SÖNDAGSBESTYR

Vaknade i ett kaos av täcken, klockan ringer och visar på 11.00. Har sovit 4,5 timme. Måste upp till mat med Julia, drar mig iväg till Fridhemsplan och möter upp henne och vi släpar oss till Vurma. Två bakismonster slänger i sig varma mackor och kaffekopp på kaffekopp.

Tar bussen till församlingslokalen, tittar på miniorernas konstiga lertomtar och köper lotter för att vinna fruktkorgar (vann inget). Vi köper dagens andra kopp kaffe och klämmer en kladdkaka med vispgrädde. Delade bord med skäggiga damen, tog påtår på kaffet för att vakna.

Tittade på luciatåget (man skäms och gråter om vartannat för de är så dåliga/gulliga) och gick en vända bland kläderna och prydnadssakerna. Sålde lite ljus tills stället stängde. Vi smet när det var dags att städa. Köpte julklappar på Åhléns. Och mat på Ica. Fina fisken.

Nu: How I met your mother + sommarplanering (ojdå) samt ett bad på det. Förbereda sig mentalt inför en till vecka. Hallelulja. (Ps, såg världens snyggaste skor på Åhléns idag. Tror jag faller för dem.)


Vurma.se

18.59

När jag bara varit vaken i 2 timmar och det redan var becksvart utanför fönstret gav jag upp tanken att ta mig någonstans för att göra av med pengar. Får klä på mig ordentligt senare ikväll för Lisa och Julia kommer hit och vi ska dricka vin, därefter köra klackarna i taket på antingen ACE eller NU! eller var vi nu kan tänkas hamna. Kände för att skriva nånting som att natten är ung, men det lät lite för käckt.

 Har faktiskt sagt så till en kund på Berwald en gång, han var lurig och ville köpa massor med vin på alla våningar men jag fick äran att neka honom och sa då nånting i stil med "kom tillbaka lite senare, kvällen har bara börjat!". Haha. Herregud. Får väl lära mig något bättre sätt att göra det på på den där alkoholkursen jag ska gå på. Kul att göra något annat en dag som omväxling. Har även fått en annan slags anställning och detta är fram till sommaren vilket jag är glad över, ska berätta mer om det nån annan dag när jag fått lite mer klarhet över allt. Säsongsavtal som alla andra där! Fast månadslön. S K Ö N T.

Nej nu, ska jag plocka undan lite här då det ser ut som ett mindre kaos. Och så ska jag klä på mig någonting, jaaaarrå. Fast Harry P nr 2 går ju på Kanal5 just nu, lite svårt att slita sig.........


Harry P på tiden då det begav sig (världens mest tillgjorda hejehejjjj-bild)


LÖRDAG

Avslutade jobbveckan med ett pass på Berwald. Jobbade totalt 16 timmar igår och sov 15 timmar idag, vaknade klockan två. Heja mig. Känner mig helt slut i huvudet men skulle vilja ta mig till Fridhemsplan åtminstone, för att köpa nån julklapp men också för att titta på ett par finare vinterskor än mina mammadojor som jag går omkring i. Varma men ack så tråkiga.
Funderar på dessa eller samma modell utan snören på sidan.


t o r s d a g

Slentrian. Dagarna går och jag hänger knappt med. Eller så går de långsamt nog och jag har segat ner. Vill inte ha snö, vill inte att det ska vara mörkt i ett halvår. Vill inte en hel massa saker. Ingen energi till att skriva här för den är så ful.

Men några bra grejer:

- Tre Håkankonserter bokade; Göteborg, Stockholm, Västerås.
- Ska gå "Ansvarsfull alkoholservering" = jobbet vill ha mig där ett tag. Känns ju bra, eftersom jag inte vet vad jag vill göra alls. Gillargillargillar.
- Löning. Say no more.


Det var väl det. Energin är noll. Bye.


River en vacker dröm, Lund



Min film, och bilden som visas på projektorduken efter 21 sekunder typpp:



Min bild från spelningen i Örebro förra våren! Haha. Helkul ju.

HÅKANx3


Att se Håkan och gubbarna 3 gånger på 7 dagar lever man nog på hela hösten. Underbart har det varit. Köpenhamn-Lund-trippen förgyllde höstmörkret och det får man leva på ett tag till vårturnén. LIKE LIKE LIKE it a lot!

+















HUR FINT OCH BRA VAR DET INTE? Rätt in bara.

Vi går ut och brinner upp i natten och skyller allting på våra fyllehuvuden

5 av 5 toasters

Håkan Hellström, vilken man. Hittade inget klipp från igår ännu, men detta är från scandinavium, samma sista bästa fina fantastiska låt.



Blitt sparkad runt några gånger
som en del måste bli
För att fatta vad som betyder något
och vem som går att lita på
Men när du var med mig
musiken slutade aldrig
Du får mig att hänga, hänga kvar
Jag tror att när vi går genom tiden, att allt det bästa inte hänt än


2010-11-10





Alldeles förträfflig onsdag.

h2o


Regn gillar jag. Slask är hemskt. Men snö kan vara fint om det är minusgrader hela tiden. Idag har det regnat medans temperaturen varit vid nollstrecket. Därav slasket. Hemskt. Fullproppade tunnelbanor pga "halt spår" (jaha, nähä, i år igen?!) fast det var två positiva saker med detta; 1) jag var tack vare text-tv väl påklädd med dunjacka och kängor samt 2) det var ljust på marken för lite av snön hade stannat kvar (det är alltid trevligt att se var man går liksom). Så, tisdagen, helt okej!

söndagskläder

Såhär såg jag ut när jag bar ut glas och kartonger för att sopsortera lite i söndags. Helful kombination men värmande och det var ju huvudsaken; två tjocktröjor, tights, basker, halsduk, tjocka sockor och mammas blommiga galoscher! Tur att det är ungefär 30 meter högst för mig att gå. Ner för en trappa och över en liten minilekplats.


v45

JOBB JOBB JOBB.
Konferenser, kuponger, reservationer, specialkost, bära tallrikar, servera vin, bubbel, avec, underhålla ABB och en gymnasieskola. Humm. Jarrå!

Har laddat upp med räkröra och bakpotatis till middag samt lite glass på det - nu är jag redo för....... sängen. Heh. Adios!



+++++++++++++++

Är lite lätt chockad över min hurtighet idag. En annan söndag har jag inte rört mig ur fläcken men idag har jag ätit, städat hälften av vad jag ska och diskat allting, men plockat iordning och tillochmed vattnat blommorna! Jag är chockad, som sagt.

Jag har läst GP på internet och vad KUL då att Håkan var übergrym igår, verkligen, KUL för dom som var där (inte jag alltså). Men se här, jag har lagt låtlistan i ordning iallafall. FAN VAD KUUULT att han spelar de nya låtarna jag gillar mucho; jag vet vilken dy hon varit i, samt shelley. GILLAR!

Klicka på bilden nedan så har ni låtlistan i spotifyform. Nu ska jag fortsätta mer hurtigheten medans den infinner sig.


Bild

2010-11-07


Efter en dag i soffan med Teen Mom WKD break på MTV var det en helbra kväll som följde; mys hos Mickaela och därefter NU!. Jag har nu inte mindre än f y r a medlemskort. NÖJD TJEJ? Jarrå. Vad ska jag med dom till? Ingen aning......

Idag söndag, städa och boka tvättid samt göra mig psykiskt redo för jobbveckan, men det skall nog gå bra minsann! Efter att herr kiropraktor knakade ryggnackehuvud till rätt plats i fredags så mår jag mycket bättre. Nu: te och en macka. Omnomnomnom.......

090904


haha jag är frälst



Kungarna av Tylösand, vilket jävla offerprogram. Men fan vad roligt ändå.

oh the misery

Har tillbringat dagen med Kungarna på Tylösand samt fick ett ryck och städade i snigelfart så nu är det åtminstone lite renare på rummet (man ser golvet, halelulja!) och den gamla dataskärmen och allt sånt tjafs är bortburet. Lättttttnad att kläderna inte ligger i en hög (vilket de brukar göra från att jag kommer tillbaka från tvättstugan tills att jag har använt upp dem = ständigt kaos).

Imorgon har jag kiropraktortid, hoppas han/hon kan göra något åt ryggnackhuvud-värken.

Sålänge:




2010-11-04

Nackspärren och huvudvärken minskar varje dag, det är bara extremt freaking konstigt att det bjuds på huvudvärk i 2-3 dagar utan speciell anledning. Humm, i tell ya.

Igår tog jag mig igenom Bartenderskolan a la tv3play, idag blir det Kungarna av Tylösand, hehe. Bärbar dator är nog det smidigaste som uppfunnits sen skivat bröd.

Imorgon får jag för fasen pallra mig till jobbet, tror jag. Det verkar ju inte bli värre men inte sämre, så då får jag helt enkelt bita ihop.


Nu: kanal5play, here I come!


daniel adams-ray



Vilket geni. Ska släpa mig till Åhléns imorgon och köpa med mig hans nya skiva. Eller borde förövrigt beställa ett gäng då jag har en hel del på listan som jag vill ha i min ägo. Här kan du köpa Svart, vitt och allt däremellan, men jag väntar nog lite grann tills den finns på spotify för att lyssna igenom allt för att veta om det är värt pengarna, hehe.

höjdpunkter från 2 steg från paradise

Det dom aldrig nämner
"Vad är det som krävs för att stanna kvar
som inte är säker men aldrig tvivlar
som inte har nån storlek alls
inte har någon genans
Som får en att ropa till balkongen "kom ner!"
får prästens dotter att rymma med en knarkare
som får en att säga i natten 'jag behöver nåt starkare' (...)

Den kryper inte för nån
Den väntar inte på nån

Den är lika ren som ett barns ögon
den är lika skitig som marken på en tågstation
vad är det som inte har någon regering
vad är det politikerna aldrig nämner"

2 steg från paradise
"Plötsligt stiger febern över trettinie
Behöver ingen kristallkula
För o kunna säga
Att jag snart går i rännstenen"

Man måste dö några gånger innan man kan leva
"Och det var så mycket
som var sorgligt med den trippen
för han älskade henne inte
och hon märkte inget (...)

Jag var tvungen att förändra nånting
du hade just lämnat mig
jag vakna upp och höll om en dum trip
där i drömmen jag just drömt höll jag om dig
och jag såg min ungdom
trampa gasen i botten
och sen köra rakt in i en bergvägg
man måste dö några gånger innan man kan leva"

Dom där jag kommer ifrån
"Den finns en första plats som inte går att nå
För ingen tror att dom är nåt där jag kommer från
Alla försöker bli av med leran från göta älven som satt sig på själen
och på självförtroendet i varje tjomme
Jag tror jag älskar dom där
Jag kommer från (...)

Tough Alliance vad är det jag hört om koka kola vener
Ta det lugnt pojkar ni e baara halvvägs ner"

Jag vet vilken dy hon varit i
"Och hennes nya fina vänner
Tror de vet var hon kommer från
Jag är pojken i glasögon
Hon var kär i en gång (...)

Hon känner inte igen mig
Nej, åren har nog slitit hårdare på mig
Så jag säger inget
Vill inte genera henne
Men jag hoppas han tar han om henne väl
Tar hand om henne väl"

10 dagar till Stockholmsspelningen. 16 till Köpenhamn, 17 till Lund. Fina veckor är på intågande!


Foto av mig, way out west

perspektiv

Eftersom regnet smattrar mot fönsterblecken som hagelkulor, och min nacke och mitt hvuud värker som aldrig förr så tycker jag vi tittar på hur dagen hellre hade sett ut.

Jag vill ordna alla mina kläder och fina saker i ännu finare lådor. Som dessa.


Jag skulle tippa på att termometern står på inte mindre än 20 grader, och att man kan klä på sig sånna här skor utan strumpbyxor, utan att frysa.


Att sitta på en filt i en park med folk man tycker om, och ha huvudet flätat i en sånhär fin snurra! Det hade varit himla fint.


Secondhand-fynda ett par blommig shorts att springa runt i.


Sova bort dagarna ibland, när man inte har lust att gå upp. Bara för att man kan.


Bryta av de gulliga shortsen med ett par grova kängor (som jag för övrigt önskar jag hade haft på riktigt, helsnygga var dem) tillsammans med ett tjockt glansigt nummer av Elle.


Och helst av allt skulle jag vilja göra detta i en annan stad, som i Paris kanske.


20.44

Vinglade hem med trettionio graders feber och har sjukanmält mig imorgon. Varför är man alltid rädd när man ska sjukanmäla sig inför en beställning? Känns ju som man sviker laget liksom. Men nu ska huvudet tillbaka på plats och jag ska minsann kurera mig imorgon med sömn och snabbmakaroner.

RSS 2.0