mors dag i efterskott/grattis mamma i förskott.


en söndag, två bilder.

Hemskt såklart. Men lite komiska löpsedlar på Zinkens tunnelbana. Vi sprang genom regnet över gatan och fyndade och grottade ner oss i allt och inget på Beyond Retro i en h säkert.

Därefter ett välförtjänt näringsintag innan Fanny fyndade en perfekt cykel av en kille på blocket. Mysig söndag!

frukost på vurma med fröken nilsson.


festivus.

Kvällen började innan jobbdagen slutat; vi skulle nämligen ha sommaravslutningsfezt på bakgården på jobbet. Ett 40kvm stort tält satte vi upp dagen innan, och så drog vi upp åtaliga mängder alkohol och sprit från källaren. Grillning, tipspromenad, baileys m.m, om kvällen började såhär bra, hur skulle den sluta då? 

Jo, vi hamnade på Sommar! En hejdundrans bra kväll tills dess att regnet började droppa. Då gav vi upp och lyfte på hatten.

open ears and open eyes


Don't you cherish me to sleep
Never keep your eyelids clipped
Hold me for the pops and clicks
I was only for the father's crib

Hair, old, long along
Your neck onto your shoulder blades
Always keep that message taped
Cross your breasts you won't erase
I was only for your very space

Hip, under nothing
Propped up by your other one, face 'way from the sun
Just have to keep a dialogue
Teach our bodies: haunt the cause
I was only trying to spell a loss
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/b/bon_iver/calgary.html ]
Joy, it's all founded
Pincher with the skin inside
You pinned me with your black sphere eyes
You know that all the rope's untied
I was only for to die beside

So itʼs storming on the lake
Little waves our bodies break

There's a fire going out,
But there's really nothing to the south

Swollen orange and light let through
Your one piece swimmer stuck to you

Sold, I'm Ever
Open ears and open eyes
Wake up to your starboard bride
Who goes in and then stays inside
Oh the demons come, they can subside


Åh, man vill ju så himla gärna se Bon Iver i höst på Münchenbryggeriet. Måste hitta någon att gå med. Måstemåstemåste.

en sång för alla dom som vågar drömma och håller hoppet vid liv, en sång för alla dom som står vid sidan och ser livet glida förbi, en sång för alla dom som förlorat något och aldrig funnit någon frid.


att jobba med inhyrd personal dag #2

Oj, en sån skillnad. Igår gick dagen lite långsamt för att jag var lite stressad och sådär, visste inte hur allt skulle gå osv. Idag gick det som smort! En av de inhyrda tjejerna var så driven och van så jag kunde typ för första gången slappna av lite. Sköööööönt. Ingen gillar Anna med en pinne i röven och paniken i ögonen. Vilket jag typ ofta går omkring med när jag är stressad, hehe. Undrar hur det ser ut.....

Hur som helst. Lämnade in min mobil för F J Ä R D E gången men fick prata med en supersnäll och nördig elgiganten-kille som tyckte så synd om mig så han gjorde sitt allra bästa för att jag skulle få ett tillgodokvitto på kalaset, alt. en helt ny mobil. HÅLLER TUMMARNA NURÅ! Sen reklamerade jag ett par tygskor där sulan lossnat på ena foten, limmet hade la släppt eller nåt. Så nu har jag ett par såhär fina pjucks:



att jobba med inhyrd personal dag #1

Man vet aldrig vad man får för liten nisse som ska hjälpa till. Det finns tre sorter har jag konstaterat. De som är inkapabla till att ta egna initiativ men, gladeligen gör det man säger åt dem. De, som inte bara gör det man säger åt dem, utan även ser vad som behövs göras och gör det!!!! Sen, den värsta sorten. De som nickar och säger javisst, åt det jag ber dem göra, men som när jag gått, tar sig friheten att bestämma att nä, hon bara babblar skit den där lilla tjejen, vi gör på det här andra asbökiga och jättedåliga sättet. Ja, det blir toppen. ASSÅ. Paniken när man kommer tillbaka och det är kaos (eftersom mitt sätt alltid är bäst!!!!! Nej men jag vet såklart hur man ska göra eftersom jag kan göra allt i sömnen). 

Idag hade vi turen att slippa den sista sorten iallafall! Faktiskt var det rättså drivna små legosoldater jag hade till förfogan. Dock vet jag inte riktigt hur det står till om man efter 5 timmar kallar mig för "Anna panna", det är väl om nåt lite "lilla gumman"??????? Nä du. Men dagen har gått bra! Väntar på tisdagen, onsdagen och torsdagens händelser också.

(En parantes: Förstår mig ibland inte på människor som kommer på konferenserna. Scenario: Inhyrd vattenbehållare inkl muggar i ett rör bredvid, engångs. Max 50cm bredvid denna behållare står det en papperskorg. Varenda gång jag gick förbi den där fula vattenbehållaren så står det plastglas PÅ vattendunken, PÅ papperskorgslocket och även PÅ bordet som man måste gå förbi papperskorgen för att komma till. Asså. Människor. Så himla roliga ibland. Slutparantes!)

SUNday

Började morgonen och förmiddagen med att göra exaktamente 308 smoothies. Pust och stånk.

Därefter mötte jag upp mina båda Fannysar och åkte till Gröna Lund för Childhooddagen. Ulrik Munther, Christian Walz och Veronica Maggio.

Livet på en pinne. Langos, ett åk i bergochdalbanan (helvete vad roligt det är!!!) och mjukglass. Heja söndagar!!!!

saturday night.


Sushi (med extra mycket ingefära hehe, det bästa av allt!) och Eclipse på dataskärmen fick bli min lördagskväll, men man ska ju inte klaga över det direkt. Känns ändå som lyx att inte behöva stressa eller ha tider att passa hela tiden. Så himla skönt. Så jag tackar och tar emot, helt enkelt. 

Skulle btw kunna leva på sushi, eller just ingefäran iallafall. Synd bara att ingefäran på burk man köper på Ica som ska vara som sushi-ingefära inte allssss smakar så knaprigt typ som den man får när man köper take-away utan den är riktigt mojsig typ. Så himla synd. Kan man gå dit och bara köpa ingefära kanske? Hööömmm...

tänk stort, gör stort.

Trodde inte att Ison & Fille skulle göra det såhär bra. Lyssna!

hörde nån säga där inne, "du kommer inte stanna här länge"

Min bild från Håkans konsert på Cirkus 29/4
Nu för tiden finns även specialvarianten av 2 steg från paradise på Spotify. Herregudars! River en vacker dröm blev helt plötsligt ännu bättre. Åhåhåhåh om prick två veckor ser vi honom i Gbg och om mindre än 3 timmar håller jag i mitt nya pass som om 2 veckor och 3 dagar ska ta mig till London. Vilka veckor det ligger framför!
Men, bäst är som alltid Det dom aldrig nämner, och här är den i en ny version. Fan vad fint.

2011.05.18

Igår åskade det och idag är det 20 grader och mestadels solsken. Kul land man lever i. Nog med bitterhet!
Idag har jag gjort det roligaste jag vet: nämligen pysslat, trixat och fixat lite inför personalfesten vi ska ha på jobbet nästa fredag. Har nämligen gjort en tipspromenad, hehe. Vilket kan vara det roligaste jag vet ibland. Att få tillverka den alltså, kanske inte att gå den.....
Men priset som utlovas är något slags 1a, 2a och 3e pris på vad det nu var, en flaska mousserande, presentkort någonstans osv osv osv. Kommer bli kanoners!
Imorgon ska jag förövrigt gå till polisen och fixa pass. Åker till London om mindre än 3 veckor!!!!!!!!!!!!


som en sommarkväll, fast i mitten på maj.

En veranda i trä med tusen stolar och två bord, beer pong med kapsyler, skrikfulsjunga till Maggios nya, smygtitta på Eurovision (vi är ju alla lite patriotiska innerst inne). En jacuzzi och tusen liter alkohol. Kameran glömdes hemma men då kunde man ju svänga på de lurviga istället! Så himla härligt att kunna sitta ute tills att klockan slår både 2 och 3 på morgonen.

Fröken Nilsson och jag promenerade tillbaka till tunnelbanan, mumsade på Frukt & Mandel-choklad (den bästa!) och tog tunnelbanan hem till sängen.

glammig lördagsmiddag.

Mors! Ska slänga i mig den här pajen (ja det är en paj där under gräset) och möta upp Nico, så ska vi ta oss ut i Ktorp för födelsedagsfezt. Kommer bli kalas tror jag!

insändare i metro ♥


oj, jag kom fel.


Igår, fredag. Sprang omkring i regnet med en tidning på huvudet för att hitta någon slags outfit till kvällens skiva med temat "Oj, jag kom fel". Hittade endast annat krafs så vi åkte och köpte mat och vände hemåt mig för att äta den och dricka vino. Vi köpte glass som vi glömde kvar i frysen för vi hetsdansade till NRJ tills klockan slog 11/halv 12 och jag drog på mig springtights, gympadojor, nike t-shirt och adidas tröja och vi begav oss mot Porslinsfabriken och kära lilla Lovisas skiva.
Dansa loss och avsluta med en kvart i tre-dejt på McD för mig och Julia med mjukglass och pommes frites samt några 17åringar som var lite 2 cool 4 Fridhemsplan så de satt och pratade alldeles för högt och orealistiskt om "jamen jag bjöd dig på 5 helrör ikväll, vaskade 4st också" man ba jahaaaaaaa............. hejdå!!!!! Julia skällde ut dem sen för att de dissade Fridhemsplan, haha. Stackars små barnen!

ice ice cream cream.


the king's speech.


Så himla bra film!!!!!!!! Måste sova nu. Men, toppenfilm!

london i juni.


Nu har jag äntligen köpt biljetter! I juni åker jag och spenderar 6 dagar med den här underbara tjejen. Barbent i London, så _himla_ bra det kommer bli. Längtar ihjäl mig.

2011.05.09

Kaniner kan vara så himla söta. Finns även ett gäng rätt könstiga kaniner men sånna här med superlånga öron och så himmelens mjuka. Jag hade en liten vit och brun kanin när jag var liten, Ludde hette den. Hade sådär hemskt långa öron som nästan nådde ner till marken och en nos som gick upp och ner all vaken tid. Åh, söta djur alltså.
Men nu: ny vecka, nya tag. Påväg till jobbet snart efter en fet sovmorgon, jag gillart!

he tried to work it out, but that was hard 'cause she's an astronaut.


En söndag med konfirmation och en hel massa tårta - smörgås och alldeles vanlig supergod jrodgubbstårta. Nästan så man ska börja konfirmera sig och så får Gud hjälpa en på traven i livet lite grann, kan behövas nu tror jag. Nej men skämt åsido, vi vaskar alla killar och tjejer (en vis man sa i fredags natt).
Att prata om livet och ta världens längsta promenad runt söder är inte heller fy skam. Livet ska väl ordna sig någon gång. Väntar bara på att det ska ske.
Nu: en ostmacka till middag och en kopp te. Därefter sömn och bara några h jobb imorgon för att jag är bäst och har jobbat in tusentals komptimmar så på specen kommer det stå 9h medans jag kanske bara är där 4-5h. Livet kommer nog vara allt bra roligt denna vecka som kommer - träning måndag, födelsedagsbio tisdag, onsdag aw förhoppningsvis, torsdag ännu blankt (nån som vill leka? nähe), fredag skiva och lördag 20års kalas, söndag sushidöden någonstans. FINT! Som sagt. Och nu är jag nästan 11 tusen fattigare, eller imorgon när överföringen genomförs eftersom det är helg osv. DePpEn på det. Nåja, en investering i mig själv är väl alltid fint!!!!!!!!

dunkande hjärtan klockan kvart över fem, ingen vet ifall det verkligen hänt.


Låttexterna slutar aldrig att förbluffa mig. Slår mig med häpnad varje gång. Som att man hör något nytt varje gång man lyssnar igenom en låt. En ny textrad som går rakt in i revbenen. Ni vet, den där känslan. Helt genialisk är hon hursomhelst. 22 maj är det Childhood dagen på Gröna Lund och Veronica bland annat spelar där.
Hur bra?!

sometimes it lasts in love, but sometime it hurts instead.


Himmelsk röst. Jisses vad man bara ryser och vill lägga sig på rygg och titta upp på en stjärnklar himmel eller något i den stilen. Skivan går på repeat i iTunes och ger mig alldeles för mycket inspiration än vad som får plats i mitt huvud eller på timmarna som är kvar på dygnet. Det har förövrigt varit en riktigt skön uppvilar-helg. Ska betala den fetaste summan jag någonsin betalat idag, ska hitta ett par jeans att klippa av till shorts och leva i i sommar, därefter får jag leva på vatten & bröd för resten av månaden. Tömmer med andra ord nästan halva sparkontot idag. Och sen juste, måste köpa biljetter till London också, ska hälsa på bästa Sofia & co i början av juni. Finemang!

visst du kan rycka på axlarna spela ball, och fast du tycker du lyckas vet jag i alla fall. och du försöker hålla masken, så du kan sväva över molnen.


Är så himmelens sugen på att klippa av mig håret och färga det jämnt för en gångs skull. Nu har jag någon slags skiftning i rött/brunt och hälften min egen naturliga färg + hälften... ja, rörigt är vad det är.
En dag med 0 på schemat och 0 avklarat så har jag varit vaken i 12 timmar och utan att ha lämnat lägenheten. En sånhär dag är så himla välbehövlig efter den veckan som passerat.
Och du försöker hålla masken, så du kan sväva över molnen

bjuder på cigg igen, men nu som fienden, säger att allt är bra, hur fan kan du spela glad.



Efter en vecka med 55h jobb var ett två tre glas vin och öl välförtjänat. Viking som vanligt och dagen till ära hade Fanny och Victor råkat klä sig likadant, vilket var himla skoj. En tunnelbaneresa och så stod sängen och väntade på mig. FAN VAD SKÖNT ATT INTE STÄLLA KLOCKAN FÖR EN GÅNGS SKULL. Lyckan i det!

kan inte tänka, jag står bara här och ler.



Vilket geni hon är. Satan i gatan, Mitt hjärta blöder, Inga kläder, Snälla bli min, Välkommen in. Och alla de andra. Skivan går varm i iPoden så fort jag är själv och gärna på Spotify på jobbet också. Fan, hon är så jävla bra. Bättre än någonsin. Undrar lite vad hon har gjort de senare åren efter att hon släppt sina två första plattor egentligen. Vad som hänt sen dess till nu för att hon ska ha blivit så himla mycket bättre? Nåja, jag tackar och tar emot. 

Jag måste rota i väskan efter mod

spelar pappas skiva ifrån 69, de sjunger "cosa vuol dir sona una donna ormai".




Måndag. Behöver jag säga mer? Jobbat 10,5h och förtjänar lite vardagslyx. Snart blir det dusch och hårtvätt med allt som hör till därefter börja bläddra i tidningarna med en kopp te. Som förstått så har Maggios "Välkommen in" rullat på repeat under matlagning+disk+städ. Jag är en hurtig människa utan socialt liv, kan man förkorta denna veckan till. 2 dagar down 5 to go! HEJJA.

TACK JOBBET




Efter hetsdagen #1 så kom det alltså blommor till dörren. Fint!

RSS 2.0