grönahöjderochp3live.

Kvällen spenderas framför Idol med en kopp gröna höjder, och höjder är ju väldigt passande eftersom jag imorgon ska hoppa tandem. Hjälp.
Lyssnar på detta också.


091030



En tripp till ICA Maxi en oktobertorsdag ser ut ungefär såhär.

bdaypresent.


källa

Imorgon imorgon imorgon. Jag har en dag kvar att leva typ. Ah shit my god.

funatfacebook.



Det där med facebook var himlans kul när man kollade igenom alla bilder man är taggade på. Fader Andrea reagerade alltså icke på att hon ser ut som hon gör. Helkul tycker jag!

glädjedödare.


Precis vad man ville höra när det blåser småspik, termometern visar en sisådär ensam siffra och molnen hotar att släppa igenom tungt regn.
Men FINE. FINE. Jag vill också bort härifrån.

motivationen, var är du?

Jag som trodde jag var fantastiskt bra på att plugga och planera. Nej men du, där sket det sig nog nånstans på vägen. I skolveckorna, ja men då har jag ju inget annat för mig. Nu är det lov (ni hör ju själva, inte sjutton ska man röra skolböckerna på LOVET!!!) och då ser jag helt plötsligt 1000 andra saker jag hellre gör än att öppna den där förbannat gröna religionsboken.
Men idag, ny dag, nya tag, nytt försök. (Antagligen nytt misslyckande också.)
Fast jag har faktiskt gjort ett schema. Ett tidsschema, ja ni hör ju, som om jag vore helt efterbliven och inte hade nån koll på mig själv och nån diciplin. Men nu kanske fallet är så. Naturligtvis är jag inte efterbliven (eller?) men lite dålig diciplin kan jag nog instämma på.
Plugga, rensa, städa, plugga, rensa, vika tvätt, plugga. Nånting sånt. Återkommer ikväll om hur det gick. Ehehehh.

PLUGGMUSIK.

you are like music to my ears.


Oj den här videon är så somrig så det inte är sant. Jag tänker sol, blå himmel, festival, saltvatten, vänner, isglass, bubblande vin i plastglas med sugrör, en tunn kofta på kvällen, bara bruna ben med skrubbsår, sandaler eller vita tygskor (välj själv), en varm klippavsats och ljumna vindar. Jag kan fortsätta i all evighet. För sommaren är det bästa som finns, fast det vet ni redan.
Tur att den kommer igen. Först ska vi genomlida pulkaåkning, snökrig, snöbollslyktor, lussebulls- och knäckbak, doften av granbarr, stickade tröjor, varm choklad, faktumet att det är okej att stanna inomhus en hel hel dag, sen ungefär här blir det väl vår och då skymtas sommaren runt hörnet. Jag tror vi klarar oss.

nytt från hakanhellstrom.com.

"Brev från Håkan
Håkan har knåpat ihop några rader för att tacka för detta året.

Hej alla! Här kommer ett stort tack för i år från mig. Det tog kanske slut lite tidigt den här gången, eller sent kanske man ska säga. Jag kände bara att det var för tidigt att sluta spela edelweiss-låtarna så det fick bli en vår och en sommar till. Klubb och konserthus svängen, Borlänge, Grönan, Liseberg. Det var långa och fina kvällar det. Nu ska jag skriva några låtar och sen ses vi igen hoppas jag. Under tiden vet jag att både Daniel och Simon i bandet kommer släppa egna skivor så låna dom ett stort öra. Men vi ses lite längre fram, kanske nästa år. Då är det tio år sen som min första skiva kom. Känns svindlande och skönt på nåt sätt. Jaja STOR kram till er alla och tusen tack igen. Glöm inte att jag alltid finns på skivorna och där kan vi ses när som helst.

Er gräshoppa Håkan"

Er gräshoppa. Fantastiskt fint. Åh. Och hör på detta: "En live-DVD är planerad att släppas i år! Det är spelningen på Peace & Love i år. Mer info följer." Shit my god, den ska jag ha.



höst.



laundryday.



Så hade man släpat upp sig 09.45 en ledig måndag för att tvätta men, funkade det att komma in i tvättstugan då? Nä. Jahaja. Får kolla på min bästa vän tv3 sålänge då.

091025


Fredag. Fyndade 4 tröjor och ett par skor i kaoset på Weekdays utförsäljning, samt såg fantastiskt fula kläder med Julia och Johanna. Åkte hem och lämnade allt jag släpat på och åkte tillbaks till Jullan, vi åt mat och gjorde kola till Lovisa. Åkte hem till Lovisa och det var presentöppning, sofistikerad dans samt tårtätning.
Efter nån timme drog vi oss till Fridhemsplan för att ta oss vidare till Stadshagen och FABRIKEN där Konstig Klubb höll till denna afton. Fantastiska människor och epilepsiljus gjorde kvällen till en finfin kväll. Promenadavstånd hem gjorde inte saken värre.
Lördag. Vaknade men borde inte gjort det. Förflyttade mig till soffan. Spenderade dagen med tv3. Åkte in till stan för att fira Ylva som fyllt år, spenderade på klubb Malibu med bäst sällskap.
Gick förbi och sa hejsvejs till Joanna och co som satt på annat ställe. Hem och sova. Ställde om klockan mitt i natten och min mobil är så smart så den ställde om sig själv IGEN, så när jag vaknade tyckte jag det var najs att jag var utsövd fast klockan var typ tjugo i tolv. FAIL! För klockan i köket var tjugo i två och den ställer inte riktigt om sig själv, så att klockan var alltså tjugo i ett.
Söndag då. Gjort ingenting idag heller. Det regnar ute. Och ikväll ska jag till Mosebacke och kolla på spelningar, gratis inträde ju, sånt gillar vi!

Sen vill jag dö på religionen lite. Han är ju knäpp, läraren. Tror vi läser endast det ämnet, typ. Nä vet nån vad.

breakfastforfriday.


was it you who spoke the words, that things would happen but not to me.

Turligt nog hann jag med både torsken, logg till projektarbetet och lite höstmode. När jag väl landat i soffan orkade jag dock inte resa på mig så nu har kvällen runnit iväg även denna dag och jag har avklarat två avsnitt 2½ men samt Singing bee celeb. Det sistnämnda var otroligt roligt endast för att Tore, från FC Z ni vet, vann hela kalaset. Och han sjöng som en kratta rakt igenom. Det var sådär gråtskrattkul.
Nej ni, nu ska jag minsann duscha och därefter sova igen de förlorade timmarna för jag känner nog på mig att det kommer bli lite mer förlorade h's natten till fredag då detta händer! Kommer bli hur kul som helst tror jag.


Sen är detta ett litet guldkorn, vassego. Det behövs såhär när termometern visar under tvåsiffrigt och vi ställer tillbaks klockan en timme på söndag. Han är fin den där killen, Jason Mraz. (Nej, det är inte I'm yours-dängan.)

oho för att satsa det sista på mirakel.


Nu ni. Igår var det vin och dans på schemat vilket prickades av med bravur, natten spenderades på högbergsgatan skedandes med två vänner, i färre timmar än vad som behövdes. Det har känts idag, vill jag meddela. Men sova kan man göra när man är död, typ.
Mitt samvete säger åt mig att plugga, och lite måste jag ju faktiskt för annars hamnar man så sablarns mycket efter, men jag säger tvärtemot, sitter här ibland äpple/kanel-doftljus dofter och regn på rutan med ett rykande nytt, för mig, nummer av nån veckotidning.
Vad är mest frestande, torsken i östersjön eller höstmodet? Oj, nu blev det genast svårt att välja...

två inköp.



Ett par leggings från H&M, och en knasigt fin tröja från Monki. Tröjan är jag nästan extra nöjd med då den är lite stor sådär, och har två fickor faktiskt fast det syns inte, sen är den helt okej lång att ha bara ett par strumpbyxor till. I dessa två ska jag ut och dansa ikväll. Jag sover hos Joanna, så det blir närmare hem och närmare till skolan imorgon. Det är alltid rätt kul i skolan en torsdagsmorgon när man varit ute, faktiskt. Allting blir typ, kul.
Nu ska jag umgås lite med min familj, det känns som jag inte sett dem på år och dar. Hejs!

små godbitar från året.

Regnet händer i luften och rönnbären på andra sidan gatan lyser röda. Och jag tittar igenom mitt arkiv efter lyckliga stunder.


I kronologisk ordning börjar vi med en av alla dessa Håkanresor. Ja, men mannen är ju fantastisk, det finns inte något annat att säga. Detta är från konserten i Sundsvall. Vi kom, vi såg, de såg oss. Det var fint, som vanligt. Att vi dessutom bodde i lilla torpet som var halvt begravt av snödrivorna, men eldade i öppna spisen och drack varm choklad gjorde ju inte saken värre precis.


Runt påsklovet åkte jag och några fina ner till staden som aldrig sover, Berlin nämligen. Vi dansade oss svettiga, kom hem när solen gick upp, köpte billig mat och fina secondhand kläder. Efter att mina miljövänliga vänner åkt hem med buss spenderade jag även 10 timmar själv innan flyget skulle ta mig tillbaka, det var rätt rogivande det med. Hela världen framför mig, ungefär. Jag visste bara att hit ska jag tillbaka.


När sista sommarlovet stod runt knuten och skolavslutningen var avklarad tillsammans med alla betyg och sånt, bar det av till Peace and Love '09 och Borlänge. Himlans fint var det, nog den bästa festivalen jag varit på, och då menar jag inte bara artistmässigt (för oj vilka bra band det var, ni vet, Mando Diao, Hoffmaestro, Laleh och såklart Håkan Hellström) utan även människomässigt, fy tusan vilket bra gäng vi var, jag älskade i princip varje stund och även det värsta blev lite roligt bara för att alla var så underbara.


I början av juli tog vi dessutom vårat pick och pack för en natt på Joannas landställe. Skratt och grillning stod på schemat och avklarades med betyg mycket väl gott. Ett fridfullt dygn som bjöd på lugn och ro men även skratt och fjanterier, som det blir med den där tjejen.



I exakt 10 (för vissa 11) dagar befann vi oss på fältet utanför Kliplev i södra Danmark. Ett läger vi sent ska glömma. Sena nätter, galna danskar, fula danskar, gula danskar, en lista med saker vi tog som skulle räckt några varv runt jorden, fisken, och allt annat glömt och förträngt. Bästa lägret någonsin.


Augustis sista två dagar spenderades med den här bönan på eriksdalsbadet och Popaganda, det var också fantastiskt fint. Alla artister vi såg (Markus Krunegård, Anna Ternheim, Deportees, Florence Valentin, MGMT, Steve Aoki, Lykke Li), alla muffins vi åt, alla människor vi träffade. Sommaren slutade här någonstans, men som den slutade, helt underbart.


För att inviga hösten åkte vi dessutom ut till landet tillhörande den här tjejen. Vi sov och åt mest, men det gjorde liksom ingenting. Vem tackar nej till en frukost i solen med scones, hallonmarmelad, scrambled eggs och te? Nä, juste. Och vi bastade också, samt var allmänt fjantiga, typ hoppade studsmatta halvnäck och sådär, som bara vi kan vara.


Nu vet jag att peace and love-bilden inte är min, förlåt för det, men resten är. Ja, Håkanbilden också, faktiskt.
Nu hoppas jag bara på att årets resterande månader bjuder på fler fina ögonblick.
Hej på er!

TEA&TV, tisdag.


Tunnbrödrulle med ost och gurka plus en kopp te får morgonen att bli åtminstone lite bättre, det är alltid nåt.
Idag bjöd dagen på två lektioner och köp utav 3 klädesplagg (två tröjor och ett par leggings) och en packe svarta hårsnoddar. Därefter hem till Joanna och spendera eftermiddagen pratandes, ätandes, filmtittandes, kittlandes mellan duntäcken i den stora soffan på söders höjder. Sånt gillar vi.
Ikväll ska jag minsann vara vaken hur länge jag vill, för imorgon är jag ledig. Jajjemän, ni hörde rätt. LEDIG. Det är inte varje dag inte! Hade passat bättre på torsdagen maybe för då hade man ju kunnat gå ut med gott samvete... Nåväl. Man kan inte få allt.
Nu ska jag vika tvätt i mina spretigt randiga svart/vita leggings och blåa tröja. Hejsvejs.

STÄDNINGEN...

14.51 - Att jag hade SÅHÄR mycket kläder. Herregud. Jag använder kanske 10%. Shittans pommes frittans. Nu blir det ordning iallafall. Det gillar vi!

15.19 - Herregud. Det tar aldrig slut. Snart är sommar/frilufts-kläder nere i sänglådorna. Dammet yr och jag hostar och nyser om vartannat. Ma-ma-mi-a.

gravitationen har glömt mig och jag kommer aldrig mer att landa.




Trötta fötter, mätt mage, ont huvud. Dansandet sitter kvar i huvudet och yrar runt bäst det vill.
Middag och fint ute i skogen, därefter resa in till stan och tillslut hamna på ACE. Det var kul, det var värt, fastän alla inte riktigt var närvarande. Men ändå - florence, arctic monkeys, franz ferdinand, håkan, kent, the beatles. Vad mer kan begäras, egentligen? Det var en fin kväll, hursomhelst. Dog ungefär 03.30 bland kuddar och duntäcken.

Idag ska jag rensa ut min byrå, det får inte plats nånting där längre. Det, och diska. Jag känner på mig att det kommer ta ungefär hela dagen i min takt.

En vecka kvar till höstlov, det är bara att hålla ut, håll ut nu.

sextonde oktober.

Huvudet känns tungt som en påse sten, regnet faller utanför, inlämningsrummet på fronter stänger 23.59, ändå känner jag mig lättad och lugn. För nästa vecka händer det ungefär ingenting. I helgen kommer det bli rensat i min klädlåda, och sånt blir aldrig fel. Dessutom har jag ett par nya skor, minsann. Och om jag hinner klart med uppsatsen i tid så ska de få ta mig dansandes ut till Strand eller stan.
Den årliga förkyldningen är här förresten. Så jag snorar mest hela dagarna och har vakuum i huvudet. Vad botar man det med? Jag hinkar te med hälften honung och knaprar strepsils, tjocka halsdukar (Nicolas för tillfället), raggsockor samt tjocktjocktjocktröjor. Vad mer begärs egentligen?



gula löv, blå himmel, svarta converse, femtonde oktober, torsdag.







i hate days like this.



källor 1 2

Svarta naglar, fyra färdigt utskrivna sidor om kristendom samt försurning, tre tända doftljus som luktar nytvättat, två koppar te i magen, 4/5 färdigskriven samhällsfråga, sitta litelite till bara. Fast efter Grey's Anatomy, såklart. Det börjar visst om fem minuter. Missa inte!

you and i both.


Ja, naturplugg, religionsplugg, samhällsplugg. Allting tills torsdag eller fredag. Skolan och livet hatar mig nog. Nu ska jag fortsätta med stater, FN, EU, försurning samt kristendomen. Otroligt kul alltihop.

+++++++++




Jag (försöker) plugga, därav är alla bilder tagna utanför mitt fönster ungefär. Ja, förutom godisen då. De är roliga de där som jag beställde ifrån, skickar med en bounty i postpaketet. Gottigottgott, som mamma sa imorse om sconesen. Som förresten är bland det godaste att äta till frukost. Nybakad scones med smör, ost och hallonmarmelad. Ibland får man unna sig, tycker jag allt. Apropå mat är det nog middag snart, jag ska se efter, för grannarna hör nog min mage kurra tror jag.

min nya älskling.


Nikon D3000 här kommer jag. Och så hittade jag en macrolens här hemma. Bingo!

fantastiskt. (inlägg nummer 300)

Lykke Li & Bon Iver doing 'Dance Dance Dance' in L.A from Lykke Li on Vimeo.


när man har för mycket läxor och för mycket att städa så tittar jag på fina bilder istället.


Florence Valentin – Spring Ricco
Laleh – Simon Says
Moneybrother – Born Under A Bad Sign

give me a reason, i got to know, do you feel it too.


Nu ska jag minsann sova.
Och så hejar ni på dom här: David Guetta – When Love Takes Over (Feat.Kelly Rowland)Lady Gaga – Paparazzi, Mika – We Are Golden, i MTV EMA awards, så blir Andreas pappa glad.
Sova sova sova is what I do best.

we are not what you think we are.


Idag har jag efter att mamma hotat med ett "seriöst samtal" om städandet av mitt rum, faktiskt städat. Dammtorkat och plockat, slängt en sådär 4-5 kassar med bara skräp. Dessutom en halv bokhylla, eller vad man ska kalla den.
Och kiosken på Lidingö är stängd för säsongen, kunde inte kommit lämpligare måste jag säga, så himla mycket i skolan. FRID OCH FRÖJD - då kan jag plugga imorgon, no stress no stress.

Imorgon eller iövermorgon kommer en present till mig själv på posten, grattis mig själv i efterskott!

desperado, why don't you come to your senses...



källor (som vanligt) 1 2

Idag ska jag dyka. Det kommer bli... intressant. Har aldrig tänkt tanken att göra det förut, men min fader plus sambo insisterade på att eftersom jag är mittemellan barn/fisk (dykningen) och vuxen/fågel (fallskärm) så måste jag leva ut mina inneboende möjligheter, som det så fint heter.
Nu ska jag försöka plugga lite innan. Är man effektiv så är man, sörrni. (Eller, har man en elak skola så har man, sörrni. Det är valfritt.)

fredagssyssla på café mineur.


091010


källa 1

Idag ska jag plugga. Religion och samhällskunskap, är det tänkt. Jag tror att Ice Age 3 lockar mer. Imorgon ska jag göra det här. Ska bli spännande.

birds flying high.



källa 1

My Brightest Diamond – Feeling Good

copanhagenstreetstyle.


lite fredagslyx.

Fredag.
Idol.
Thaimat.
Andrea.
Världsklass.

höstig torsdag.





Och för en gångs skull är det faktiskt jag som tagit bilderna (inte från flickr eller leloveimage då).

Förvirrad dag, helt slut efter tre lektioner och då väntades en föreläsning. Den var dock positivt överraskande, vi fick besök av Posithiva Gruppen och två killar som berättade hur det var att leva med HIV+ och Aids, det var mycket ny information faktiskt. Det är ju inte ett så belyst ämne direkt, så man vet inte så mycket. Det var väldigt givande iallafall! "Alltså, jag och min kk har kommit överens om att jag kan suga honom, fastän vi tar risken, eller ja, HAN tar risken, men det är ju otrooooligt liten chans att han ska bli smittad genom oralsex." Ja, ni förstår. Tokigt öppna om allt och det var helt enkelt värt att stanna i nästan 2h för det. Tummen upp.

Nu ska jag ta mig i kragen och göra nåt vettigt. (Känner jag. Men det lär ju inte hända, ni vet.)

mitt tåg till skolan går 07.43. jag borde gå.


Här har ni en fin bild.

leloveimage.




Bara för att det är tisdag så får ni lite fler fina bilder. Jag har suttit och kollat igenom hela arkivet och sparat allt nästan i en mapp döpt till Fint. Alla fina saker har också en egen kategori här, hörni.

+++++++++


i'm not tryin to say that everybody wants to go, i fell in love with the seaside.




källor 1 2 3

Idag är det tisdag. Alltså fyra dagar kvar tills det är helg. Totalt ungefär 14 lektioner kvar. Idag har jag två utav dem. Sen är det som vanligt dötid i 2 timmar tills jag ska åka till Lidingö och jobba.
Som ni förstår så tycker jag hemskt mycket om leloveimage, det är en underbar blogg med en massa kärleksbilder och texter och allt vad det är. Kan man vara kär i en blogg är jag nog det.
Nu ska jag rusa till tunnelbanan.

oh i love you i wish you got the flu so that i could take care of you like you take care of me.

Det luktar blöt ull i hela badrummet då jag har handtvättat några ylletröjor som absolut inte fick tvättas i maskin. Nu hänger de i torkrummet och droppar nöjt för sig själva.
Det är ändå rätt fint med hösten, ni vet - stora stickade halsdukar, många koppar te, timmar på caféer, ha på sig stora raggsockor, skaffa lugg, läsa många böcker (alltså bli stamkund på pocketshop alternativt bibblan), hundra lager stickade tröjor, tjocka strumpbyxor, regn på rutan när man ska sova, och så den där kylan som biter sig fast i kinderna ni vet, alla möjliga färger på löv, solen för sjutton man får inte glömma den underbara höstsolen. Och så vidare. Vi kan fortsätta i all evighet, nästan. Men det räcker för stunden.

close your eyes, clear your heart, let it go.



källa 1 2

internationell politik, fn och eu.

"En stat är det högsta bestämmande organet över ett område. Den leds av en regering som kontrollerar området och stadsförvaltningen. Den är också erkänd av andra stater. Staters roll är att skydda det egna landet samt främja handeln, importen och exporten."

Mycket kul kan man ha sisådär tjugo i tre en måndag.

5 timmar på högbergsgatan.



Ja, en fantastisk kväll var det. Underbara bullar, underbar Joanna, underbara Costa del sol, underbara bilder från resan, och mycket kul fick man höra minsann. Dessutom har vi skapat ett event på facebook, nämligen Kladdkakans dag. Ja, det finns typ tusen andra dagar för just Kladdkakan som nån annan också fått infall att göra, men nu finns ännu ett då. Folk är ju roliga som påpekar det all the time. Som om vi inte visste att det fanns andra liksom.
Nä. Nu ska jag dra på mig yllesockor och rota fram den största halsduken jag har, sen rulla iväg till skolan. Har förresten nackspärr eller nånting mysigt efter i lördags på ACE. Det var förresten asroligt, sjukt värd kväll dock är jag som sagt småsjuk/förkyld och kan vrida huvudet endast eine bichen. (Fortfarande spelade de BÄST musik; The Strokes, Håkan Hellström, Florence Valentin, Mando Diao osv.)

du säger att du är stark, att du vart igenom det här förut.


Nu har jag badat i en timme. Disken väntar, plocka ihop i rummet ska jag också göra. Därefter ut i regnet, förbi 7-11 och hem till nyhemkomna Joanna med kanelbullar. Det kan ju inte vara nån som har missat att det är kanelbullens dag idag. Och Joanna har varit en saknad en, en heeel vecka har hon varit iväg. Dummer.

jag borde ringt men att ringa nu känns lite fånigt och kort.




källor: 1 2 3

i'm runnin' around again.

Förvirrat hjärta. Tusen glas att diska. Naglar att måla. Regn att dansa soldans till. Kläder att vika. Och så vidare...
Mika – We Are Golden

RSS 2.0