FINFINFINT


4269409957_c5e4b9ffee_large
Tumblr_kyiu1tiovg1qax73ko1_500_large


(Bilder här, här, här, wehearit/?, unknown)

Sista februari klockan 11:27

Söndag men ändå inte. Lördag hela veckan för nu är det lov! Idag har jag en hel massa saker att uträtta. Tankeverksamheten kommer gå i 180, men ska även göra klart lite projektgrejer och ta mig in till stan. Dessutom åkte mina fina tjejer till Åre tidigt imorse, några sitter på buss och en sitter inklämd mellan pulkor, twisterspel och annat random i bil. En hel vecka dröjer det... jaja. Kul för dom! Spåra lagom!!!


Tjugosjunde februari klockan 13:06

Mitt livs sista sportlov har börjat och vad ska man sysselsätta sig med detta lov då? Jo jag hade väl tänkt mig något i stil med; måla väggarna ljusgråa, spika upp hyllor, klippa håret, fira Zoë, ta hand om min sjuka Joanna, vinka tjejerna hejdå och lycka till på Åretrippen, sova för mycket och kanske söka lite jobb. Sportlov vet jag inte, men lov garanterat.

Igår myste vi till det ordentligt på Treat och under kvällens gång var det jag, Julia, Johanna, Isabelle + kryckor, Mathilda, Mickaela, Dina och Andrea som stod för underhållningen. Myskväll!

Tycker vi tittar på dessa skönheter också, skulle inte sitta helt fel om värdet tillät:


(skor scorett, klänning monki, väska don donna)

Is it true what they say about us, are the walls closing in?

Måste bara säga en grej.


Shout out louds på popaganda, bild: rockfoto.nu

Hela gårdagen satt jag med näsan i ekonomiboken och kapitlet i samhällsboken vid namn internationell ekonomi. Inlämningen blev tillslut klar och jag lämnade in 2,5 sidor med babbel om internationell handel och kopplingen mellan valuta och aktiv handel.
Under hela tiden spelades Shout out louds nya skiva från spotify (LYSSNA HÄR!!!) och jag tröttnar liksom aldrig. Likadant nu, den har gått två varv men ändå vill jag ha mer. De är ju genialiska.

Det var bara det.

11:26

Hur bra är det att försova sig när man har EN ENDASTE LEKTION!? Undrar bara, inte jättebra tror jag. Jag vaknade ju när den var slut så vad fanns det att göra? Rullade till soffan och tittade på Grey's. Mamma hade slängt pengar omkring sig så idag ska jag klippa mitt stackars hår och jag fick även tillbaks pengar för högskoleprovet (är förresten jätterädd för det... men ah) så nu ska jag till fridhemsplan och leva loppan.
Har någon slags nackspärr, härligt, men ska doppa huvudet i kallt vatten och försöka vakna för att kunna göra något av dagen.


(bild: weheartit)

17:14

Förvånar mig själv varje dag; har sökt jobb idag. Jarrå! (Lät ju seriöst men skicka iväg ett par mejl kan väl vem som helst göra...) Nu håller vi tummarna iallafall.
Försöker skriva ekonomi-inlämning men hjärnan är en grå hög typ. Återkommer när hjärnan återvänt till sin rätta plats. Tills dess:

Jamie T – If You Got The Money

Warren Zevon – Keep Me In Your Heart

Jamie T – Sticks 'n' Stones

Shout Out Louds – Work (hela albumet)

Cheers!

Äh.

Vet ni vad? Jag orkar inte bry mig. Sådärja. Nu när vi har klarat av detta klimax ska jag ta och berätta om gårdagen.
Solen sken hela dagen och det var blå himmel. Bara en sån sak gjorde ju livet lite lättare ett tag. På kvällen stoppade jag Joanna i dansskor och vi begav oss (för första gången idag) till Baba Sonic. Det var helkul! Många roliga människor, bl.a. en kille som petade oss på axeln och sa "humm, excuse me but do you know if the new gossip girl episode has started yet?" (han indikerade att glee inte var något för honom utan att han behöve Chuck, Blair och drrramaaa!). Han pratade även om OS och sa något i stil med "I had to google 'curling' cause I thought they were joking, I mean that CAN'T BE an olympic sport!!" och var helupprörd.
Kul kväll kul människor full Bella raggande killar olagliga kortköp utkastade killar snodda öl "hittade" öl sönderskrikna stämband håkan hellström min finaste Ella! och lite OS framför tvn innan sängdags halv fyra bredvid bästa Joanna.


(oh yes, random babakväll)

Guys...

Börjar tvivla på denna blorre. Inte riktigt jag längre... Eller? Vad göra?

00:44

Okej, jag tar med mig detta ovan så tar du med dig solsken och brunbrända ben? Lite jeansshorts? Hörde jag att vi var i Berlin? Ja, det kommer bli grymt. Fasiken vad dessa två månader kommer flyga ur världen som guld genom vatten. Yes yes yes. Nu ska jag ta min ömma rygg och stoppa i sängen. G'night!

Just det.

Eller förresten, jag kollar gärnet efter kläder, och ska titta gärnet på tv och äta järnspikars mycket nötter till det, gärna använda hjärnan när jag myser gärnet framför soffan.
Äre OK för dig?

"Kul"

Skickar en tyst förbannelse till den som tyckte att min rygg skulle gå av på mitten. Eller iallafall kännas som om den hade gjort det. Så istället för en tripp till hästen med J så blir det tråkigt nog vete-kudden på ryggen och röven i soffan. Hoppas den förbättrar sig till ikväll då det skulle bli utgång men om jag nu kan följa med är lite tvek.
Nåja. Drömmer mig bort på asos, la redoute, nelly, hm, forever21 och allt ni kan tänkas komma på om sommarkläder och studentkläder. Ska gå och deppa då pengakontot för sånna utgifter står rätt tomt. Men iaf. Nog babblat.

Last night, she said, oh baby I feel so down

Jag bjöd Andrea på middag och vi tittade på några av danserna i let's dance. Därefter begav vi oss i motvind och snöstorm till tunnelbana, buss och tillslut båten där tre glada pojkar befann sig. Helbra kväll, stupade i säng vid ett efter ett hastigt födelsedagsfirande i rummet bredvid.

He's tried to make me go to rehab but I won't go, go, go

Bilder härifrån
Fina bilder på en fin fredag! Har en bra känsla över den här helgen, kommer bli fin, lugn, och helbra. Glädjeskuttet på den sista bilden får representera våfflorna som skall intas hemma hos Julia om sisådär 2h när Josefine slutat skolan och pallrat sig dit. Jag och J #1 är lediga idag så det skall mysas gärnet med våfflorna och tillhörande chokladbollar till efterrätt. Kommer bli tiptop!

Håll i hatten

Nu ni kära vänner. Hur bra är inte det? 21 till 25 april befinner sig sju ostadiga men sjukt snygga tjejer och killar i staden. Och det kommer bli legen... dary. Okej?

Andra bra saker:
Jag är tydligen ledig imorgon.
Jag köpte en jacka på Zara för 300kr istället för 1200kr, wiho 900kr rea!
Lördagen kommer bli mysig och bestå av: varmchoklad-mys i skogen med Murre (en häst alltså) och Joanna, sedan TACOS(!) och därefter utgång. Hur bra?
"Om du vill ha kiosken i sommar så är den din" Sommarjobb, check.
Från förra Berlintrippen

(Too many) days until Summer

Äter rostmackor och dricker te till frukost. Trotsar snön med converse, bara för att. Sov en kvart längre, bara för att. Sitter här fastän jag ska gå om tjugo, bara för att. Idag är en sån dag. En lång dag, men vad gör väl det. Ikväll är det nästan Glee, det är torsdag iallafall, så jag ska sakna Glee lite.
Ikväll vill jag ha sol, skinnarviksberget, korg med picknickmat tp baguette och creme bonjour, rutig filt, vänner, glasflaskor och solnedgång. 20-25 grader, okej? Tack.
Jag et Joanna, P&L '09

Onsdag





Här ovan skådas bilderna till mitt självporträtt i fotokrusen. Knepigt, och jag verkar rätt tråkigt. Men men, kunde blivit bättre fast nu orkade jag inte hålla på i evigheter. Om två veckor börjar Grey's Anatomy!
Back to schoolarbetet nu, har gått från dator till dator hela dagen, först 2,5h i fotosalen och nu 1h i mediakommunikationen. Det luktar fiskgratäng i hela skolan. Och det snöar, lägg av.

Hjärndöd

Jag är lite trött på vardagen, min hjärna, rutiner och allt som händer, eller precis, det är ju ingenting som händer. Jag vill bara att det ska hända någonting. Nu. Idag. Om inte då så senast imorgon. Alternativt att ha något att längta efter. Verkligen vadsomhelst. Jag är så trött på vädret, på mig själv, på världen. Och sen är jag lite bitter. Men det förstod ingen eller? Ah. Ta hela veckan och kör upp den någonstans, väck mig i april när våren. Tack.

Titta och njut. Jag sitter med armhåren rakt uppåt. Underbart.

The darkness still inside you make you feel so small, but I see your true colors

(Källa 1, 2, 3)
Om vi låtsas lite så kan vi klä på oss alla ringar från pic1, glittret från pic2 och tillslut jackan och naglarna från pic3 och bege oss ut i den varma sommarnatten. Vi skulle sätta oss på hustaket och blicka ut över stan och säga, ditåt ligger paris, ska vi åka dit? och svara ja men klart. Så åkte vi dit bara sådär. För att vi kan.
Men sen är det ju bara måndag och tåget till skolan går om 14 minuter. Bäst jag klär på mig. Det är förresten en halvmeter snö och om man har tur, nollgradigt. Så hustak och sommarnätter får väl vänta någon månad till. Fan.

SMAKPROV!

Jag har minsann fått ett och annat gjort här nu de senaste timmarna, varför är det så att man är helt apatisk halva dagen och gör 180 i en h sen är allt klart? Nåja, det är städat, diskat, skrivit samhällsrapport samt har bara två projektpunkter kvar. Känns bra!
Bilderna ovan är från min fotouppgift, man ska fota tre bilder som representerar en själv, och musik är en av mina bilder. Så jag satte mig och klippte ut en massa noter i papper som jag... hmm, ja jag gick ut iallafall, men på sista bilden ligger de i snön. Festligt.
Nu ska jag dricka en balja te, titta på 500 days of summer och tycka synd om mig själv, hihiehehehoho.

If you fall hard, I fall harder

Amelie från Montmartre. Fantastisk fransk film som alla antagligen sett vid det här laget. Men den är värd att titta på en gång till, en gång till och ännu en gång till. Jag ser nya saker varje gång jag ser den. Små, pjuttiga detaljer som förgyller filmen återigen, varje gång, som om hjärtat hoppar över ett slag.
The Dreamers. Det är sex överallt och i alla former, fantastisk kärlek och syskonkärlek i knasiga former, dimmiga franska nätter och allt som hör till. Rödvin och brunlockiga pojkar, cigarettrök och sånt.
Sen tycker jag vi tittar en extra gång på Louis Garrel som sitter i badkaret till höger här uppe. Louis, gift dig med mig?
(Bilder: leloveimage, google)

Ikväll ska vi bli fulla för kärlekens skull

Bakom bilderna gömmer sig; Nu kan du få mig så lätt (Håkan), Fulla för kärlekens skull (Eldkvarn) och Kär i en ängel (Håkan). Och här har ni lite mer fina kärlekslåtar.

Give me a call, I miss you, you know I really do

Okej, planerna för kvällen är tomatsoppa (check), bad (inte check) och ryggläge i stora sängen för att se Den unge Jane Austen (inte check). Better get back to business! (Sen kan ni väl rösta på Pauline i melodifestivalen? Själva programmet suger ju men hon är duktig. Lyssna!)

So when everything feels like the movies, yeah you plead just to know you're alive

(källa)
1:53 in i denna låt: Goo Goo Dolls – Iris är vad jag lyssnar på om och om igen idag.

So I, I turned around, oh baby I don't care no more

En kväll hos Ellinor som bjöd på rosé, fina människor, knäpp musik och detta.

Continue sweet dreams to reach the top of the mountain, but runnin' out of gaz


Hej hopp här har man knåpat ihop ett CV under de senaste dagarna, i hopp om att skaffa mig ett helokej jobb sisådär efter sommaren. Wish me luck!

Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket

Den här boken på ungefär 100 sidor är som gråspräckliga moln och solvarm hud tillsammans. Gränslös kärlek och sprängfyllda hjärtan med alla känslor som någonsin funnits. Att vara nära men ändå så långt borta.
Fastän det inte tog mer än ½h att läsa ut den så skulle jag kunna läsa den om och om igen, den lämnar som ett mjukt ludd kvar i hjärnan. Hemskt fin bok.

If you still believe I'm thinking of you - you're dreaming, yes you're dreaming

Tänk hur mycket energi som kan rymmas i några solstrålar, blev iallafall happy när himlen var knallblå hela dagen och fortfarande är. Det känns som att det inte är kört, detta himla väder kommer faktiskt försvinna så småningom. För att bli glada kan ni väl lyssna på Shout out louds nya singel - Fall harder, eller Walls.

Where were you when we called the police, were you ready to go home and hard to please? But no, you were in Portugal

Två timmar på Muggen igår med två knäppa, det borde vara obligatoriskt varje dag för kul var det! Och vettiga framtidsdiskussioner, nu vet jag vad jag vill göra de närmaste åren på ett ungefär... eller vad mina möjligheter är iallafall. Åh, i alla fall.. nu ska jag klippa och klistra till det jag ska fota imorgon.

Well, I've been in town for about fifteen minutes now, and baby I feel so down




(Bild 1, 2, 3)

THECOVERLOVERS


Oj. Tips här hörni: The Cover Lovers. Herregudars vad fin kvällen blev.
Spotifycovers:
Marit Bergman – My Love (Justin Timberlake)
The Killers – Four Winds (Bright Eyes)
Jumbonics – Last Nite (The Strokes)
Russian Red – Girls Just Want To Have Fun
Anna Maria Espinosa – Girls just wanna have fun(Cyndi Lauper)

Guess who's gonna get some tonight.

Linn lånade ut Norwegian wood, resten lånade jag på Medisbibblan idag när jag, Bella och Fanny fick ett infall att låna lite böcker. Det här med bokklubbar kanske inte vore så dumt, eller vad säger ni?
Dessutom fick jag en impuls och ställde om kameran till RAW-kvalité, manuell skärpa och bokstaven M på ratten, fotade lite som kanske ska beskriva mig till fotouppgiften. Läsa gillar jag, så kanske nåt sånt här:
(Den ska dock redigeras med proffsigare program än mitt sketna photoscape, dvs har jag 2,5h på mig imorgon att göra det... och fota de andra tre bilderna. Men jag pallar inte vara ful och puder plus mascara befinner sig hos Joanna i en sketen påse som har åkt jorden runt för jag glömde den och vi gick om varann. Så den bilden på bara mig får vänta. Men de andra då, tänker ni, hallå du kan väl göra NÅNTING?! Ja, det kan jag, hörrni, men det är mörkt ute nu tyvärr. Och jag har s-ä-m-s-t ljus i mitt rum. Så det får la bli imorgon eller så. Jag behöver en tredje bild som handlar om musik, förslag? Öh, lång parantes, hejdå.)

Att vi kanske kan ha några, två, veckor kvar. Hur skulle dom förstå, dom vet ingenting om oss.

Några tisdagsinsikter:


Såhär arg blir jag om inte vädret försvinner snart.


Och om den nu måste stanna ett tag kan jag väl ha på mig det här ungefär? Vore skönt.


Fast egentligen kvittar det för vi kan bara flytta hit istället.


Och så dricker vi lite flådigt te i tjusiga muggar på det.

Sen är jag nöjd.
(Alla bilder är mestadels härifrån men hittade här!)

Insikt


Oh, darling I'll kiss your eyes and lay you down on your rug.

Oj. OJ. OJ!! Vad håller jag på med?
- Rensar bort en hel massa skit från en bokhylla och två bokhyllor skall bli en. Resten skall ner i källaren.
- Har hämtat upp min röda jacka, våga vägra vinterjacka. Man kan ju låtsas iallafall.
- Vill måla om mitt rum. Ska beställa bilder att sätta upp på väggarna. Måste leta efter mina andra affischer, börjar tröttna på dessa.
- Fast helst av allt vill jag bränna skiten och börja om från början... men det skulle ju bli lite jobbigt. Eller...?

Bara vara vara vänner och tala om allt, vi kan väl tala om allt.

Vad roligt, jättekul, fantastiskt bra att börja veckan med  någon slags lindrig form av migrän. Kan ju inte bli roligare. Yippie. (Man mår typ som bruden här ovan.)
Får helt enkelt spendera dagen med näsan i ekonomiboken, munnen i tekoppen, ögat i kameran (om tid infinnes) och sen lovade jag att städa så det får jag väl göra också.
Det är ju faktiskt 1% sol ute (för att överdriva) så det är ju synd att jag sitter inne liksom. Det firar vi med att ladda ner 500 days of summer och längta lite tror jag. Jo, så blir det. Zooey Deschanel, här kommer jag!

Can I hold you one last time? To fight the fear that is growing in my mind.

En söndag behöver lite kärlek och finhet i luften så här är den. Varsågod.

Gå i kloster, Ofelia, gå.

Nyss hemkommen från stadsteatern efter god middag hos Julia med Josefine, vi såg Hamlet och satt på första raden. Bra med rad ett: säger väl sig självt, man ser och hör allt bäst. Dåligt med rad ett: man ser då även spottduscharna bäst.
Men tur att han inte är ful iallafall, den där Skarsgård.

When I go, when I go, when I go, come see my spirit fly

Helgen har varit en lugn och bra helg då den bestått av vänner och sömn, vad mer behövs? I fredags blev det en vända på stan med Vilma efter skolan, helmys att träffa tjejen igen då det var minst 100 år sedan. På kvällen fick jag besök av Fanny och Vickan och vi gottade oss i gamla filmer från ettan, Sex and the city och kladdkaka samt hundra sorter te. Lördagen sov jag bort och rullade hem till Joanna en sväng på eftermiddagen för att titta på Twilight, och fick även utsökt middag i form av vegetarisk tikka masala, ytterst gott. Sen gick jag ner en sväng till Monki's cool jeans event för att känna på Nicolas nya frippa och heja på Fanny och återlämna ringar. Där fanns det gratis cider, vin och öl, samt ett berg av gratis godis. Jag gillart! Fantastiska godisar vare. Begav mig sen till Joanna igen för att mysa gärnet och dela ut gratis godis till folket.
Om 40 min ska jag tvätta, därefter hem till Julia för middag och sen ska vi vidare och se på Hamlet på stadsteatern ikväll. Kommer bli finfint.
Dessa bilder är från igår iallafall, helfestligt.

Dubbel tjuvlyssnare

Idag när jag åkte hem från stadstrippen med kära Vilma så satt det en tant och en farbror framför mig i samma fyra. Snett på andra sidan gången satt ett gäng killar som pratade högljutt om sina polares flickvänner och hur man rakar ditt och datt och allt annat som man inte borde prata så högljutt om på tunnelbanan. Denna tant och farbror vart såklart förfärade och satt i princip och stirrade på detta gäng hela resan.
Till slut kläcker farbrorn ett "Ja men vi har väl alla varit unga någon gång..." varpå tanten fnyser och tittar snett på sin gubbe.
Mycket givande för mig iallafall.

Title pointless.


Parantes

(Blir så hemskt fruktansvärt arg när man måste genomlida ett extra träningspass påväg hem från tunnelbanan då vägen är helt igensnöad - måste man pulsa i 2dm vet man att man bor för långt från tunnelbanan (men ändå inte). Dessutom är vallarna från plogbilarna här utanför på gatan minst 1m i bredd så det blir att ta till häckhopparkunskaperna som tyvärr är obefintliga, vilket slutar i snö på byxor och i skor, rätt oskönt faktiskt. Om himlen kan kräkas ur sig all snö som någonsin vill komma innan november så kan vi väl få det överstökat? Thanks.)

Don't push it we both know, I'm fallin every time



Don't tell me not to leave
Right before I go
You dont even know
What youre asking me to do
Don't tell me honey please
I have made a choice
There’s nothing in the world
You can do to change my mind

Was looking for a place to hide away
Instead I lost the heart I gave away
Tell me how could love stand a chance again

I must admit that I
Been feeling so alone
It's what I am
It's what I’ve been, what I’ve become

Don't push it we both know
I'm falling every time
You look at me
Like you did
When you were mine

Was looking for a place to hide away
Instead I lost the heart I gave away
Tell me how could love stand a chance again

How much more must I take before loneliness will cause my heart heart to break?



(Bild)

Blir man inte lite mållös av bilderna ovan så säg. Kamerabatterierna är på laddning och imorgon ska jag ta tag i fotoprojektet om vädret tillåter. En bild som representerar musik, någon? Ska även ta ett kort på mig själv, hmm, ett mysterium i sig hur det ska bli gjort.

Cheap monday, pool on a tuesday


(Bild) Charlie!
Kyla och trängsel till Cheap Mondays A/W 2010 visning i Magasin 9. Charlie gjorde jobbet och vinkade/flinade under sista varvet. Grymt snygga kläder och bra musik.
Slutar skolan om 3 ynka minuter och då ska jag göra mest ingenting fram tills klockan 19 då vi ska mötas och spela biljard på fridhemsplan, gänget och jag. Kommer bli helfett.

För allt som är kvar, är en dröm om vad kärlek kunde vara, läser aldrig proust igen


(Bild)

Två och en halv timme foto idag, sedan samhälle. Därefter skall jag ge mig ut på stan efter diverse prylar, om jag nu hittar någonting. Snön kan ta sig i kragen och försvinna till nordpolen där minusgraderna behövs, men jag snörar iallafall på mig conversen i protest. Våga vägra vinterskor, typ.

Även Cheap Monday's modevisning ikväll, ska bli nice!

RSS 2.0