19:51

Oj, insåg väl att de senaste inläggen endast handlat om den där Håkan. Men vad ska man göra, när han är så fantastisk?
Jag kan väl berätta att det mest intressanta som hänt idag är att det sprang omkring en lös pudel på grusplanen utanför köksfönstret. Qué? tänkte vi, och så börjar den gräva och ha sig under en lastpall där kaninerna bor. Skitarga blev vi och mamma gick ut som en surtant hon är och skrek lite på hunden som då sprang sin väg. Heja mami!

Ps fick lite sommarkänslor här när det är dags att boka tåg till p&l, solen lyste lite idag och det var knappt kallt så här langar jag lite härligt somriga bilder från förra året.





Moneybrother - Bränno Serenad (Håkan Hellström cover)


Jag flyger högt och det känns som jag faller igenom igen



Ganska otippat

När vi precis hade fyllt på dunkarna med fotogen ute i Lyckan så ringer det ett nummer jag inte känner igen. Svarar. Möts av "Hej det är (namn). Du har varit med i en tävling på Peace & Love's hemsida, och nu är det så att du har vunnit två biljetter, grattis!" Helt. Chockad. Var. Jag.
Dock var man tvungen att hämta biljetterna klockan åtta (1,5h senare) och jag var fast mitt ute i skogen. Vad göra? Jag ringde Ellinor som var med Joanna, mutade med en utav biljetterna och de åkte snällt ut till Skansen på Earth Hour konserten och så utropades det tydligen något i stil med "Anna har vunnit två biljetter till Peace & Love! Tyvärr kunde hon inte vara här ikväll men hennes släkting(?) Ellinor har kommit istället!" och Ellinor fick snällt trava upp på scenen(!) och hämta dem. HAHAHA. Helt ärligt, fy fan vad pinsamt. Men men, dagens hjältar - Joanna och Ellinor.
Kontantan av det hela - jag ska på P&L och fy jävlar vilket bra artistutbud det är.
Det firar vi.




POPCIRKUS



Alla trodde att jag skulle förlora mig


Någon dag kanske jag kör över dig här utanför, varför måste vi döda varandra?
(vill ni inte ha lite sommar när ni ser den här mysiga bilden, va va va?)

Det var sol mellan rullgardinen och väggen när jag vaknade idag, jag nästan studsade upp tack var det. Idag är det matteplugg som gäller, ska bänka mig på någon bibbla för effektivt plugg. Suck. Har jag gjort något annat i två dagar nu än att plugga? Igår blev talet klart iallafall, alltid någonting. Måste fixa en overhead nu också bara. Och börja på historiaarbetet?! Suck, suck, suck.

Okej, helgen då

I fredags firade vi lilla (gamla) Carro som numera är 18 år. Grattisgrattis med middag, drinkar och gamla ansikten, mycket roligt var det! Vi åkte förbi Emilia och peppade en sisådär halv två på natten, men det var värt för den ferren hade ju kraschat så otroligt, men well well. Hemma en sisådär halv tre.
På lördagen var jag på fridhemsplan med mami ett tag, köpte inflyttningspresent till Edit och fikade på Thelins. Köpte godaste kanel-te:t också, från Bönor & Blad, det måste man prova någon gång innan man dör, okej?
Åkte hem och pluggade lite, åt potatisgratäng och slog in paket, mötte sen upp Jossan och Andrea för att åka till Blackeberg och Edit. Very skoj var det där, haha med bananchips och pizza i mängder, efter lite klur fick vi in min ipod också och vi hämtade även Julia som hade lyckats slita sig från lillasysterns födelsedagsfirande. Vi blev väl utbildade i kulturen. Rolig kväll minsann!
Idag har jag mest gjort ingenting, pluggat som sagt. Vilket jag ska fortsätta med. Eller kanske läsa lite mer i Eclipse?

Det gör inte ont, att jag kom på andra plats, och det rör mig inte alls om det är dag eller natt

Denna dag har spenderats inomhus från början till slut. Jag hörde nog mamma och Thomas stå och stampa lite vid halv tolv att "åh ska inte anna gå upp snart" osv med otroligt hög röst samt stampande. Tror de jag tänker kliva upp och skina som en sol samt säga "JAVISST!" då eller? Nä. De gick på promenad och jag gick och gjorde mig frukost samt började skriva på min sista engelskainlämning. Phuh säger jag bara, det är klart nu och herregud vad duktig jag är på att formulera mig, verkligen, skiiiduktig. Öh.
Fleet Foxes – White Winter Hymnal


And I will walk on water, and you will catch me if I fall


Nu ska ni lyssna på det här:
 Lifehouse – Storm, Lifehouse – Hanging by a Moment, Lifehouse – Breathing.
Skriver third stop i engelskan och försöker formulera mig fint på engelska då, går halvbra. Hur utvecklar man sitt ordförråd i engelska? Nä, ingen som vet. Söndagar är lite överskattade. Någon dag ska jag göra något vettigt en söndag, lär dröja ett tag. Beck ikväll hoppas jag på, har inte sett någon reklam om det.. hursomhelst. Plugg var det. Kanske en bulle också. (PS köpt världens godaste kanelte från bönor&blad, alla borde också göra det!) (PS2 typ enda gången jag lagt ut en bild på mig själv här hehe den ryker nog snart)

Jag tar för givet att alla skaffat Spotify vid det här laget

Detta har jag lyssnat på hela morgonen medans jag spanat likt den nyfikna granne jag är varför det står en gigantisk, jag menar, GIGANTISK lastbil här utanför fönstret. Det händer i princip ingenting här och nu står det en lastbil som nästan räcker ända upp till mitt fönster. Och vi bor på våning nummer två.
Hursomhelst. Det var musiken det handlade om nu.

The Wombats – Let's Dance to Joy Division
The Wombats – Moving to New York
The Wombats – Kill the Director
The Wombats – Backfire at the Disco
The Wombats – Tales of Girls, Boys & Marsupials

And celebrate the irony - everything is going wrong, but we're so happy




Laura Encursiva




Vanessa Carlstedt

Hjärtat slår, det slår skiten ur mig

jag har sett solen gå upp, jag går och lägger mig
jag var uppe på taket och såg ner på alla människor
som dansa och rulla runt
komma hit, som att gå igenom en spegel
och jag var bara nitton
och jag tänkte att "det här är bra, här kanske jag stannar kvar"

åh, hjärtat slår
det slår skiten ur mig
jag vill att du ska se
för jag vill inte förlora dig
du vet att du fått nog när du vill ha mer
låt mig få följa dig ner

jag är så rädd för att sluta i ett gathörn
jag har det i mig jag känner det, ibland är jag så nära
jag känner mig ensam här, på natten kommer dealare och snutar
därute blinkar lampor i staccato över vattnet som något man inte man når

åh, hjärtat slår
det slår skiten ur mig
jag vill att du ska se för jag vill inte förlora dig
du vet att du fått nog när du vill ha mer
låt mig få följa dig ner, låt mig få följa dig ner
är ditt hjärta här nu, får jag följa dig ner?
åh, hjärtat slår
det slår skiten ur mig
jag vill att du ska se, för jag vill inte förlora dig
du vet att du fått nog när du vill ha mer
låt mig få följa dig ner

(Parken - Låt mig få följa dig ner)

Här får ni lite analoga bilder




WOOOO OH OH OH OH OOOOH OOOOH!

Kladdkaka hemma hos Joanna med hennes kusiner samt Sara och Marianne var gott och hunden Berra pinkade och bajsade ner golvet inte en utan TVÅ(!!!) gånger. Ellinor kom och blev kompis med Berra och sen blev vi skjutsade av Martin till Ekerö Centrum där Parken skulle spela samt några andra band också. Det var roligt att smyga på Pelleplutt men vi sa aldrig hej, kändes lite fånigt. Det var röj iallafall och vi stod längst fram och kunde i princip sträcka ut handen och klappa honom på magen (nej vi gjorde inte det). Vad vi gjorde däremot var att ramla fram på själva scenen eftersom den var en sisådär 40 centimeter hög och folkmassan bakom inte förstod det och tryckte och hade sig. Men bra som sjutton var det iallafall! Kommer bli fabulous på emmaboda.
Bussturen hem var en galen upplevelse. EN nattbuss går 00.10 från Ekerö mot Brommaplan. Fint tänkte vi, den tar vi. Tänkte typ 200 andra pers också, men vi kom på och fick sittplatser och så, fint fint. Ett gubb/man/kill-gäng som hade varit på "herrmiddag" satt och skrålade längst bak och eftersom vi satt i bakre halvan så var det väldigt underhållande, de rökte på och halsade jäger. Roliga killar minsann, de åkte dessutom samma tunnelbana som oss och tyckte om mina färggöada (gula) strumpbyxor. Jasså jasså. Haha, fantastiskt roliga var dem.

Såhär lät det när Parken sjöng ungefär:


"Men... det här är inte ROMBA!"


GRATTIS FANNY 18 ÅR!


Här är tjejen som fyllde 18! Huset var fyllt med människor, håkan/shout out louds/laakso/spice girls/aqua på hög volym samt burkkapsyler i halsen. Vi dansade, pratade med både vårdguiden och 112, gjorde allt man ska göra och lite till. Himlans roligt var det! Vid tvåtiden gick vi hem till Danne istället som bodde två gator ner då päronen skulle komma hemsmygandes. Där försökte vi spela lite kortspel(?) men jag tror inte det var så sammanhängande.
Var hemma sisådär lite över fyra. Himla rolig kväll!

Den här spelades också till tjejens ära:


Jaha

Vad kul att bli nedvärderad sådär. En sekund tog det.

LÖJLIGA ATT SKÅDA MEN STÅTLIGA ATT TÄNKA SIG

Det lönade sig visst att hålla tummarna, tack för det. En av två är [CHECK]!

Och smultron det gör jag åt barnen, för det tycker jag dem ska få



Okej, nu vill jag att ni alla ska hålla tummarna för att två bra saker ska hända. Bra, tack.
Förövrigt ska jag stanna hemma från mötet ikväll för att plugga lite inför matteprovet imorgon även om det nog kommer gå ganska bra. Tänkte läsa klart de 60 sidorna i engelskaboken som fattas för att jag ska kunna skriva Stop 2 också. Kommer bli en rolig kväll i sängen med läslampan och en kopp te med andra ord. Inte helt fel, jag tycker om att läsa. (Även fast jag är uschligt långsam på att läsa engelskaböcker som jag inte tycker om. Eller ja, som jag tycker om också för den delen. Ellinor läste ut Twilightböckerna på några dagar, här sitter jag fortfarande i slutet på andra boken och med nästa tegelsten väntandes. Skulle gärna läsa hela nätterna men det funkar ju inte riktigt i längden, va.)

Summary: Jag vill bli 18. Nu. Inte "åh yes jag får gå ut på krogen" (eller en liten del antar jag) men att komma med hundögon till mamma och säga "hej kan du köpa min tåg/konsert/festivalbiljett, jag är nämligen för liten för att göra det själv tack, kan inte betala på internet med mitt kort". Det är därför jag vill.

Sen kan snön dra åt fanders faktiskt, jag vill VERKLIGEN INTE ha snö. Jag skjuter någon snart, om den inte smälter och man får se den blåa himlen och lite sol. Vore fint. Okej, fixar nån det?
Ni kan sjunga också: "Du ska inte tro det bli sommar, ifall inte nån sätter fart"

Boys Noize

Emmabodafestivalen har släppt ännu några till akter. Några jag inte har en absolut aning och sen Boys Noize! Riktigt party kommer det att bli. Jag längtar som aldrig förr till festival och hela kalaset. Sommaren kommer bli wonderful.

Jag vill förresten åka till siestafestivalen också. Undra om det sammanfaller med något jag kanske borde göra istället... well. Mer om det där nån annan gång, på måndag ungefär. Håll tummarna.

NÄR LÅNGA NÄTTER INTE GÖR SOM MAN VILL

Det händer inte så mycket speciellt nuförtiden. Igår hade vi åttiotalsmöte med glitter, våffeltång, ballonger, blå ögonskugga och knallrosa tights till grönt linne. Riktigt roligt var det, synd att vi är så sämst i vårat lag på att faktiskt komma på mötena, det är väl det som hade kunnat vara något snäppet bättre. Varför bangar alla, jag förstår inte. Det är majoriteten 3e åringar, och när vi slutar, vad kommer hända då då? Nä. Blä.

Idag ska jag tvätta och träna. Kul! Den ena halvan iallafall. Och sen är det grey's såklart. Wonderful.
Pris för tråkigaste inlägg går till mig.

A cup of tea my dear?

Hej bloggen. Jag har hemskt mycket te här hemma. Te är nog min favoritdryck, fungerar till frukost som fika och kvällsmys. Så himla gott, med en skvätt (Jag tycker inte om ordet skvätt, men det framgår väldigt väl vilken mängd man menar då. Alla vet väl vad en skvätt är!) mjölk i. Dessa sorter har jag hemma just nu:
- Lingonlängtan, KOBBS: Löste. Luktar och smakar lika gott som lingongodis. Vill äta lingonsylt när man sniffar (sniff är också ett fult ord) i påsen.
- Mors lilla Olle, från en tebutik i Kalmar: Löste. Det dricker jag faktiskt just nu, himlans mysigt och man känner sig som lilla Olle ute i skogen som plockar blåbär. Har även just torkade blåbär i blandningen.
- Roobios kanel, FRIGGS: Påste. Lite konstigare smak än de andra eftersom det här är ett rött te och inte lika sött. Men gott ändå, passar kanske inte alla tider på dygnet men ändå dödligt gott.
- Himla gott, KOBBS: Löste. Och ni hör väl. Himlans gott. Som en påse godis.
- Chai Assam, Tedax (Ica): Tycker man om chai tycker man om denna. Mysig på något vis. Tänk er en eldstad, lite stickade tröjor, nyss åkt pulka - och chaite. Ungefär.

Ja det var väl ungefär det. Hejdå från tevärlden.

RE: STACKS - BON IVER



This my excavation and today is kumran
Everything that happens is from now on
This is pouring rain
This is paralyzed

I keep throwing it down two-hundred at a time
It's hard to find it when you knew it
When your money's gone
And you're drunk as hell

On your back with your racks as the stacks as your load
In the back and the racks and the stacks are your load
In the back with your racks and you're un-stacking your load

I've twisting to the sun I needed to replace
The fountain in the front yard is rusted out
All my love was down
In a frozen ground

There's a black crow sitting across from me; his wiry legs are crossed
And he's dangling my keys he even fakes a toss
Whatever could it be
That has brought me to this loss?

On your back with your racks as the stacks as your load
In the back and the racks and the stacks of your load
In the back with your racks and you're un-stacking your load

This is not the sound of a new man or crispy realization
It's the sound of the unlocking and the lift away
Your love will be
Safe with me

NÄR TIDEN ÄR RÄTT SKA JAG PLOCKA UPP DIG, OCH TA DIG LÅNGT HÄRIFRÅN

Hur fina är dom inte? Håkan, Simon, Finn, Daniel, Labbe, Oscar, Stefan, Björn.







FOREVER AGO

Det enda den här dagen har gått ut på är att ha suttit vid datorn alternativt tv:n. Har funderar lite på att plugga matte men kommit på att jag kan väl allt inför det provet. Så det är nog lungt ungefär.

Veckan är lite stressig, ungefär såhär:
- Måndag: Laga mat, tvätta. (Riktig husmor är jag, åja!) Måste checka 80tals kläder.
- Tisdag: Hemlighetsfixa inför mitt & Julias 80tals möte. NOTE TO MYSELF: utklädnad?! ^
- Onsdag: Prova på kick-boxning. Kanske blir intressant. Grey's Anatomy! Matteplugg inför provet.
- Torsdag: Fixa inför helgen? Vad göra? Miniormöte! (och grattis Susanna!)
- Fredag: Matteprov. Kvällen blir nog också bra, tror inte jag kommer gå på Hello Saferide då biljetterna är slut eller om man vill anstränga sig och kränga på blocket.se men det känns inte som ett alternativ att köpa en mer än dubbelt så dyr biljett för samma upplevelse som den som kommer stå bredvid. (Jag skrev om bredvid 35 gånger, stavas det bredvid eller brevid? Skulle fått ig på det svenskaprovet)

En oerhört fin låt som spelats om och om igen hela dagen:



Nu ska jag göra det jag gått och väntat på hela kvällen: (vänta lite till men..) Beck.

WE ARE NOT AFRAID TO DIE

Varför är han så snygg? Kom till mig.


And so the lion fell in love with the lamb

"What a stupid lamb"
"What a sick, masochistic lion"

När jag flyttar hemifrån ska jag ha en såndär fin grammofonspelare, och spela Iron and Wine hela dagarna. Han är riktigt fin han, lyssna på honom här ungefär.


COME ON SKINNY LOVE

Hur blev allting som det blev egentligen? Pengabrist, dåliga busstider, lite sjukdomar hit och dit. Det blev inget Borås och Håkan med fina Joanna, nej jag åkte istället till Ludvika (dalarnas håla) med mamma och Thomas. Jag har tittat på 4-5 filmer, ätit massor av onyttigheter och sovit på 2 madrasser likt hon i prinsessan på ärten. Utan ärta såklart.
Tack vare Emil har jag nu även Twilightfilmen på dvd, ska ses många gånger om. Den och Taken (en fin film om en pappa vars dotter blir kidnappad för att traffickeras) var en av de filmer vi såg, förresten.

Jag har skottat blöt snö i en timme, ätit sex pannkakor, tittat på melodifestivalen (ja, förlåt men vem gör inte det egentligen?) och åkt buss i 3,5 timmar. Vilken partyhelg.

VART DU VILL SÅ FORT DU KAN

22.45-04.50 och 00.20-06.20 kan komma att spenderas på en buss fram och tillbaks till Borås. Anledning Håkan Hellström.
Idag var rutan inte svart längre utan gul, jag slängde mig och bokade. Vi får se. Imorgon klockan 7.30 bestämmer vi oss.

Grejer:
- Barn som är 7-9 år borde sluta skrika. (Miniorscouter borde alltså lära sig att lyssna först och främst)
- Sommar+valfritt berg+party+ludvig kan komma hem=helt ok.
- Emmabodafestivalen. Nu.
- Påsklov, skulle sitta fint.
- Vinna på lotto? Få jobb? Få reda på sommarjobb? Också ok.

Nu:
- Te.
- Criminal Minds.
- Duktiga Anna som har gjort två prov den här veckan och lovat mamma att putsa fönster så betalar hon min ena bussbiljett till Håkan i helgen. Tack mami.

I'm sorry, he's mine

Å, en bra grej: Miss Li kommer till emmabodafestivalen09. Brabrabra sak!


Jag var bara inte gjord för dessa dar

Jag har hittat ett fantastiskt program som konverterar youtube-videos till mp3-filer. Nu ska jag åka tunnelbana och lyssna på Håkankonserter så det sprudlar om det.
En dålig grej är att The Sounds kommer till Peace and Love, och jag kommer inte dit. Dålig grej. Någon som vill ge mig en biljett? Eller kanske en vinstlott på lotto, möjligen? Nä okej.

Det är så himlans stressigt nu. Spanskaprov idag, om en timme ungefär, och historiaprov imorgon - det är intressant och det, men så himla mycket bara som ska in i hjärnan. DÅLIGT.

Idag ska vi börja med antitrafficking-projektet och fota, det kommer bli najs!

Film


RSS 2.0