SÄFSEN ALPIN





Ett telefonsamtal och det visar sig att Joanna + familj befinner sig 5-6 mil bort i Säfsen. Sagt och gjort, jag packade ihop de varma kläder jag hade och blev skjutsad dit. Lånade skidor och herregud vad kul det är ändå. Jag har inte åkt skidor på flera flera år, minst 5, och jag har såklart inga benmuskler till det så jag är glad ifall jag kan gå imorgon, men jag ramlade iallafall inte en endaste gång fastän vi åkte sammanlagt 5-6 timmar igår och idag.

De hade hyrt en otroligt fin stuga (så fräsch att man tvivlade på att någon nånsin bott där innan) så jag blev inhyst med familjen Carlsson Janson och vi bakade egen pizza och spelade sällskapsspel. Jag och Joanna myzde in oss i dubbelsängen och trötta och obefintliga muskler fick välbehövlig massage. Mycket skratt och välbehövlig sömn till det...

Några åk samt panerad torsk och potatis idag och därefter en otroligt hal biltur hem till Stockholm (typ 80km/h på en 110-väg) pga snöoväder och is, men vi har det bra vi här bak i bilen, som det heter. Med kisspaus i Eskilstuna och inköp av choklad så blev resan himla trivsam.

Nu ska vi bara hålla tummarna att jag kan dra mig till sängen och slipper spendera natten på soffan - träningsvärken är inte att leka med...

V I N T E R R R R

Idag har vi varit på vift nästan hela dagen, först för att titta till stugan, skotta lite snö, fylla på fågelmaten och sådär. Därefter en sväng runt omkring i skogarna med bilen för att landa hos Marianne och Janne, där vi blev bjudna på te och kakor som vanligt. En sväng på Ica och sedan hemåt. Observera att jag gjorde allt detta iförd underställ (tröja och långkallingar) samt täckbyxor. Förutom på Ica, då gick jag bara i långkallingar utan täckbyxor, hehe. Fint. Nåväl, jag känner ingen här! (Och det är nog ingen som vill kännas vid mig om jag går klädd så...)








LUNAR ECLIPSE


Fina Linn visade filmen om månförmörkelsen som var förra veckan. Helt makalöst fin, orange och några minuter lång. Mäktigt det är, egentligen, hur stort universum är. Ah.

Ps, galgen hänger kvar i granen.

JULKUL(A)


Köpte bland annat en svart kavaj på H&M och kvinnan (stackaren) i kassan var så stressad att hon körde ner kavajen med galgen i påsen. Den har jag nu hängt upp i den tråkiga plastgranen här, så ska vi se hur lång tid det dröjer innan min mamsi får syn på den. Det har gått kanske 6 timmar hittills. Still counting...


27 DEC

Nästan fem timmar springande på alla möjliga affärer, tre våningar och en matpaus samt fjorton kassar senare (och mycket fattigare) så landade vi i bilen påväg hem igen. M a s s o r av saker till nyår bland annat, men det bästa var nog ett par låga vinröda converse som blev mina för endast 579kr istället för 699kr som man brukar få betala. Underskatta aldrig en skoaffär bara för att den heter Skohuset! Sådetså.


BORLÄNGE

Nu sitter jag förmodligen i bilen påväg till Borlänge, Kupolen, mellandagsrean. Kommer bli fenomenalt, och jag kommer klä mig i mjukiskläder samt lätta skor att ta av och på för allt man ska prova. Nyårskläder, nyårsskor och sådär.


26 DEC



Sommaren med Göran samt snöstorm, det syns knappt men man kan se lite i den där långa tallen att det verkligen var snöflingor stora som femkronor som bara öste ner! Ibland är man glad att man stannar inomhus när de andra tokarna bestämmer sig för att kriga till återvinningsstationen samt Coop. Nej tack, ibland får det vara nog.

Och jag taggar inför mellandagsrean i Borlänge, whoohooop!

C H R I S T M A S


Detta fick jag av fina mamma och Thomas. Första skivan på tröja, alla samlade singlar, första affischen tryckt på en tygpåse och boken Texter om ett popfenomen. Kalasbra! Nu ska jag samla på mig alla skivor också samt spika upp en hylla för alla trumpinnar och plektrum, himla fint kommer det bli.

XXX

Det har varit en fin julafton för min del. Julidyllen med röda stugan och vita knutar samt halva tjocka släkten med alldeles för mycket mat, för energiska 2,5åringar och gamla farföräldrar har varit komplett. Blev fina julklappar med mycket Håkantema men även sånt jag ska ha när jag flyttar hemifrån (när nu det sker). Nöjd tjej!

På måndag åker vi till Borlänge och Kupolen för mellandagsrea, då ska jag bland annat hitta massor av träningskläder för nu skall det bli ordning och reda. Även kläder till nyår för det är lite lätt panik vetni; kommer hem dagen innan och då ska allting helst vara klart för jag orkar iallafall inte stressa då. Nejtack.

Nåja, julafton var det, här är en tråkig bild på vår plastgran som ändå var för prydnadens skull då vi firade hos låtsasfaster.


25 DEC

Lyckades efter lite om och men peta in det mobila bredbandet i datorn. Det är 20 minus utanför fönstret och vi har varit och promenerat till berget med Coop och annat dylikt. Köpte mig en hårfärg och en inpackning från Aussie (kostade bara 59kr på Rusta istället för 109kr på Åhléns, man är väl inte dum) samt lite smått och gott. Vi kom hem för kanske 2 timmar sen och jag har väl tinat upp nu ungefär. Hemskt.
Berättar om julafton strax! Först, lite bilder. Förprogramerar några inlägg så det inte ska vara världstomt här. Ett om dagen då ungefär!



Från bilfönstret påväg upp dan före doppardan...


En vinterpromenad i 18 minus med långkalsonger och täckjacka runt vita träd och isblå himmel.

SNOWSTORM

Idag har det varit en konstig dag. Inte rolig, inte tråkig, inte lång, inte kort, någonstans mittimellan i alla kategorier. Har gjort konstiga grejer - jagat en fågel i kulverten som hade förvirrat sig ner där, anmält en vattenläcka i taket som hängde ner som en bikupa, pulsat igenom snön och hoppat över vallarna på min lilla gata mellan trottoaren och gatan - de är seriöst 1 meter breda, hur skall detta sluta? Får börja träna häck/längdhoppning.
Ps har även rensat avloppet i badrummet och det var bland det vidrigaste jag gjort. Men vad gör man inte för att bibehålla rollen som snel doter. Jarrå. Nu: sömn, ja tack.


Ungefär sånhär snöstorm härjade i helgen varpå de 1 meter breda vallarna dök upp. Får ta med mig staven och hoppa över den imorgon då den lär ha växt ytterligare.

En dålig grej är förresten att Ludvig inte kommer ta sig hem över jul pga äckelsnön. Not like.

4 ADVENT


Julavslutning på Berwald. Stanna 2 timmar efter arbetstid bara för att det är så himla roligt och det är bara skönt att vi är världens bästa gäng. Och by the way: himla mycket snö idag hörrni! Passar bra med en film på söndagen; The day after tomorrow.


18 DECEMBER

Igår:




Jobbade sammanlagt 14 timmar igår; både på SU och Berwald. Därefter åkte jag hem till Joanna och fixade mig, och vi begav oss mot Konrads och Anders inflyttningsmyzfezt. Mycket trevligt var det och mycket dans med minttushottar och sånt. Landade i sängen hemma kl halv fem.

Idag:

Har köpt träningsskor och nytt te. Nu ska här bli ordning! Imorgon blir en tidig och lång arbetsdag på Berwald. Laddar med Grinchen och mycket sömn. Ciao!

Mycket som händer i Håkan Hellströms värld just nu. Man blir ju lite virrig i huvudet för att det är så mycket. Men, härlig vår, sommar och höst det kommer att bli nästa år hur som helst.

P3 Guld; Håkan är nominerad till Årets artist och Guldmicken.
Grammisgalan; Håkan är nominerad till (djupt andetag) Årets album, manliga artist, artist, kompositör, producent och textförfattare.

Och som grädden på moset spelar han på Gröna Lund i september nästa år, 2011. Hur bra kommer det inte bli? Man får se till att inte vara på vift då. Tänka sig att det blir några Håkanspelningar nästa år ändå, tjoho.


P2 REPRIS



Klicka på bilden, och på "P2 Live Klassiskt : Luciakonsert från Berwaldhallen"!
Julmusik och Salem al Fakir i en timme och tio minuter.


14 DEC



Termometern utanför vardagsrumsfönstret har gått sönder av kyla, det står bara -- på displayen. Men med många minusgrader utanför och förkyldning och feber i hela huvudet så stannar jag inomhus. Ska röra mig och köpa sushi och hämta ut min nya mobbe som har kommit. Det är det enda, annnars: hello soffan!

ÅH

Åh men skjut mig, ge mig Salem al Fakir. Det finaste som gått på denna jord, delat med Håkan Hellström. Mina män, mina krullhåriga och lockhåriga män. Vi smet in och såg när han spelade och sjöng Astronaut. Man dör ju, vilken fin man. Såhär såg ddet ut förra året när han spelade på Berwaldhallen:


3 ADVENT


Tredje advent ska spenderas på Berwaldhallen där Nackas musikklasser och Salem al Fakir ska ha julkonserter, två stycken! Kommer bli toppen i knoppen. Mysigt. Tänkte lämna förkyldningen hemma, får se hur det går med den saken dock. Och imorgon ska jag jobba från kl 9 till ca 01 eller så, kommer vara lagom pigg på tisdag. Ska försöka hinna med att gå förbi elgiganten för att köpa den där satans telefonen någon gång. När jag nu ska hinna det, tisdag? Nåja. Time to fly!


11 / 12












Jag är så fruktansvärt sugen så att det knappt är sant. Snart händer det.

(alla bilder är från tattoologist.com)


10 / 12

Allå allå. Snor i hjärnan har hindrat mitt intellekt idag, känt mig lite dummare än vanligt. Lagt in referenser, åkt runt i bil som en tok efter snapsglas, beställningar, jullöpare och annat kul. Till slut kunde jag lämna arbetsplatsen och möta upp Julia för att hämta ut biobiljetter, 4 st till Svinalängorna. Vi åt tidig middag och mötte sen upp Lovisa och Jossan. Bio, 1 timme och 39 minuter sorg och fan vad fin och hemsk och fantastisk den var. Big like!

Så fort sluttexterna började rulla så torkade vi tårarna och sprang över medborgarplatsen till forsgrenska där Julias lillasyster och hennes konstsimsklubb hade luciauppvisning. Hur häftigt som helst!

Nu ska jag snyta näsan, äta snabbmakaroner (nomnomnom) samt sova ut och bli en frisk människa. Ciao!


8 DEC


Hola hola!
Idag kände jag mig som världens sjukaste person när klockan ringde. Jag gurglade honungsvatten samt letade upp ett gammalt paket med Strepsils Jordgubb som fanns i städskåpet, och begav mig till kursen i Ansvarsfull alkoholservering, del två. Det gick fint, och jag hade även alla rätt på provet > klarat kursen > chefen nöjd!

Som tack till mig själv för att jag orkade ta mig igenom dagen (dock med världens härligaste kurskamrater, 2 kvinnliga poliser hängde jag med bland annat, sen även blandade typer som "baladalidila-andreas" från idol, haha) köpte jag ett par bruna tunna kängor, hel hel heeelfint!


7 DEC


Idag har jag exporterat fakturor samt besökt min kommande arbetsplats. Prego SU ska jag befinna mig vid och vara ansvarig för bakverken! Härliga tider. Kommer bli baktanten no 1 men det blir kul! Har tvättat hela kvällen och försökt plugga till STAD-kursen men det går sisådär, hittar liksom alltid nånting roligare att göra. Så är det väl alltid! Ska ge det ett ärligt försök nu och ifall jag kan det någorlunda så lägger vi det på hyllan och hoppas på det bästa. Lyssnar på allt som finns på spotify av Joshua Radin (mannen på bilden ovan) och det är perfekt december-musik. Prova!

Och en grej till. La undan en jacka idag för 1000kr på JC. Vet inte om det är värt det. Men måste ju trösta mig med nånting för att alla åker iväg till Indien och Kina och Thailand och så medan jag stannar i kylan. Då kan jag väl åtminstone få vara varm (och inte behöva gå i fuldunjackan för det!). Och sen funderar jag på en HTC Wildfire också men det är en annan femma, hehe. Klarar jag provet är jag värd en jacka och ett par tunnare kängor iallafall, en sak som är säker!

6/12


Åh herregud. Tacka vet jag sovmorgon, men har vaknat med världens ont i halsen så idag blir det te-pimplande för jag har I N T E tid att vara sjuk. Det är tvätt som ska tvättas, kurser som ska avslutas, kunder som ska serveras,  bio som ska tittas på, glögg som ska drickas, nobelpristagare som ska serveras(!). Ja, så, ingen sjukdom här inte. Får googla efter bra huskurer för detta håller inte.


h e l g e n.

I fredags då, sprang hem från jobbet och slängde på mig något leopardmönstrat, sprang genom Rålis för att möta upp Mickaela. Vi handlade ost, bröd, kex, sånt skoj. Tog ettan hem till Lisa där Julia befann sig, och folk rullade in i takt med att pasta kokades och mozarella/tomat lades upp på fat. Tillslut var vi 8 personer inklusive varsin pappersmask med RnB-artist, det var nämligen en liten knytismiddag med tillhörande tema. K L O C K R E N A masker! Alla var apfula och det var helkul! Sanslöst.
Med masker på åkte vi till Nype och skakade rumpa och drack mer öl. Hemma vid halv tre, muy bra kväll.


50 cent, Shakira, Eminem, Usher, Jay-Z, Pitbull, Tupac - alla var där!


Och igår, efter några bakistimmar i soffan med dator, Glee och toast m ost, tog jag och Fanny oss i kragen och begav oss till biografen för att se HP 7 del 1. HUR BRA VAR DEN INTE! Toppen i knoppen. Den var slut vid elvasnåret och efter smink på toaletten och lite om och men så hamnade vi på NU! med ett knäppt gäng. Hemma vid tjugo över tre efter 17 minuters väntetid på den satans tunnelbanan.



Och idag är jag mest död och städsugen.


5 december


(Hela filmen här)

Herregud. Så jävla läskigt att det är så enkelt att bara ramla och dö. Men man blir glad för folks civilcourage! Like på det, men fy fan. Har man druckit sådär mycket ska man väl inte ens vistas utomhus, hehe, lås in dom bara. Skämt åsido, men man undrar ju hur han tänkte lite.

GLEE


Har återupptäckt min kärlek till Glee. Åh! De är så fina, allihopa. Nu har jag avsnitt att titta på hela dagen. Datorn, jag och min Ben & Jerry's. Mums.


KONTAKT

Vill du säga mig någonting?
Släng iväg en kommentar eller kontakta mig på [email protected]!
Facebook fungerar också fint - Anna Hamnevik.

Hej hopp!

2 december


Lugn dag idag, inte lika mycket stress. Mycket julstämning med skumtomtar, pepparkakor, lussebullar, glögg och sånt. Köpte lite julklappar och sen fortsatte julstämningen hemma när det var dags att skriva julkort, dricka glögg, äta busselullar. Jag myyyyyser för att slippa tänka på mörkret utanför. Och eftersom att frysa är det värsta jag vet är det extra bra att sitta inne med tre par extra sockor på fötterna, och en tjocktröja, med en filt framför en dålig serie på Kanal5. Tummen upp!


HEJ

Jag heter Anna Hamnevik, tog studenten det fenomenala året 2010 och är alltså en årgång '91. Fyller Systembolagetåldern i september och bor på Kungsholmen i Stockholm.

Jag läste samhällsvetenskapligt program med inriktning media och ekonomi vilket passade mig som handen i handsken, på Kärrtorps Gymnasium. Skolan är som ett stort vardagsrum där folk ser ut lite hur som helst men alla får vara med ändå - all ära till skolan för det. Tre toppenår.

Jobbar för tillfället på HÖRS (Högskolerestauranger) och har min plats på Stockholms Universitet där jag framåt våren kommer bli ansvarig för den kalla delen plus bakverk på vår största enhet inom SU. Jag jobbar även extra på Bar & Café Berwald (Berwaldhallen) när det är konserter.

Det bästa i livet är mina vänner, att sätta upp mål och genomföra dem, äta god mat, sommaren, vackra män, Håkan Hellström (han har till och med fått en egen kategori...), att sova och att inviga nya kläder/skor.
Vad jag inte gillar i världen är barn som råkar illa ut, ensamna äldre människor, kyla (det värsta jag vet är att frysa), oärliga människor och att upptäcka på morgonen att mjölken är slut i kylskåpet.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med mitt liv, men det är väl just det som livet går ut på - att finna sin plats.

Tjing!


jag vet vilken dy hon varit i.









Videon till Jag vet vilken dy hon varit i är ju så fin att man bara vill kolla igen igen igen igen och igen. Kolla själva här!

1 december

Hur vuxet känns det inte att gå upp, äta frukost, åka på KURS? Det har jag gjort idag iallafall, STAD's "Ansvarsfull alkoholservering" blev dagsbestyret; var med två trevliga kvinnliga poliser som jobbade i krogmiljö och gick kursen därför. Även en massa krögare, bartenders, barchefer och hotellpersonal var på plats. Och jag, haha. Nåväl. Snygga poliser på plats som föreläste om Kroginspektionen och lite annat smått och gott.

Därefter köpte jag lite julklappat, 10 bitar sushi och begav mig hem. Fick ett ryck och städade rummet. Hallelulja! Nu: Bartenderskolan på tv3play. Heeeeeeelkul!


RSS 2.0