29 oktober

Nu har en till pudding fyllt år, nämligen världens bästa Malin! Överraskningen dröjer en halv vecka till men ÅH vad bra det kommer bli, wiho!

måndagtisdag


Igår fick jag en ny spis....


Och idag har jag bott på bibblan. Livet som student osv. 

lööööördag


I lördags var det alltså dags för årets halloweensittning! Tanken var någon form av död ballerina, blev lite halvdant men Linas rosa peruk satt fint iallafall (tills vi skulle ut på Sivans då den rök, herre vad varm den är!) 

Det bästa på Sivans var att man fick en sånhär fantastisk mask när man kom in, perfekt för mig som hade dumpat blodet och peruken men hade lite märkliga kläder för att bara ha klätt upp mig, mycket praaaaa!

rödvin+pizza & kaffe+äggröra


Fredagskvällen bestod av (efter en dag med inskickat grupparbete och en sväng på stan med fröken Persson för att inhandla rekvisita för dagens halloween-fiesta) hemmagjord pizza och rödvin + choklad och idol. Detta tillsammans med Lina, Malin, Amanda å Sophia, woho! 

Efter en asbra fredagskväll är lördagsfrullen ännu mer välkommen, utsövd är man och man kan fixa hur länge som helst, idag blev det äggröra med lite rester från pizza-görandet kvällen innan och en stor kanna kaffe, mums! 

sitter på pianot mellan flaskor glas och fimpar, blundar tills jag skymtar lyckan





Förra lördagen var det ingen vanlig dag, det var nämligen Linas födelsedaaaag! 24 hela år fyllde världens bästa brud och det firades med 15kg potatis (pga kvinnan älskar potatis hehe, å en flaska bubbel) och sedan en rolig kväll på Grace! Mycket bra lördag, och det bästa med att festa inne i stan stavas M c D o n a l d s <3

Sen blev det visst vardag igen och vi pluggade på med den internationella politiska ekonomin och dess teorier, i ett virrvarr mellan vitaminer och syltkakor. 

Efter en lång dag pga ovan nämnda ämne tyckte jag mig vara värd en varm choklad med grädde, mums!

Och ja, vad ska man säga. Växjö i ett nötskal, detta ena sekunden, efter en halvtimme var det sol och blå himmel. BESTÄM DIG VÄDRET! Vet ju ej vad jag ska klä på mig. Tack på förhand.

(Ps vi fick tillbaka tentan idag - godkänd wohooooooo!)

onsdagtorsdag

Efter ännu några hetsiga dagar så förtjänade vi lite sconesfrukost en onsdag, jag fixade dom och Malin kom med sitt glada flin - bra kombo!

Tycker alltid det är lika kul när denna tidningen kommer i brevlådan, massa nya recept! Wohoo! 

Myste lite till med denna boken igår....

Och såklart så skickade mamma lite bra-ha grejer på posten, tummen upp!

15/10

Efter min lille skogspromenad i lördags bar det hem för dusch och fix. Vi skulle nämligen till Sivans! Förfest x2, och Amanda tappade bland annat sin iPhone i toaletten (SÅ KUL) så fick agera räddare och skriva Davids mobbenr på armen om hon skulle komma bort, hehe. Enda bilden från lördagen, var väl upptagen med att danza pauza, stanna till stängning och avsluta med en falafelrulle och JULMUST med min vapendragare Persson! 

Standard måndagsfrulle, ladda inför nya veckan, ohyes!

Måndagen bjöd även på 1 ton stress så satt hemma med 100 saker i huvudet och beslöt mig för att ta en promme runt Trummen istället, rätt fint ändå!

Imorse bjöd Växjö på dimma deluxe, inte ens kul. Såg knappt till huset mittemot och det ligger ändå 20 meter bort typ... Småland i mitt hjärta osv! 

skogen i växjö levererar





12/10

 
Lördagen inleddes med brunch på Sivans med Malin & Linn! Älskar konceptet, 40(!)kr och mat i mängder, detta borde man besöka varje lördag.
 
Ett mycket mysigt 2-timmars häng med prat om allt mellan himmel och jord, sedan slängde jag mig på cykeln, rullade ner för backen och hem för att städa och tvätta till tonerna av Amanda och Hannahs pod, inte fy skam det heller. 
 
Tack vare grymt väder ska jag strax gå ut i skogen en sväng och sedan blir det till att slänga på sig fransarna och finklänning för ikväll vaknas det utgång på Sivans, wohoo! En mycket bra lördag helt enkelt. 
 

pepparkakevatten och eyeliner


Härom dagen på Willys fann jag detta fantastiska vatten! 

Det blev fiiiinally fredag!

Vi besökte stan på fredag eftermiddag, kråkfest var det häääär!


Och jag kom hem med bland annat en finfin blå klänning och en eyeliner!

Kvällen avslutades hemma hos Malin med en awsome 2-1 vinst till Sverige - wohooo! 

3 bilder

Ett stycke solnedgång över Riddarfjärden påväg tillbaka till Småland i måndags. 

Tenta på tisdagen, och så lagade jag soppa på kvällen. Morot och ingefära, världens bästa kombo!


Och, hoppsan - blev visst mörkhårig den där tisdagen också! 

En helg i Stockholm

I fredags satte jag mig på tåget mot Estocolmo. Bra planerat (?) hade jag även tenta tisdagen därefter (dvs idag), då den egentligen skulle ha varit på torsdagen och jag hade haft en helg i frihet, blev det istället tentaångest blandat med en finfin helg!

Äntligen hemmaaaaaaa!


Hem och lämna väskan och freshen up för att sedan möta upp dessa godingar för en middag hos Julia! En spontan trerätters bestående av bruchetta, svamprisotto och en hallon/vaniljkvarg-historia till efterrätt. 5 flaskor vin och 4 tjejer och sedan rullade vi ner till Sture P  för en kväll och natt på Spitfire och Solidaritet. 

På lördagen försökte jag plugga lite grann med bakistungt huvud, gick sisådär. Åt mat och rullade ner på stan för lite Stockholms-shopping. Spanade även in fröken Maggio på Åhlens city! En fantastisk väska och en lurvig beige kofta rikare tog vi en paus på Renée Voltaire-haket i pub, mycket gött. 


En snabb vända hem för att lämna inköpen och sedan bussen mot Gärdet för att spana in Mathildas nya lys, bakiströtta som vi var blev det hemmagjord pizza och ben & jerrys som kvällsnöje, plus en rad av klipp på allt från gamla parlamentet till Benjamin och Filippa Bark. Bra lördag!

Söndagen började ypperligt - brunch på Marie Laveau! Konceptet är gött, man beställer in det man är sugen på istället för att vraka från en buffé. Sjukt nice!

Pluggångesten smög sig på och därför spenderade vi 2 timmar på Stadsbiblioteket. Åkte sedan hem och kramade på mamma & T, åt middag och jäste i soffan som om allt var som vanligt, konstigt det där!



Måndagen började med tandläkaren (noll hål - succé!) och därefter plugg på café fix med fröken Säll och ett avbrott när mamma kom och bjöd på lunch. 

Därefter fortsatte plugget på bibblan och jag begav mig sen mot centralen, mötte upp mamma igen och vinkade hejdå till (grisen) henne! Tack å hej för denna gång, Stockholm. Du är allt bra ändå!

må-ti-on-to-fre








Veckan som gått har sprungit iväg. Den har bestått av morgonpromenader, frukost och besök hos Bäckmans häst Stella. Torsdagen var höjdpunkten pga då var det finfint höstväder, sushi och Monica Z på tapeten. En bättre vecka! 

Förra veckan

Under förra vecka så har det hunnit avverkas en hel del. Sophia har fyllt år, vi har börjat och hunnit sluta ta hand om akutboendet, vi lekte med Siri-personen på iphonen och fredagen bestod av Ronja Rövardotter och päronglass, samt lördagen bestod av brunch på Sivans plus utgång med faaaarligheter på kvällen. Söndagen bestod av sänghäng och mat..... En finfin vecka!

RSS 2.0