new years eve.




Happy new year, gott nytt år, bonne année, felice anno nuovo, ein gutes neues Jahr, próspero año nuevo!
Ni fattar grejen. Håret är borstat, kläderna i väskan, skorna i påsen, snön faller ner från himlen, måste diska lite bara, smörja in det übertorra fejset och tillsist bege mig mot Joanna.

Ikväll ska klackarna upp i taket och nåde den som sitter still!

ÅRSAVSLUTNING, baba sonic.





091230



Näst sista dagen detta år. Har köpt allting som behövs inför imorgon tror jag nog, och snart så ska det minsann bli bildbomb från gårdagen, vilken kväll alltså. Men man mår som förtjänat.
Det var sjujäkla kallt att ta bilderna ovan och fula blev de också men så kan det gå när man har denna istället för denna som befinner sig i ludvika och kommer hem på söndag.

091228


Det har snöat tre dagar i sträck, termometern står på minus 10 celsius, Håkan Hellström med familj är spotted på södermalm, paradisasken börjar ta slut, snart är religionsuppsatsen klar, fryser om fötterna, och så vidare...
Imorgon är jag tillbaks i civilisationen. Ska bli muymuyMUY skönt.

LIVSTECKEN.

Jag är levande, om än väldigt trött för här blir man nämligen uppschasad vid nio-tiden. Vi har hunnit med en massa saker, till exempel:

* Besöka stugan och titta till råttfällorna (blö, det lämnar jag till nån annan), fota all frost och frusna bär, mata fåglarna och sådär.
* Panikhandla de sista julklapparna, en pippitröja och sånt där bland annat.
* Äta världens bästa laxlunch på åhléns (otippat nog).
* Julafton: mat i flera timmar, ännu mer efterrätter, chokladkola och kakor av alla dess slag, lärt låtsaskusiner att säga "bärs" (samt dricka det) och "bajssemla" (då skitungen heter selma men kallar sig själv för semla tillochmed).
* Äter mer mat, tittar på julfilmer och sånt där man gör runt julen.

Nu ska jag väl återgå till les normales tillstånd.
Bussen till Stockholm avgår från Ludvika den 29e - 08.10. HJÄLP.


bergsgatan, ludvika, dalarna.

Antingen ikväll eller imorgon bitti går flyttlasset med tusen julklappar och många kilo mat upp till Ludvika där julen skall firas i en vecka eller så. Tillbaks i stan är jag den 29e om allt går som det ska.
Där uppe får jag endast använda datorn till skolarbeten (sorgligt) så om vi gör såhär, som en liten julkapp, lite fina bilder och om ni klickar på dem så kommer ni till spotifylåtar, okej? God jul.






Källor 1, 2, 3, 4, (5:unknown)

091221


När man har planerat att besöka biblioteken är det faktiskt jobbigt när de har julstängt. Så det sprack ju. Då får man plugga annat så länge. För något måste jag faktiskt plugga innan jag går in i väggen sista dagen på lovet. Det skall försöka undvikas.
Så jag lyssnar på detta, detta, detta och detta samt försöker piggna till och klura ut vad jag ska ta tag i. Vad låter mest lockande, scientologi eller svenskatal? (Det sista gav mig en släng av ångest så jag tror jag gör det första.)

091220

Min datormus har dött så jag vet inte riktigt hur jag lyckades komma in här och skriva. Men hursomhelst. Nu har jag slagit in alla paket plus kommit på ett rim till det paketet som är bäst. Alltid något. Lyssnar på The Killers men ska läsa bok eller nånting snart om jag inte lyckas rota fram fler batterier för det här håller ju inteeeee.... gah.

Mina paket har sånt där kartongfärgat papper och röda snören om nån var intresserad, himla fint är det.

all i wanted is gone with your stare, all i wanted is gone with your stare.





en helt vanlig decemberfredag.






Vi föråt oss på knäck och kollade på Mord i sinnet tills ögonlocken vandrade neråt.
Idag har jag sovit 12 timmar (!!!!!! qué liksom) och slagit in mammas julklapp. Bra skit. Har kanske en julklapp kvar eller så tror jag. Bra där. Vad ger man sin pappa?

if only a heart could be as white as snow.







maybe we are the damaged ones, endless need like the burning sun, burns like you my damaged one.


Jag har nog aldrig sett såhär mycket snö nånsin. Inte i Stockholm på många år iallafall. Det är okej när man är inne men fy tusan om man måste vistas ute alltså. Herregud. Slask eller pulsa genom den, så är det. Shit. Sibirien har anlänt, liksom.
Bra saker comin' up: jullov imorgon, julmys hos bo, dalarna, mellandagsrean (hehehe), NYÅR... ja ni fattar grejen.

Nu ska jag UT till tvättstugan. Wish me luck, hoppas jag inte blåser bort.

innan djäkninnefesten såg det ut såhär.




well that's one less founded opinion, one more cause for a dispuit.





Det ser mest ut såhär nu för tiden, fast gatulyktorna utanför mitt hus inte är sådär hemskt gröna, kameran fick fnatt antar jag. Det är verkligen snöstorm, men det är lite tur att vi bara ska ta oss till fridhemsplan, inte så hemskt långt att gå i stormen.
Dagen var kort men produktiv, en redovisning på stammande engelska (varför blir man så nervös, jag känner mig ju inte det men beter mig som om det satt 500 personer i klassrummet när det egentligen bara sitter max 10 eller så?), en inlämning av bokpresentationen samt ett par skor köpta.

Snart kommer Julia och Johanna hit, bra tjejer och sen ska vi möta Sara på fridhemsplan innan vi beger oss till Djäkninnefesten på Viper. En tisdag, lite odd men kommer bli askalas!

so i fell like a girl from a balance beam, a gymnasium of eyes watched the hole inside of me.

Ibland vill man bara försvinna in i tillexempel en jättestor och tjock samt mysig tröja, som tillexempel den på bilden nedan. Det tär lite i mig när snön ligger på marken fastän jag inte har ett uns julkänsla. Den får gärna komma snart, tack. Tills dess förblir jag bitter.
Imorgon är det fekkefekkespåraspåra hursomhelst. Kommer bli bra!

ssssssaturday.




Lördag. Tjenare kungen, tre vänner, (de på bild plus Bo alltså, inte purjo eller flarran även om dom också är mina vänner), te och kakor. Mycket bra!

fredagfredagfredag i bilder.

(Varning för typ elva bilder)

14.30.


18.30.


20.00.


23.00.


23.30.


01.00.



01.00.

01.00.


01.15.


02.00.


03.00.

Ursäkta den otroligt jobbiga bildbomben. Men fredag = fin dag! (Parantes: på nyår klipper jag mina festivalarmband, ifall nån undrade förresten, det gjorde jag med förra årets tråkiga festivaler. Men nu ryker allt tror jag minsann. Slut på parantes) Fredagen spenderades hemma hos Bo som är nyinflyttad i världens bästa etta på Hornstull. Bra skit! Dans, alldeles för mycket dryck, kärleksfulla pojkar och en dammsugare... Ja, mycket skedde men som man säger - det som sker hos Bo stannar hos Bo. Eller något.

luciatåget i fredags.


Det där med luciatåg är faktiskt nånting extra fint. Kören är mycket duktig och hur tjusig var inte Linn som lucia? Lussebullar, peppisar och apelsinjuice därefter satt fint, och eloge till Bella som släpade sig dit 8.10, även fast hon var aningens onykter fortfarande. Mycket roligt.

djungeltrumman.se/ augustifamiljen

Och vad hittar vi väl där?



Jo, nämligen min bild. Andrea ringde i smärre chock och meddelade. Kul tycker jag! Fastän vi är färska sam/media:are som har dunderkoll på upphovsrätten så är det här bara kul ju, bra grej.

nu tar jag med mig pengarna hem för själen jag nästan sålde, jag sitter ensam i parken, jag gjorde alltid mitt bästa för den jag älskade.


En favoritbild får ni, och några små fina där i ytterkanten också. Blir nog inget ut-och-festa-på-tillexempel-babasonic idag, fortfarande lite sjukis. Glad onsdag!

"Jag rår inte för det, men jag kär i den fulaste flickan i världen... Och ingen vet om det, men jag ska berätta om allt för dig. Jag ligger på sängen, och tänker: "Tänk på mig!", jag är inte kär i henne för vad hon är, utan för vad hon inte är. Jag vet, det låter konstigt när jag säger det, jag är kär i den fulaste flickan i världen."

it's our name-day today, congratulations anna!

Ungefär så sa min engelsklärare till mig imorse, (rätt gissat om ni tror hon också heter Anna) och vi kan då konstatera att det är min namnsdag idag. Sånt har inte riktigt blivit firat här hemma men mamma bestämde sig för att ge mig en, för tidig julklapp, som hon kallade det. Mycket glad blev jag. En tjock bok fylld som ser ut exakt såhär:





Nu skall gitarren dammas av och stämmas, sen ska jag väl försöka mig på en truddelutt. Dessutom har min jacka från H&M kommit till Ica MAXI Lindhagen nu, wehey. Och så är det greys anatomy ikväll... Hmm, måste försöka se förra veckans avsnitt innan det nya ikväll, annars blir det rörigt! Nåväl, mycket babbel lite verkstad.

shake the leavs of the trees, watch them fall down on their knees.



Source 1 2

and my father locks the car, by the store, still we figure out the keys to follow him once more. oh my god.



Source 1, 2

Rubrik: Sufjan Stevens – The Mistress Witch From McClure (Or, The Mind That Knows Itself)

i was stuck in the middle, i'm stuck in the middle.

Idag tänkte jag: gå till skolan.
Istället: vaknade jag och var halvdöd, hostade, huvudet dunkade osv.

Så jag läste en bok, pratade med min sjuka jämlike Joanna, badade och blev fräsch, tittade på The Holiday och nu har jag hävt i mig en liter te och försökt få tillbaks rösten. Ska skriva klart psykologiarbetet tänkte jag, vore nice faktiskt. Också fila lite på bokpresentationer och allt vad det är i skolan som jag nu missar (wehey!).

Förövrigt fick jag hem UnderbaraClaras jultidning idag, är den inte fin så säg. Blir hemskt sugen på att göra lussebullar. Om jag släpar mig till fridhemsplan kanske? Hmm.



sjuk måndag.

Jaha, här sitter man mellan högar av alvedon och snytpapper (fräscht, jag vet), mandariner och böcker. Är hemskt sjuk i halsen och lungorna men det får fanimej gå över för jag hatar att vara hemma sjuk. Detta är första gången på hela terminen som jag är hemma en hel dag... Oj, känn på den liksom.

Idag ska jag alltså endast: dricka te, läsa böcker, hosta, blöda näsblod (gör alltid det när jag är förkyld, man snyter sig 1gång/10min ni vet), pilla på några julklappar... kanske pilla med nån film jag tänkte göra, vi får se hur det blir. Istället för en sammanfattning av 2009 i bilder så, i en film. Får väl se hur mycket jag orkar. Först film film film och mandariner.


(Klicka på bilden så får ni en fantastiskt bra låt av Bright Eyes)

en söndag.

Röran på skrivbordet är snart decimeterhög, strumplådan går inte att stänga och utanför är det bara blött så långt jag ser, vilket inte är så hemskt långt för det är minsann mörkt också.

Fast nu ska jag faktiskt rycka mig i kragen och slänga mig i badet, dyka ner i en bra bok och kanske lite te? Låter som en bra söndag. Först: diska!


Lite sol, åtminstone, snälla December?

SKOGEN.











Sisådär 17 timmar i skogen bestående av: potatisskalning, julbord dvs mat mat mat mat maaaat och lite mer mat, glögg, peppisar, julklappsutdelning, dans kring julgranen, sova i sovsäck, tända ljus och sånt. Välbehövligt!
Söndag innebär städ, plugg, dusch. Vilket skall göras... snart... sova lite först bara...

COLLAGE.









Jag tycker vi låter bilderna tala för sig själva! Mycket rolig och bra fredag, mycket dans och sång, drycker samt rökande så min röst är inte riktigt den samma. En hård natt på sture p helt enkelt! (he.)

wheheyrrryyydfdsfh.

Hahahahaha. Kan bara skratta åt allt at the moment. Collage var roligare än vad jag hade förväntat mig, med rätt sällskap så! Halv fyra landade jag i sängen efter att vi då hade börjat vid sisådär 7. Kändes nice med lite sömn och en liter vatten för NUUUU om en timme ska vi ut i skogen, yeeeeah!
(Och jag är ingen elak människa, tycker bara det var konstigt hur man kunde vet att jag "skrattade" när personen i fråga hade svimmat? Är man inte sort of icke-medvetande om vad som händer då? Trodde jag iaf.)

dagens bestyr.

Idag tänkte jag klaga lite. Kul va?

1. Tunnelbanshelvete. Är det kul att åka en halvitmme extra, buss, runt halva stan istället för bara raka vägen? Lägg av med töntiga signalfel och annat trams. Har inte tid med det när jag knappt är vaken, tack.
2. Sitta på facebook halva graflektionen för att "några inte var riktigt klara" <- här kunde vi alltså sovit, najs, tack.
3. Jävla sörjor till lunch.
4. KYLAN. Ingen närmre förklaring. Måste köpa mig en varmare jacka, helt serri.
5. Tjocksmocks som ska in på föreläsningar när vi ska in, sacomässan var så jäkla proppfullt med folk, herrejesus. Men, gratis godis + mandariner = glad.

Sen en sak som jag inte ska klaga på. Hahahahahahaha. Bella hade varit ute och nån tjej hade kommit fram och sagt att hon haaaaaaatade mig så heeeeemskt mycket för att jag var SÅ elak mot henne på en Håkankonsert för 3(!) månader sen. Snacka om att leva i det förgångna. Men hursomhelst. Att jag skulle SKRATTAT när hon svimmade (vilket hon inte gjorde........). Kul brutta. Skall skrattas mycket åt. Vem var det som fick nagelhugg i armen egentligen, inte hon va? Nej juste, det var jag. Och ja, det syns ärr fortfarande. Så om nån ska hata nån är det nog tvärtom, guuuumman. Shit.

tänk för att vi redan visste.


Men vet ni. Den brunlockiga killen med slitna jeans, kavaj, blodröda doc martens och tygpåse, vet ni vad han gör nästa höst? Det vet jag! Han ska släppa en skiva. Sug på den karamellen. Fast det hade vi liksom redan räknat ut. 10 år efter Känn ingen sorg för mig göteborg, det bara msåte komma nånting ju.
Imorgon ska jag iallafall se på live-dvd:n några gånger om. Oj, tror jag kommer sitta och vänta i hallen så den dimper ner rakt i knät på mig. Wehey!!

1 december.

Att termometern bara visar sisdär 7 grader och inte åtminstone minus 7 gör ju inte julkänslan bättre direkt. Men jag måste medge, att med en pepparkaksdegsbit (långt ord) stor som en femkrona i handen, en vanlig pepparkaka och kanelte känns det inte så dumt ändå.
Mandarinerna i skålen sprider dofter och det står adventsljusstakar i varje fönster, och finns det inte en sån så hänger det en stjärna där. Det  är tomteunderlägg under tallriken och röda ljusstakar på varje bokhylla, tända ljus är det förresten överallt, och röda gardiner hänger på stången.
Sen att Stålhenrik och Supersnällasilversara förgyllde nästan 15 minuter via svtplay var ju inte fy skam. Julen är väl på ingång. (Ps, handlade första julklappen idag, ds)






let me go let me go let me go.




Hon måste ju vara något slags geni den där Lykke Li. Och hur snygg är hon inte? Ge mig håret och kläderna, pronto tack! Spelningen på popaganda 09 var helt magisk. Hon är som gjord för att stå på scen.

Här är hennes bästa:
Lykke Li – Little Bit
Lykke Li – Dance, Dance, Dance
Lykke Li – I'm Good, I'm Gone
Lykke Li – Tonight
Lykke Li – Possibility

RSS 2.0