortor, långa promenader på kvällen med en extra tjocktröja och strumpbyxor (för lite kallt är det ju), kullerstenarna i gamla stan, och när man kan ha klackar på sig utan att halka runt som bambi på isen, och hel massa mer. Jag tycker vi längtar lite extra så kanske det går fort denna gång!




(Källor 1, 2, jag)

100106

Hur kan jullovet kännas som tre månader, vara tre veckor, och sommarlovet tvärtom?
Idag är jag hör och häpna redan vaken, påklädd och äten samt har skrivit klart naturinlämningen. Fast jag tycker inte vi pratar om vad jag ska göra idag (friskiskort, religionuppsatsen, inför nk-provet, talet?) utan om någonting lite roligare.

Nämligen böcker. Såhär, att jag har samlat på mig lite boktips som jag blivit påtvingad, frågat om, tipsad om, osv. Här är allihopa:

Kärlekens historia - Nicole Krauss
Ett annat sätt att vara ung - Per Nilsson
Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket - Gunnar Ardelius
Tordyveln flyger i skymningen - Maria Gripe
The Notebook - Nicholas Sparks
Maskrosungen - Sandra Gustafsson
Svarta Vykort - Marcus Birro
Ingen hör hemma här mer än du - Miranda July
Milennium-triologin - Stig Larsson

Vilka fler borde få äran att lånas på bibblan och bläddras igenom under våren tycker ni?


then the ecstasy turns the writhing light through our windowpane, now I am gone, I left flowers for you there.

Nu ni. Här är en såndär tokigt underbar lista över föregående år som jag svarat så ärligt jag kunnat på. Sätt igång och läs vetja!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag hade aldrig varit i Danmark förrut, så jag antar det är en, om än tråkig, första gång. Och alla dessa utekvällar, jag fyllde ju för tusan 18 och fick göra nästan vad jag ville i hela världen. Sen åkte jag flyg helt själv till ett annat land för första gången, det var ju lite pirrigt.


Danmark, sommar, sol, vänner och äventyr.

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag tror inte jag hade några och isåfall gick det nog inte så bra, med tanke på att jag inte ens kommer ihåg dem.

Vilka länder besökte du?
Tyskland och Danmark.

Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Jag vill träna mer, göra mer impulsiva saker. Jag tränade bara första halvåret för det kändes onödigt med friskiskort i höstas då två av sex månader redan hade gått och varför skulle jag då betala för dem? Dåliga ursäkter, men nu är det slut med sånt iallafall. Och impulsiva saker. Jag vill resa till London, Paris, Berlin igen. Dansa på trånga klubbar med brunlockiga pojkar med skorrande r och brittiska vokaler. Vara högst upp i eiffeltornet och längst ner i Berlins gröna parker med en liter öl för 1 euro. Jag vill att den svenska sommaren ska vara längre. Och jag ska lära mig uppskatta mig själv lite mer.

Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?

P&L var några magiska dagar. Lördagen blev söndag men det känns som en endaste lång dag, när vi köade till Håkan. Men det är ett datum, 27-28e juni. Den konserten var magisk. Och någon gång nu i december, när vi hade varit ute, och låg som vanligt på morgonkvisten i Joannas säng, hon, jag och Ludvig, blandat med lakan och armar kors och tvärs, och allting var fantastiskt roligt. Jag hade så extremt kul åt ingenting. Och sen kommer jag väl minnas alla stunder av kärlek och brustna hjärtan, och även Berlin såklart.


Berlin. Billig mat, glass, alkohol. Soligt påsklov.

Vad var din största framgång 2009?
Jag inbillar mig att jag skaffade mig lite mer självdiciplin, jag vet inte hur det blev med den saken, men jag tror det gick bra. Jag har lärt mig att prata om allt jag tyckt varit jobbigt, både med de jag kan lita på och med min mamma. Jag har för sjutton gubbar lärt mig prata med min mamma! En guldstjärna där tycker jag, det gjorde jag inte så mycket innan.

Största misstaget?
Alla människor jag sårat, utan mening. Det bara händer. Och jag hatar mig själv för det.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag var så pass sjuk efter lägret i Danmark att jag inte kunde åka på Emmabodafestivalen (vilket jag tror hade kvalificerat sig en plats på bästa datumen år 2009) så det säger nog en del. Jävla astmahosta. Plus några vanliga förkyldningar men det går ju inte att göra så mycket åt...

Bästa köpet?
Alla one-size stora tröjor som jag i princip bott i. Mina jeansshorts som köptes på second hand i Berlin och kostade 3 euro som jag bodde i hela sommaren. Mina svarta converse. Ja, ni förstår, sånna där tidlösa kläder och skor som kommer hålla i all evighet.

Vad spenderade du mest pengar på?
Innan jag fyllde 18 var det väl kläder. Nu har det sorgligt nog varit alkohol.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Någon, något, de som gör mig glad vet om det, för jag försöker säga det till dem, även om jag är rätt dålig på det med. Sommaren gör mig alltid glad.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?

Annika Norlin och Anna Järvinen - Varje hjärtslag
Jason Mraz - You and I both
Bright Eyes - From a balance beam
Moneybrother - Born under a bad sign
Bon Iver - re:stacks, Skinny love och For Emma
Anna Ternheim - What have I done och Damaged ones
... för att inte tala om alla Håkanlåtar som alltid dunkar bakom revbenen, i hjärttrakten.


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Oj, detta år har varit så extremt roligt så jag har nog varit gladare. Klart allting inte varit som att flyga över rosa moln, men som Pippi (klok tjej) säger, man måste vara ledsen innan man vet hur det är att vara glad... fast hon säger nog ha tråkigt och ha kul. Men sak samma. Jo, jag har varit gladare, för det har varit ett himla händelserikt år!

Vad önskar du att du gjort mer?
Jag borde ha tränat mer, det vet jag ju. Jag vill bli piggare, och jag tycker ju det är roligt, men det har väl bara blivit som det har blivit. Inte värst party. Men det har varit ett väldigt bra år, jag vet inte riktigt vad jag borde ha gjort mer för det känns ganska fulländat.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Oj, ältat mindre, tänkt mindre på jobbiga saker, klandrat mig själv mindre... sånt där vanligt.

Hur tillbringade du julen?
Hos låtsas/extra/plast (vad säger man?) pappas föräldrar med mamma och hans syskon samt deras barn, låtsaskusiner eller hur det nu blir. Mycket mat, kalle anka, paket. Som det ska, lugnt och stilla.

Blev du kär i år?
Jag tror det. Men det var fler brustna hjärtan än kärlek detta år.

Favoritprogram på TV?
Jag vore ju galen om jag sa nånting annat än Grey's Anatomy, det är i princip det enda jag följer på tv.

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hatar är nog att ta i men jag har upptäckt att jag inte passar ihop med vissa människor, helt enkelt. Sorgligt men sant.

Bästa boken du läste i år?
Oj. Jag önskar att jag hade läst mer, det gör jag verkligen. Men något som jag slukade flera gånger om, på engelska var ju the Twilight saga. Även Sommarboken och The Notebook fick sig en omgång och de var lika bra som alltid.


Sommarboken och Twilight.

Största musikaliska upptäckten?
Bon Iver, Animal Collective, Band of Horses, Fibes, oh Fibes! samt återupptäckten av Bright Eyes har sjungit ljuva toner ur mina högtalare hela året.

Något du önskade dig och fick?
Jag önskar mig inte så mycket för jag blir mest besviken. Men det var skönt att få ett jobb att ha på eftermiddagar och vissa helger.


Vid kiosken springer hundar, katter och golfare.

Årets bästa film?
Jag har tittat ganska mycket på film men inte fastnat för någon speciell. Känns ju sådär, då det nog varit ett ganska bra filmår.

Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Jag fyllde 18 och firades med syster, mamma, låtsaspappa samt systers pojkvän på restaurang med champagne och god mat. Sedan sprang jag iväg och mötte Joanna och vi sprang åter till Baba sonic (fyllde som tur var år på en onsdag) och dansade oss svettiga genom natten med Andrea, Zoë, Ludvig och en hel drös annat folk. När vi satt på Joannas balkong, Ludvig och jag, sa han att "Detta är vad du kommer minnas av din födelsedag. Sitta och röka på balkongen och dricka filmjölk". Och det gör jag ju, men jag minns allt annat också. Det var en himla bra dag det där.



Sextonde september, min födelsedag och morgonen där efter hos Joanna.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Lite färre brustna hjärtan och fler glada leenden, inte så många vresiga viljor och lite mer öppnare förstånd. Luddigt svar, men alla har varit lite för vresiga detta år. Lev livet istället, tänk inte på småsaker, det blir man bara gråhårig av.

Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Ehm, strumpbyxor + whatever? Knappt haft jeans på mig nån dag, kanske 1 av 12 månader sammanlagt i dagar. Min svarta tajta monkikjol har också fått hänga med. Äsch, rutiga skjortor, vita linnen, jeansshorts, svarta strumpbyxor, converse, stora over-size tröjor, uppkavlade ärmar, skinnväskor, stora halsdukar, osv.

Vad fick dig att må bra?
Mina bästabästabästa vänner.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Precis som alla suckers för Twilight skulle jag inte någonstans banga på Robert Pattinson eller Taylor Lautner.

Vem saknade du?
Någon. Ingen. Jag tror inte det iallafall.

De bästa nya människorna du träffade?
Det vet ni om.



Ett sjujävla bra år helt enkelt. Och detta tog typ en timme att göra. Men värt var det iallafall!

it passes right by me, it's behind me, now it's gone. and i can't life you up, my mind is tired.

En vecka i dalarna, 10 bilder.









no one's gonna love you more than i do.

En dag som precis som många förr slutade på Little Persia.








2009 AS A MOVIE


sista dagen på år 2009.



Fantastiskt god middag hos Sara i nockebyhov(?), trerätters och massa bubbel, partypoppers och tjusig dukning. Lite för mycket för vissa klena amerikanare, men fyrverkerierna var kalas och vi hade nog bäst utsikt skulle jag säga. Knasig hemfärd inåt stan och vi landade hos Bo där vin vältes, jäger shottades och det pratades tills klockan slog halv fem och vi kände oss klara för den här gången. Ren tur att det stod en taxi utanför dörren för vi hade nog aldrig kommit hem annars. (Den sömnen som följde, tror aldrig jag varit så trött nånsin!)
Ett finfint nyår måste jag säga!

RSS 2.0