HÅKAN - FREDAG




Efter hetsdagen #1 med 10h jobb + alla chefer borta på konferens kom jag hem och vad väntade vid dörren om inte blommor med lappen "Du är bäst!". Hmm? Jo, från cheferna som tyckte synd om mig som kämpade på ensam med deras jobb + mitt eget + allt som hände. Pust och stånk!
Bytte om och sprang iväg till Vitabergsparken för en öl i solen med fina människor, därefter tog vi buss och båt till Djurgården och såg, för andra dagen i rad, älskade lilla Håkan med mannarna. Fint var det! Efteråt delade jag och J på en pommestallrik på Viking som middag vid elvasnåret, stabil matdag man hade.... not.
Därefter landade jag på kudden vid 01 och vaknade idag klockan........ 15!!!!!!!!!!! HALLÅ? Behövde jag sova lite kanske? Jo men jag tror det. Haha.

HÅKAN - TORSDAG


WEDNESDAY




Medis bar & kök, därefter spelning på Broder Tuck. Fin onsdag!

+



Att solen fortfarande lyser så himla mycket fastän klockan är sju på kvällen.
Att jag kommer vara ledig i cirka 9 veckor i sommar (Även om plånboken får lida tror jag själen behöver det).
Att jag erbjuds anställning efter sommaren igen (hurra!).
Att jag drar lite på mungiporna varje gång jag går hem från tunnelbanan och förbi blomlådan ovan. Det är alltså ett fönster till en källarvåning i ett vanligt hus.
Att jag ska dricka vin med fina gamla klasskompisar på Medis om inte alls så lång tid för att sen gå och titta på några andra gamla Ktorpare som ska ha spelning på ett sunkhak. Som hittat för en gammal onsdagskväll (ja tänk, det är redan onsdag!!!).

LAST DAY OFF



Den sista dagen innan det bär av mot le work igen var alltså i måndags. I måndags var det också svettigt och runt 20 grader i skuggan så jag föll för frestelsen och la mig på rygg i parken en timme eller så. För att fördriva tiden lite. Sen föll jag för den andra frestelsen i mitt liv just nu: Gossip Girl. Ett avsnitt baaarraaa..... eller okejj ett till rå. Och ett till bara. VA! Ska jag upp om 6h? Måste sova. Stressen pressen. Så, det vart inte så mycket sömn mellan måndag och tisdag men äsch, vad gör väl det.

Sova ska jag göra i sommar.

MEDIS KÖK OCH BAR

Det sista vi sa i lördags innan alla skiljdes åt var, "ses imorgon och göra något UTAN alkohol?" och alla kved jaaaaa. En dag degandes inomhus (välbehövligt!) och därefter var planen bio. Bara att vädret var ju så fint och vinet liksom skrek efter oss, så det slutade ändå med ett glas rose på Medis K&B. Det smakade i princip jordgubssaft så man hade gärna tagit ett glas till, men vi kände att nån måtta fåre va! Så vid halv tio snåret rullade vi hemåt igen. 

Avslutade kvällen med några avsnitt av GG säsong 1, har laddat ner s1, s2 och s3 och ska börja plöja igenom. Kanonbra ju! Började även morgonen nu idag med ett avsnitt. 



PICNIC LIKE A SUMMER'S DAY




Bilder från weheartit

Påskafton. Hur firar man den bättre än vad vi gjorde igår? Sov ut, köpte sallad  och lite vindruvor. Mötte upp Julia, Fanny och Victoria och vi la oss på filtar i Vitan, drack rödvin ur plastglas och filosoferade om livet. Johan och Amanda kom förbi, liksom Victor med snabba cykeln. Bella och company kom också upp efter ett tag och rödvinet tog slut i glaset, fylldes på för att ta slut igen. Nilsson kom med sushi. När vi hade suttit där i, 4h kanske, kändes det att mat/dryck-balansen inte var helt rak. Så vi delade 4 personer på 2 pizzor och sen rullade vi vidare till Viking (ja, med påsar med filtar och allt möjligt under armen). Efter att ha druckit en drink(!) känes det att vi hade varit igång i vad som skulle bli närmre 8h, så jag lyfte på hatten och tackade för mig. 

Men hörrni, vilken påskafton!

VÅREN ♥



Våren måste ju vara den härligaste årstiden. Det är gröna blad på precis varenda kvist och solen lyser in genom fönsterna så man påminns om att det är nog dags att tvätta dem snart, skölja bort vintersmutsen som gör rutan grå. 

Nästan vill man gå med bara ben, men drar sig till minnes förra våren då man frös arslet av sig så väljer leggings istället. Men att bara kunna sätta på sig jeansjackan utanpå t-shirten kan vara den största bedriften. Att äntligen få lägga in den tjocka och svettiga dunjackan i källaren och låsa in den, slänga nyckeln långt bort och inte ägna den en endaste tanke fram till åtminstone oktober. Vilket många månader långt bort.

Åh våren sommaren gröna kvistar snart bara ben osv osv osv jag gillart så himla mycket. Snart ska vi dricka cider i en park och inte bry oss om morgondagen. Livet är fint.

LONG FRIDAY

På långfredagen ska man ju som sagt sörja Jesus. Vet inte om vi sörjde så mycket direkt men såhär såg dagen ut iallafall:


Mötte upp Fanny och Julia och vi satte oss på Nytorget, åt sushi, choklad, drack läsk och gillade livet och solen.


Sen var det en eftermiddag fylld av sol och chilleri tills att Fanny behövde köpa blommor till sin farmor och vi promenerade till Skanstull, där jag och Julia tog bussen hemåt. Västerbrons utsikt var helt okej.


Mötte upp lite flickor för att fira Josefine, och sprang sedan vidare för att möta upp den här filuren, fröken Nilsson. Svepte ett glas här och där för att sedan rulla in på Debaser Medis. Klientelet var inte riktigt det vi förväntade oss....... så vi gick efter ett tag. Dock ringde jag 112 för första gången i mitt liv igår då två killar började slåss med sparkar och skit på medborgarplatsen. KULT.

SNAPS




I onsdags spenderade jag dagen på en baristakurs (godkänd, jippie), och därefter raka vägen tillbaka för en beställning på kvällen. Som belöning (och för att det efter jobbet var låååånghelg för min del) så åkte jag till Snaps och mötte upp Fanny och Emelie och satt och myste lite. Anton kom förbi och vi gick en sväng men alla åkte hem runt 1, trött var man ju efter 13-14h jobb så det kanske inte var så konstigt. Nåja, fin onsdag!

DAFFODILS



Någon dag denna vecka så packade vi 50 påskliljor med pralin till alla anställda som påskpresent. Min blomma står på köksbordet men guldägget har jag inte vågat äta ännu. Får sparas till speciellt tillfälle, men är säker på att det är hur gött som helst. Hursomhelst, idag sörjer man Jesus va? Så, en tyst minut för honom då. Hejsvejs.

7 AND 8 DAYS



Sörjer att vi inte var på Cirkus i söndags och måndags när Han Med Stort H var där och röjde runt med sina mannar. Har desto mer att se fram emot då han spelar igen(!) nästa torsdag och fredag. Så. Himla. Pepp!!!!!!!!!!!

VIT BJÖRN





Bilder från weheartit

Finaste djuret på denna jord. Stackars björnar när isen smälter. Måste bli isbjörnsfadder eller något, finns det ens? Sjukt fina stora björnar.

ADELE

Alltså herregud och herregud några gånger om igen. Har man lyckats åstadkomma denna låt vid 19 års ålder så kan det ju knappast bli sämre med de stämbanden som den fina kvinnan har. Vad som går på repeat i min spotifylista är nu den här! Herregud, som sagt. Önskar att jag hade ett uns av den talang som hon har.



100°



När dagen har varit solig som aldrig förr så sörjer man att man jobbar inomhus. Hursomhelst har jag smitit ut med kaffekoppen och tittat upp mot solen så ofta jag kunnat. Typ när alla ska ut och röka så går jag och rullar mig i gräset i stället. Åkte och tränade med Caroline efter jobbet och herregud vilken träningsvärk man kommer ha imorgon. Tjena. Sushi till middag och sen var jag helnöjd!

BIRDS

Jag hoppas ingen har missat Shout out louds-Adams och Markus Krunegårds projekt Serenades! Superfina låtar. Klicka på bilden nedan för att lyssna du med!



SUNNY SUNDAY

Så småningom kravlade jag mig ur trött-träsket och fick bort de där dammråttorna och fick på mig kläder för att möta upp...... för ovanlighetens skull: Joanna + Fannyx2! Såhär såg eftermiddagen ut:


Två pizzor delat på fyra = gott. Lättöl var typ ett måste men åt mest pizzan.


Det var bäst väder på länge!


Så blåste det till slut lite kallt och vi gick mot bussen och då förbi Nicolinas jobb och jamen inte tackar vi väl nej till en liten macka och en liten islatte och sådärja, supergott och fint!


Mums mums. Sen så var det bussturen hem och skratta lite åt förhållanden på facebook och hur blåögda folk är ibland. Vet inte om man ska skratta eller gråta att vissa människor inte ser längre än näsan räcker, typ. 

Så nu ska jag samla kraft att gå och lägga mig ordentligt för imorgon är det ny vecka nya tag osv måste vara pigg! Dock bara 3 dagar sen 5 dagars ledigt = man är ju i himlen. Fantastiskt toppen osv! Sorgligt dock att Håkan spelar i detta nu på Cirkus och var är jag, inte där iallafall. Samma sak imorgon men nej - ingen biljett till det heller. Jobbigtjobbigtjobbigttggjigti. Lyssnar på youtubes live-versioner som finns för att bota längtan till den 28 & 29 då vi ser honom igen. Tumme upp på det!

BREAKFAST


Sov tills jag vaknade (vilket ändå bara blev kanske 8h men att vakna utan ställd klocka är kanske det bästa som finns) och tänkte, äta frukost, det är ju gott! Så drack te, åt fil och cheerios (bästa), ostmackor med gurka och ett ägg. Kanonbra! Söndagar = städa städa lite grann och kanske boka tvättid? Måste hursomhelst jaga bort dammråttorna under sängen så jag ska rasta dammsugaren iallafall. Dock är det ju typ 15 grader och lite sol ute................. Dilemma det där.

ATT ÅKA BUSS BILLIGT



Hahahahaha. Busschauffören missade att trycka in två nollor på kortterminalen så vi fick åka för 2,16kr istället för 216kr. Jag gillare! Han var lite stressad/trött och frågade liksom oss vad 72*3 blev och vi fick stå och räkna med fingrarna. Men så blev det ändå hur fel som helst. Hahahaha jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, stackars honom iallafall. Kanske får feta utskällningen av sin chef? Oh no.
Billigaste turen på år och dagar, hörni tjejer, jag bjuder på den!

LÖRDAG PT. 2



Mötte upp dessa två sköna bönor efter att Sofia och Emma skulle hem och äta middag och sörja Sofias nästsista dag i detta land innan hon åker tillbaka till London (dock bara 2 månader kvar wihu!). Vi bänkade oss på Treat med vitt vin och pommes med aioli.


Söta tjejer! Haha. Fröken Deak och Lukas kom och gjorde oss sällskap och vi drack öl för 26kr och tyckte livet var rätt bra.


Men vad är en kväll i stan utan en sväng förbi Viking! Kvällens gäng, och vilket gäng sedan! När Viking stängde drog vi till biljarden och hör å häpna - spelade faktiskt biljard, eller hälften av oss gjorde. Fröken D och jag lyfte på hatten vid strax-efter-2-snåret och tog buss/tbana hemåt. Kanonkväll!

LÖRDAG PT. 1


Efter välbehövd sömn mötte jag upp bästa Sofia och vi satte oss mot en varm husvägg i Gamla stan på Stortorget och drack kaffe, åt glass och pratade om livet och allt där emellan.


Dagens 15 grader till ära så hade vi sandaler på oss! Funkade förträffligt bra.


Hon är himla fin!



FRIDAY

Äventyr stod på schemat och vi satte oss i bilen och blev körda till Västerås. En underbar dag och kväll med en mindre rolig hemresa som tog oss genom 3 bussar och tog 4 timmar innan vi var i Stockholm vid halv fyra på morgonen. Ganska konstigt när det tog mindre än en timme att åka dit i bil! Västerås ligger verkligen nära men ändå off då kommunikationerna är cirka noll mellan Stockholm. Såhär såg dygnet ut iallafall:


Först, ladda med fet frukost hos Joanna.


Pendeltåg till Kalhäll där bilskjutsen väntade. Taggade tjejer som läser om Håkan i metro!


Väl framme började vi klura på hemresan (och mitt i allt sprang Simon Ljungman in i oss där vi stod och kliade oss i huvudet på tågstationen, han tyckte vi gott kunde stanna i Uppsala på hemvägen för att José skulle spela där på lördagen. Hmm, José i all ära - men vi ville ju hemskt gärna hem) och det slutade med resan ovan och innan det en buss från Västerås till Uppsala då.


Vi drack vin i våra pappmuggar från pressbyrån och åt pastasallad på en bänk i en park. Livet!




Innan konserten började sysselsatte vi oss med att äta paj på McD, titta i skivaffärer, leta rätt på en buss som skulle ta oss till Bombardier arena samt äta världens bästa tacobuffé som var gratis om man köpte något i baren. Okejdå, sa vi och köpte en öl och vi då äta oss mätta på köpet. Bästa på dagen! Ett glas vin innan konserten är inte heller helt fel.


Sen var det ju konserten och han var fantastisk och underbar som vanligt och hade transparant t-shirt och hatt med fjäder och har slutat headbanga så mycket utan körde istället veven på vissa låtar, haha. Mannen, alltså! Minus att lokalen var så gräsligt ful att vi stod och dansade på ett gympasalsgolv med handbollsstreck och allt, nä du tack. Bokaren, tänk om!




Sen tog vi oss till busshållplatsen och började den konstiga resan hemåt. Fin tripp hursomhelst!

TISDAG



Bästa lilla Alva. Världens sötaste! Åh. Dagarna har bestått av åh-åh-åh-mms från Syster med bilder som den ovan. BÄSTA UNGEN! 

Annars har jag hittat en rolig lapp och cyklat fram och tillbaka till stadshuset idag (cirkus 5km) med platt däck 1/3 av enkelvägen tills jag kom till bensinmacken, hehe. Måste sett speciellt ut.




Dessutom har jag träffat den här bruden som är hemma nu efter Asienresan (och blivit påsprungen av Sofia som våldgästade oss där vi satt vid vattnet med glass & kaffe).




Slutligen har jag skrivit in mig på körskolan och de ringer mig inom kort så ska här planeras in lektioner. Tjing tjong nu måste jag soooooovaaaaaa........

v. 14



- Veckan med körkortskursen Risk1!
- Blev moster ♥
- Åt middag med fröken D och Lätt med vin och bulgursallad.
- Spenderade lördagen i sängen med fröken D och film efter film. Det var vi värda!
- Lördagsmiddag med Nilsson och Joanna med hemgjord pizza och lite mer vino på det.
- Söndagsjobb och därefter sushi till middag. Over n out!

WEEKEND




Fredag med middag hos mig med Julia och Fanny, en box vin och förvirring på Södermalm efteråt. F + jag sov som stockar hos mig och tittade på film film och åt kladdkaka hela lördagen. Joanna kom till mig på kvällen och bytte ut en Fanny mot en annan för att göra egen pizza och bege oss mot Ulriksdal och Freddans fenomenala inflyttningsfezt! Ölspel och en hiss med spegel i taket satte ribban för kvällen och vi sänkte bärtz efter bärtz. 

Idag har jag jobbat i 3,5h och skådat katt #2 på jobbet. Ätit sushi till middag och hämtat ut skivan som legat på posten i 2 veckor på tisdag. Ja, men det var väl det, hejdååååå!

JAG HAR BLIVIT MOSTER!



Sötaste finaste Alva. Hej och grattis på födelsedagen!!!

5 / 4 / 11


(source)

En dag på fakultetsklubben med Monica och 85(!) gäster. Kan jämföras med en vanlig dag då det är ca 30 och en lugn dag tillexempel imorgon - 12 gäster. Lite att göra, såattsäga. Även hunden Chelsea fick vara med, världens finaste äldsta rottis typ. Urgullig. Därefter hetsa till tandläkaren och boka tid, och hetsa hem och duscha, hetsa till Risk1. Så, nu, sömn inför imorgon, ja tack. Lite kaffe imorgon, ja tack. Typ stööört mycket mat till frukost, ja tack, fick bli 2 rostmackor till middagen innan jag svängde iväg till körkursen.
Jarrå. Frågor på det?

_anna

v. 13


- Veckan fylld med jobb jobb jobb.
- Fredag på Torget med gitarrer och annat mysigt.
- Lördag och högskoleprov = cpmycket folk = vara sjukt snabba effektiva duktiga trevliga.
- ... och after work på Carmen paid by HÖRS. Thanks and good night!
- (Sushibuffé på söndagen. Muns)

RSS 2.0